HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN  HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

Aksaray haber,Salihler şehri,Aksaray haberleri

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN  HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

Bugün burada Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın  bir yıl önce canice hayattan koparılışının yıl dönümü nedeni ile toplandık. Kalbimizdeki acı ilk günki gibi tazeliğini koruyor. 
Doç. Dr. Edip Uğurcan Kürklü-1988, Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı-2005, Dr. Ali Menekşe-2008, Op. Dr. Ersin Arslan-2012, Op. Dr. Aynur Dağdemir-2015, Op. Dr. Kamil Furtun-2015, Dr. Hüseyin Ağır-2016, Prof. Dr. Sait Berilgen-2017, Uzm. Dr. Fikret Hacıosman-2018 Hemşire Ömür Erez-2022’de kamu kurumlarında canice katledildiler. Kaybettiğimiz meslek şehitlerimiz sabah evlerinden bir daha geri dönemeyeceklerini bilmeden ayrılmışlardı.
Ülkemizde hekimler ve sağlık profesyonelleri aldıkları zorlu ve ağır eğitimin karşılığında gereken saygı ve özlük haklarını alamadıkları gibi ;  aşırı iş yoğunluğu, düşük maaş ve nöbet ücretleri başta olmak üzere pek çok motivasyon düşürücü etkenin yanı sıra bir de iş ortamlarında can güvenliğini düşünmek zorunda kalmaktadırlar.

Ülkemizde maalesef  çalıştığımız kurumlar tarafından  can güvenliğimiz sağlanamıyor , bu sebeple sağlık çalışanlarının akşam evlerine sağ salim dönebileceklerinin garantisi de yoktur.

Geçen yıl tam da bugün ülkemiz, meslektaşımız kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya Şehir Hastanesinde görevi başında hasta muayene ederken canice katledilmesiyle  sarsılmıştır.

Bu korkunç olay, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet sorununun en acı örneğidir ve tüm toplum için büyük bir endişe kaynağı olmalıdır.

Doktor Ekrem Karakaya, mesleğine olan sevgisi ve özverisiyle tanınan bir hekimdi. Hastalarına şefkatle yaklaşan ve kendini onların sağlığına adamış bir doktor olarak bilinirdi.

Ancak, bir yıl önce yaşanan olayda, bir hasta yakını tarafından yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Bu kabul edilemez acı olay, hekimlerin/sağlık profesyonellerinin güvenliği ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi açısından büyük bir tehdittir.

Bu anma töreninde temel amacımız; toplumun tüm kesimlerini, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenliğini ve saygınlığını korumak için ortak bir çaba göstermeye çağırmaktadır.

Hekimler ve sağlık profesyonelleri, insan hayatını kurtarma ve iyileştirme misyonunu yerine getirmek için gece gündüz çalışmaktadır.

Kendimizi güvende hissetmek ve mesleğimizi güvenle icra etmek en temel hakkımızdır.
Bu vesileyle, olayın yıldönümünde Doktor Ekrem Karakaya'yı bir kez daha saygı ve rahmetle anarken, “şiddetin her türüne karşı sıfır tolerans” ilkesinin benimsenmesini talep ediyoruz.

Sağlık profesyonellerine yönelik şiddetin sona erdirilmesi için toplumun tüm kesimlerini, sağlık kurumlarını; Sağlık Bakanlığını ve tüm yetkilileri birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.

Sağlık hizmetlerinde güvenliğini sağlamak için önlemlerin artırılması, bu konuda farkındalığın artması için şiddetin kabul edilemeyeceğini topluma anlatmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Caydırıcı ve etkin yasal önlemler hem siyasiler  hem de basın tarafından şiddeti kınayan ve affedilmeyeceğini vurgulayan söylemler ile mevcut yasaların etkili şekilde uygulanmasının yanı sıra sağlık kurumlarına/ hastanelere girişte etkin güvenlik önlemlerinin eksiksiz uygulanması temel taleplerimizdendir.
Yaşatırken yaşamak en insani hakkımızdır.
Şimdi herkesi Dr.Ekrem Karaya başta olmak üzere kaybettiğimiz bütün canlarımızı sevgi saygı ve minnetle anıyoruz.
Dr.Mustafa Kürşat ÖZKÖK
HEKİM BİRLİĞİ AKSARAY İL TEMSİLCİSİ



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR