56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

Aksaray Haber,Salihler şehri gazetesi,Aksaray Haberleri

* Hiç hak edilmeyen1933-89 arasında 56 yıl yeryüzünde hiç yokmuş gibi silinen akla gelen her türlü gelişmesinin engellenmesi için ayaklarına 89 yıl önce 1 Haziran 1933’de fiilen ilçe yapılarak ayaklarına pranga vurulmasına sebep olan 2197 sayılı kanunun Aksaray için sebep olduğu tüm olumsuzlukların telafisi hükümet tarafından verilen sözlerin tutulmasında.!!!

  *Aksaray’a kazandırılan her artının coğrafi yeri nedeniyle aynı zamanda özelde bölgemize ve  genelde ise ülkemize yapıldığı gerçeği göz önüne alınarak tarihin tekerrür etmemesi için hükümetin 18 yıllık sözü olan, 2 ilçelik esaretinin de ana sebebi Aksaray-Ulukışla demir yolunun zaman geçirilmeden hizmete açtırılması, Aksaray ve Aksaray ile birlikte 8 ilçe ile buralara  bağlı yüzlerce yerleşim yerlerinin deki 1 milyon kişinin de can damarı olan  E.90 kara yolunun UDH bakanı onaylı Otoban etkisinin milimize edilmesi çalışmasının  gerçekleştirilmesinde!!!

 

    Bugün Aksaray’ın 56 yıl boyunca yeryüzünden silinmesine sebep olan 2197 sayılı kanun 3. Maddesiyle çarptırılan 2. ilçelik esareti kanunun 14. maddesi gereği fiilen başlamasının 89. Kara yıl dönümü!!!

    İlimiz Ak Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve İlknur İnceöz MHP milletvekili Ramzan Kaşlı ile Ak Parti il ve merkez ilçe  başkan Hüseyin Altınsoy ve Hamza Aktürk, İGM’ başkanı Mehmet Tüzün, MHP il başkanı Mustafa Çölkesen ve merkez ilçe başkanı İrfan Çıtak başta olmak üzere tüm siyasilerle Meslek Odaları başkan ve yetkilileriyle STK’ yetkililerine seslenen hemşerilerimiz” Hiç hak edilmeyen ve ilimizi yer yüzünden 56 yıl  boyunca yokmuş gibi silen 20 Mart 1933 günü TBMM’sinde kabul edilen, 27 Mayıs günü Resmi gazetede yayınlanan ve 89 yıl önce bu gün (1 Haziran günü) ise yürürlüğe giren 2197 sayılı yasanın emri gereği Aksaray’ın fiilen ilçe olmasına sebep olan kanunun sebep olduğu maddi ve manevi sayısız sıkıntının mutlaka telafi edilmesi isteniyor.

YAPILAN HER HİZMET ÇOĞRAFİ KONUM NEDENİYLE BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZE YAPILMAKTADIR!!!

 Hemşerilerimiz “ Aksaray’a kazandırılan her artının coğrafi yerimiz nedeniyle aynı zamanda özelde bölgemize ve genelde ise  ülkemize yapıldığı gerçeği göz önüne alınarak tarihin tekerrür etmemesi için hükümetin 18 yıllık sözü olan, 2 ilçelik esaretinin de ana sebebi, geçen sene 20 Ağustos günü yapım ihalesi yapılan fakat Danıştay’a açılan kararı beklenen Aksaray-Ulukışla demir yolunun mahkemenin kararının ardından zaman geçirilmeden hizmete açtırılması.

   Aksaray ve Aksaray ile birlikte güzergahtaki 8 yerleşim yerinin de can damarı olan etrafındaki tesislerde 75000 kişiye ekmek sağlayan 15000 kişinin çalıştığı 1 Milyon İnsanın can damarı olan  E.90 kara yolunun Otoban etkisinin milimize edilmesi için 5 Şubat 2017 günü dönemin Ulaştırma ve Altyapı bakanı Ahmet Aslan tarafından da olabilirliği onaylanan tedbirlerin alınmasının yanında ilimizin hak ettiği yatırımların zamanında alınmasın da .”dediler.(Ali Genç)



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR