Türkiye Yurtsever Partisinden Hükümete Suriye Uyarısı.!

Türkiye Yurtsever Partisinden Hükümete Suriye Uyarısı.!

Aksaray Haber,Salihler şehri gazetesi,Aksaray Haberleri

Aksaray Belediye başkan adaylarından Yusuf Tunçer bir basın bildirisi yayınlayarak şunları söyledi.

Türkiye Yurtsever Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Kuzey Suriye devletleri Türkiye için bir tuzaktır
Türkiye Yurtsever Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  saat 12.00'de İstanbul'daki parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyinde yer kurulacağına dair duyurusunu eleştirdi. Parlamento planı. Perincek şu değerlendirmeleri yaptı:

Suriye'de devlet kurma projesi
3 Mayıs 2022'de Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyindeki 13 bölgede “yerel komiteler” kurulduğunu ve bu bölgeye 100 kişinin, 10.000 Suriyeli göçmenin yeniden yerleştirilmesi projesinin yürütüldüğünü duyurdu.
Bu yerel konseyler Suriye hükümetine ait değil ve Suriye'nin meşru hükümetini tanımıyorlar. Erdoğan hükümeti, Suriye'nin kuzeyinde etkin bir şekilde özerk devletler kurdu. Bu devletler, Türk ordusunun fiilen egemen olduğu bölgelerde kurulmuştur. Bu durumda, Erdoğan hükümeti, yasal olmasa da, Suriye'nin toprak bütünlüğünün siyasi meselesini fiilen terk eden bir yolun köşesinde duruyor.
Bu, dikkate alınması gereken niyet değil, giriş sürecidir. Çünkü Suriye'nin kuzeyinde kurulan yerel yönetimler kurumsallaşıyor. Bu durumda Türkiye'nin fiili egemenliği altındaki devletlere ne olacağı ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün nasıl sağlanacağı sorusu masadadır.

Devletler bir grup spekülatöre ve medeni olmayan terörist gruplara dayanıyor, ayrıca ABD ve İsrail tarafından destekleniyorlar.
En tehlikelisi, devletlerin ekonomik temellerinin düzelmesidir. Türk makamları, bölgede soygun planları yapan bir dizi yerel Türk spekülatif şirketini destekledi.
Bu spekülatör grubu, Türkiye ve Suriye'nin müzakere etmesini istemiyor. Bu spekülatör grubu Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı çıkıyor. Ayrıca grup, kuzey Suriye'de güç merkezleri kuran ayrılıkçı, medeni olmayan gruplarla işbirliği yaptı. Bu grupların hepsi Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin terör listelerinde yer almaktadır. Üstüne üstlük Suriye'nin kuzeyinde Türk gözetiminde kurulan devletler, ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizmi tarafından desteklendi.
Böyle bir süreç, Suriye'nin toprak bütünlüğü politikasını tehlikeye atacaktır.

Özerk vilayetler kurma motivasyonu
Açıkçası, bunu çözmemiz gerekiyor. Giriş sürecinin sadece Suriye için değil Türkiye için de ciddi tehlikeleri var:
1. Bir eyalet hükümeti kurun. Suriye'nin kuzeyinde, fiili olarak Türkiye tarafından yönetilen yerel konseyler yerel yönetimlere dönüştürülmektedir.
2. Bölgede artan spekülasyonlar var. Savaş ağaları giderek daha fazla spekülasyon yapıyor ve Türkiye'nin fiili egemenliğine sahip olduğu alanlara yerleşiyor.
3. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler gergin.
4. Türkiye izole ediliyor. Türkiye ile Irak, İran, Rusya ve Çin dışındaki tüm Arap ülkeleri ve halkları arasında güvensizlik gelişiyor. Asya ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkiler de kötüye gidiyor.
5. İsrail, "Kürdistan" adlı ikinci bir İsrail projesini teşvik ediyor. İsrail, Suriye'nin kuzeyinde devlet kurulmasını destekliyor. Bu nedenle, "Kürdistan" adına ikinci İsrail politikası giderek daha fazla teşvik edilmektedir.
6. Enerji güvenliğimiz tehdit altındadır. Rusya, Irak ve İran gibi komşularımızla ilişkilerimizin bozulması, bu ülkelerden enerji ithal ettiğimiz için Türkiye'nin enerji güvenliğini zayıflattı. Bu nedenle tüm sektörler fiyat artışlarını tetikledi.
7. Durgunluğu derinleştirmek. Rusya ve Batı Asya ülkeleriyle ticaretimiz, turizm gelirlerimiz ve Çin'e yönelik yatırım sermayesi beklentilerimiz darbe aldı. Suriye'nin kuzeyinde devlet kurma politikası birkaç spekülatörü zenginleştirdi, ancak Türkiye ekonomisine zarar verdi ve halkın hoşnutsuzluk sürecini hızlandırdı.
8. Hainler ve Amerika'nın Kaos Planları Fırsatını Yakalıyor. Türkiye-Suriye ilişkilerinde yaşanan gerilimler, Türkiye'nin düşmanlarının kaos ekme planlarını kolaylaştırdı. Dikkat edilirse, bazı CIA ve Mossad bağlantılı kışkırtıcılar olay yerindeydi ve sığınmacılara ve Arap halkına düşmanlık yaydı. Bu kışkırtıcılar, ABD'nin Tayyip Erdoğan'ı devirme planına hizmet ediyor.
9. Bu proje PKK terör örgütüne hayat veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk polisi ve korucularımızın PKK'yı ortadan kaldırma sürecine yeni girmesiyle birlikte net sonuçlardan vazgeçiliyor. Türkiye-Suriye sınırında 40 kilometre derinliğinde ve 700 kilometre uzunluğunda güvenlik bölgesi kurulması PKK'yı ortadan kaldırmayı değil, 40 kilometre güneye itmeyi amaçlıyor. Ayrıca Türkiye-Suriye ilişkilerinde yaşanan gerilimler, PKK terör örgütüne nefes alma ve saklanma alanı sağlamıştır.
10. Sığınmacıların sorunu çözülmemiştir ve devam etmektedir. Bir milyon sığınmacının kuzey Suriye eyaletlerine yerleştirilmesi Türkiye'nin sığınmacı sorununu çözmeyecektir. Çünkü proje, sığınmacıları Türkiye'den uzaklaştırıyor ve onları tekrar Türk egemen topraklarına yerleştiriyor. Ayrıca bu sığınmacılar bulundukları yerde üretim ve hizmetlerle uğraşırken, bu durum onları Kızılay'dan yiyecek isteyerek yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakmıştır.
11. Türkiye ekonomisi yeni yükler taşıyor. Türkiye ekonomisi, kuzey Suriye'ye yerleştirilen milyonlar için barınma, gıda, eğitim, güvenliklerinin sağlanması ve diğer kamu hizmetleri ile yükleniyor.
12. Devam eden bu proje, Türkiye halkı ile komşu ülkelerimiz Suriye ve Irak vatandaşları tarafından kabul görmemiştir. Bu proje, duyurulmasından bu yana, özellikle Suriye ve Irak sınırındaki illerimizde tüm vatandaşlarımızın dikkatini çekti. Adana, Mersin'den Hakkari'ye insanlarımız bizi arıyor. Halk Suriye ile gerilim istemiyor.
13. Proje, AKP ve MHP'nin halk desteğini kaybetmesine neden oldu. Suriye'nin kuzeyinde devletlerin kurulması bir çözüm değil, Türkiye'nin başını belaya sokacak bir sürecin önünü açan bir iflastır. Proje, Awami Ligi partisinin oy kaybetmesine neden oldu.
14. ABD'nin Tayyip Erdoğan hükümetini devirme planı yapılıyor.

Çıkmaz: İki Komşu Ülkenin Egemenliği Birbiriyle Savaşıyor
Suriye'nin kuzeyinde Suriyeli göçmenleri barındıracak devletler yaratma projesi, esasen kuzey Suriye'de hükümet benzeri bir biçim yaratıyor. Türkiye'nin oluşturduğu egemenlik alanında, Suriye devletinin egemenliğine karşı devlet benzeri bir biçim oluşturulmuştur. Bu devlet benzeri gruplar, Suriye'nin kuzeyinde silahlı kuvvetleri olan bazı terörist gruplar tarafından yönetilecek. Ancak Suriye'nin toprak bütünlüğü Türk hükümetinin ısrarla üzerinde durduğu bir politikadır ve Milli Güvenlik Kurulu çeşitli vesilelerle kararlar almıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür.

Türkiye Doğu Akdeniz'de tecrit edilmiş ve kapana kısılmış durumda.
Türkiye bu proje ile meşru Suriye devleti ile kafa kafaya gitmenin yanı sıra komşularımız Irak, İran, Rusya, tüm Arap devletleri ve Çin ile ilişkilerimizi zedeleyen bir kanala girmiştir. Bu konumlandırma Türkiye'yi yalnız bırakıyor ve ABD'nin tuzağına düşüyor. Ege Denizi'nde hazırlanan bu tuzak, Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç, Kuzey Girit, Güney Kıbrıs, Fırat'ta yer alan ABD üslerinde batı ve doğudaki ABD üslerinde silahlarını Türkiye'ye çevirdi. Amerika Birleşik Devletleri + İsrail + Yunanistan'dan oluşan üç ülke, Türkiye'nin tecritiyle pusuya düşürüldü. Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik tehdit, Türkiye'nin iç cephesine kadar uzanıyor. Türkiye bir tuzağa düşüyor.

Vatansever Parti'nin çözümü zorunlu ve kaçınılmazdır
Türkiye sorununu çözme fırsatı önümüzde duruyor. Suriye hükümetiyle işbirliği, Türkiye sorununu çözmenin anahtarıdır. Çünkü Suriye ile işbirliği, Rusya, Çin, İran, Irak, Arap ülkeleri ve Avrasya ülkeleriyle dostluğumuzun yolunu açtı.
Türkiye, Suriye'nin meşru hükümeti Beşar Esad'la siyaset, askeri, ekonomi ve kültür dahil her alanda derhal işbirliği yapmalıdır.
1. İki ülkenin güvenlik güçleri, Suriye'deki PKK/Halk Kurtuluş Ordusu/YPG ve diğer terör örgütlerini üç ila beş ay içinde temizlemek ve Gandil'de beyaz bayrağı kaldırmak için işbirliği yapıyor.
2. Suriye'de barış ve istikrarın yeniden sağlanmasıyla Suriyeli göçmenler ülkelerine geri dönüyor. Suriye hükümeti, son aflarla şiddet eylemleri gerçekleştirenleri bile affetti. Suriye Adalet Bakanı Ahmed el Sayyed, affın ayrıntılarını Aydınlık gazetesine anlattı.
3. Suriye ile işbirliği, Türkiye'nin enerji güvenliğinin sağlanmasında en etkili adım olacaktır. Komşularımız Rusya, İran, Irak, Libya, Cezayir, Katar ucuz dizel, ucuz doğalgaz, ucuz benzin sağlayabilir. Patlıcan, biber fiyatları düştü. Mamul mallar ucuzladı ve üretken ekonomi için kaynaklar yarattı. Türkiye'nin sanayi ve tarım ürünleri için geniş bir pazar sağlamaktadır.
4. Suriye ile Doğu Akdeniz Münhasır Ekonomik Bölgesi konusunda anlaşmaya varabiliriz. Libya modelini genişleterek, Doğu Akdeniz ile uzun bir sınırı olan Suriye ile ortak bir deniz yetki alanı belirledik ve Mavi Vatan'daki siyasi ve ekonomik konumumuzu güçlendirdik.
5. Astana süreci yarı yolda bırakılmamalıdır. Rusya ve İran ile birlikte Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bölgede barış için acil bir işbirliği sürecini yeniden başlatmalıyız.

Vatan'ın çözümü Türkiye'nin güvenliği ve ekonomik kalkınması için tek çözümdür. Böyle bir çözüm, ABD'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetini devirme planlarını engeller. Hükümetimizin ve Awami Ligi ortağımız Ulusal Eylem Partisi'nin vatanımızın bütünlüğü, barışı ve ekonomik refahı için kesin sorumluluk alacağından eminiz. Türkiye'nin doğru çözümü bulacağına inanıyoruz ve bundan sorumluyuz.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR