Abdulkadir AY


Zekat ve Fitreniz Çok Kıymetlidir, Yerini Bulursa.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Zekat ve fitreniz çok kıymetlidir, yerini bulursa

Her ramazan geldiğinde tatlı bir telaş sarar inananları onlar acaba kazancımın  zekatını kime versem diye düşünür  önce etrafına bakar ihtiyaç sahibi varmı diye, şayet yoksa aranır acaba gerçek ihtiyaç sahibi kim var diye sorar etrafına..

Hayat bazen o kadar acımasız ki düşmeye gör o yüzden zekatın değeri çok yüksektir. ülkemizdeki gelenek sayesinde yetimlerin yüzü gülüyor, yardım, zekat, fitre derken aileler dağılmaktan kurtuluyor.

Yakın zamanda Eskil de zabıt katibi  olan Adem İrdem beyin Tümörü teşhisiyle gördüğü tedavi cevap vermeyince 35 yaşında hayatını kaybetti ardından   2 öksüz çocuk  ve çalışmayan  gözü yaşlı eşini bıraktı zaten kirada olan hayata borçları da eklenince hayatın acımasız yüzünü gördük. Ulu orta açıkta kaldılar.

Ama bir gelişme oldu acılarına sahip çıkan Aksaray Adliyesi "Geride kalanlara Sahip çıkıyoruz" diyerek valilik oluruyla yardım kampanyası başlattı.

Zekat vermek isteyenler için bulunmaz bir fırsat belki sizlerin verdiği yardım fitre ve zekatlar bu çocukların başını sokabilecekleri bir yuvaya dönüşebilir, en küçük olan çocuk Asker olmak istiyormuş sizlerin katkılarıyla Kahraman Vatan evladı yetişebilir.

Siz zekatı vermekle hayalleri gerçeğe dönüştürebilirsiniz, Aksaray Adliyesine geride kalanlara verdikleri destek çağrısı için teşekkür ediyorum .

Destekleri sözde değil eyleme geçmişler şimdiden  Aksaray merkezde bir ev tutup 6 aylık kirasını ödemişler inşaAllah evini de alarak kalıcı destek verirler

 

 

Yardım etmek isteyen varlıklı aileler inşaAllah bu yetimlere gelecek kazandırabilirler, fitre ve zekatını vermek isteyenler ise gerçekten yerini bulmuş olacaklardır.

Haydi Aksaray karınca kararınca yetimleri bizde  sahiplenmeye çalışalım Yargının acısını paylaşma vaktidir

Açılan banka hesabına "Adaletin acısını paylaşıyoruz" diyerek aşağıda belirtilen ibana bağışta bulunalım.

Vakıfar Bankası Hesap adı ;Aksaray Adliyesi İban ; Tr 31 0001 5001 5800 7315 7732 37

YAZARLAR