Tekstilde İşkurun Payı Büyük

Tekstilde İşkurun Payı Büyük

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

İŞKUR AKSARAY ilde 20+ istihdamlı 394 işletmeyi ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektörlerinde yer almaktadır.  

AKSARAY genelinde 20+ istihdamlı işletmelerin %27,5´inde 433 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. AKSARAY genelinde açık iş oranı %2 olarak hesaplanmış ve açık iş sayısı en fazla olan sektör İmalat sektörü olmuştur. Açık işlerin olduğu diğer sektörler ise Toptan ve Perakende Ticaret, Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri, İnşaat ve İnsan Sağlığı ve Sosyal Hizmet Faaliyetleri sektörleridir.

İŞVERENLERİN %99,5 ?U TALEP ETTİKLERİ AÇIK İŞLERİNİ İŞKUR ARACILIĞI İLE ARAMAKTADIR

İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Beden İşçisi (Genel), Dokuma Konfeksiyon Makineci, Satış Elemanı (Perakende), Satış Danışmanı/Uzmanı, Garson (Servis Elemanı) meslekleridir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ile Sorun Çözme ve İnsiyatif Alabilme´ dir. İşverenlerin %99,5 ?u talep ettikleri açık işlerini İŞKUR aracılığı ile aramaktadır.  

AKSARAY ilinde araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %33,8´inde 297 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş), Dokuma Konfeksiyon Makineci, Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı, Satış Danışmanı/Uzmanı, Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı), Elektrikçi (Genel), Kasap, Garson (Servis Elemanı), Döner Ustası meslekleridir. 

2020 YILI NİSAN AYI SONUNA KADAR İŞVERENLER İSTİHDAMLARININ % 5,9 ORANINDA ARTMASINI ÖNGÖRMEKTEDİRLER

AKSARAY genelinde 20+ istihdamlı işletmelerde 1246 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2020 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 5,9 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ile Ulaştırma ve Depolama´dır. Dokuma Konfeksiyon Makineci, Makineci (Dikiş) ve Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Alçı Dekorasyoncu (Kartonpiyer), Fayans, Seramik ve Karo Döşemecisi ve Halı Onarıcı (Elle veya Basit Makinelerde) mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir. 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor