Konuk YAZAR 3


YİNEDE MUTLU VE HUZURLU?..

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


Ülkemizde ve Aksaray da son yıllarda boşanmalar, intiharlar, toplumsal olaylar giderek artıyor, milli ve manevi değerlerimiz nereye gidiyor. Toplumsal statikler ve dinamikler bir bir elden gidiyor. Ruslar tarafından 1991 yılında yapılan açıklamalarda Dünyadaki 180 e yakın sebze ve meyve çeşidinin 150 kadarının Türkiye de yetiştiğini açıklamışlar ve hayranlık duyduklarını söylemişlerdi. Aynı Rusya hala Türkiye den alış veriş yapıyor.

Trafikte davranışlarımız nasıl, polislere nasıl davranılıyor, sokak satıcılarına, esnaflara nasıl davranılıyor. Büyüklere, sevgi ve saygı çerçevesi ne durumda.

Ya Tv dizilerimiz ve filmlerimize ne demeli. ABD ve Avrupa birliği üyesi ülkelerde filmlerde mutlaka bir bayrak sembolü ve kendi reklamları ayrıca kilise ikonu var. Bizde sanki Camiyi göstermemek için elimizden geleni yapıyoruz gibi. Nerde ülkemin bayrağı ve Manevi değerlerimizin görselleri. Adamlar mutlaka bir Beyaz sarayı gösterirler.

Bu ülke hepimizin, özellikle tarihimizi okumalı, gelecek nesillere aktarmalıyız. Aksaray ın Selçuklu devrindeki öneminin de gelecek nesillere aktarılması önemlidir diye düşünüyorum.

Yinede mutlu ve huzurlu olmalıyız. Aksaray da olmakta önemli, Cenabı Allah her türlü nimeti vermiş. Deprem riski az, Türkiye nin orta noktası sayılır, Ulaşımda problem yok. Mevsimsel geçişleri iyi, havası iyi. Şükretmeliyiz.

Son söz; Sevgililer günü yaklaşırken, öncelikle, abdest, kuran ve Allah sevgisi, sonra kulun kula karşı sevgisi diyorum. Selam ve saygılarımla.

YAZARLAR