Ali GENÇ


YURT DIŞI VE İÇİNDEKİ 1MİLYON 100 BİN HEMŞERİMİZE SAHİP ÇIKMAK GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 Bu konudaki bir çok yazımda ’da bıkmadan ,usanmadan üstüne basa, basa  belirttiğim gibi Aksaray’ın yurt dışındaki gurbetçi sayısı halen ilimiz genelinde yaşayan hemşerilerimizin toplamının en az iki mislidir.!!!! 

  Yine Türkiye İstatistik Kurumunun verilerinden aklımda kaldığı kadarıyla 40 bin civarındakileri İstanbul’da geriye kalanları ise başta komşu iller Konya, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Niğde, Mersin, Adana, Antalya ve İzmir olmak üzere ülkemiz genelindeki hemşerilerimizin toplamı ise yurt dışındaki gurbetçilerimizin sayısının %20’si’ kadar. 

  Yani Türkiye genelinde 150 ila 160 bin civarında Aksaraylı bulunuyor. 

  Aksaray Valiliği ile Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla yurt dışındaki in az 800 bin’ den fazla olan gurbetçilerimizle Türkiye genelindeki 150 ila 160 bin civarındaki gurbetçilerimizin tam veya tama yakın şekilde veri tabanı oluşturulabilirse. 

  Dünyanın hangi ülkesinin hangi şehrinde ve ülkemizin bizim ilimizin dışında kalan 80 vilayetinde kaç gurbetçimizin bulunduğu da. 

 Bunların bulundukları ülkelerin hangi şehirlerinde kaç kişi oldukları, eğitim durumları iş adamı olanların sayısı belirlenebilse. 

  Ardından ise oluşturulan bu veri tabanı ile bu gurbetçilerimizin evvel emirde var olan vatan sevgilerinin pekiştirilmesi için ilimizin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımından tutunda sahip olduğumuz geçmişimiz kendilerine anlatılsa. 

  Bu tanıtımın ardından ilimizin özellikle teşvikten gelen yatırım avantajlarının da anlatılmasının yanında Dini ve Milli bayramlar ile Aksaray’ın önemli günlerinde kendilerine gönderilecek mektuplar, tebrikler veya Maillerle anlatılsa yurt içi ve dışında şu anda sayıları Bir Milyon Yüz Bin civarında  olan hemşerimize sahip çıkılmış olunur.!!! 

  Bu hemşerilerimizle ilimizin her konuda paslaşmasının sağlanmasıyla hem yurt içi ve dışındaki bir Milyon yüz bine ulaşan hemşerimiz, hem de Aksaray genelindeki 450 bine yaklaşan hemşerimiz maddi ve manevi olarak istenen hedefe kenetlenerek birlikte ulaşmaları sağlanır. 

   Aklın gereğinin yapılarak bu değer biçilemeyen ve her yıl sayıları yeni nesillerle artacak olan hemşerilerimizin belirlenerek ilimizle olan bağlarının kuvvetlendirilmesi için Vali Hamza Aydoğdu, Belediye başkanı Evren Dinçer ,ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanlarıyla ,Belde Belediye başkanları ve Meslek Odalarıyla STK’ların yetkilileri tarafından gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılarak ilk etapta tanıtım ve turizmde ve ilimizin teşvik kapsamında olması nedeniyle yatırımlarda da kendilerinden bi hakkın yani tam olarak faydalanılmasının sağlanması/sağlatılması dileğiyle.. 

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.  

YAZARLAR