Abdulkadir AY


YEŞİL DOĞAYI SEVDİK, AKSARAY KENT ORMANI KURULACAK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray halkı artık ne istediğini çok iyi biliyor.

Geçen sonbaharda başlattığımız ‘’Aksaray’ın Etrafı Yemyeşil Dağlar’’ projesiyle Yeşil doğanın önemine dikkat çekmek suretiyle ağaçlandırma seferberliği başlattık

kurum ve kuruluşları tek tek ziyaret ederek etkileşim yaptık "Yeşil Aksaray" isteğine destek aradık En büyük karşılık Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'dan geldi Aksaray vilayetinin 31. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle 68 bin fidan dikimi gerçekleştirilmiştir..

Bunun önemi çok büyük çünkü şehrin içinden geçen uluslararası E-90 karayolundan günlük binlerce araç geçer gider ancak yoldan geçerken gördükleri tek manzara çıplak dağlardır.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun talimatlarıyla başlatılan diğer bir kampanya ise "Okul Bahçeleri Lavanta Koksun"projesi oldu. Talimatı Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okullara göderdi.Tarım İl Müdürlüğünün tedarik ettiği binlerce Lavanta fidanı okul bahçelerinde topraklarla buluşturuldu etkinlik her okulda heyecanlı anlara sahne oldu.Ben birkaç okul tarafından düzenlenen ağaçlandırma çalışmalarına davet edilmiştim.Sendika Başkanımız Murat Günaydın ve Önder Başkanı Kuddusi Bakar ile birlikte Lavanta ve fidan dikimi yaptık.

en çok hoşuma giden ise Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin iman aşkıyla yüzlerce fidanı toprakla buluşturması oldu,o an yaşadıkları heyecanlarından artık anladımki artık Aksaray YEŞİL DOĞAYI seviyor dedim.

Aksaray’da ağaçlandırma faaliyetleri diğer kurumlarıda etkiledi Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer 24 kasım’da ‘’Her Öğretmen Bir Fidandır’’ diyerek yine 5000 öğretmenin adına Fidan diktirdi .

Diğer taraftan 45 bin Lavanta fidanını toprakla buluşturmak suretiyle Lavanta tarlası oluşturdu ben önümüzdeki yıllarda tüm park ve belediyeye ait tesislerde Lavanta ların görsel şölen sergileyeceğini görüyorum bu yüzden Evren Dinçer’e ilk teşekkür eden ben olayım diyorum.

KILIÇASLAN tepesinde gerçekleşen KADIN ELİ DEĞSİN " PROĞRAMINA kadin dernekleri ile tüm partilerin kadın kolları katıldı, motorsiklet ve bisiklet gurupları dahil oldu otizmli aile ve çocukları oradaydı Yeşil doğayı seven herkes vardı Bu yeşile özlem demektir. Aksaray Halkının Doğa özlemini yapılacak olan '' AKSARAY KENT ORMANI '' giderebilir.KILIÇASLAN TEPESİ ile Nevşehir yokuşunda bulunan Altuntaş Hotelin yer aldığı ESENTEPE Mevkiine kadar tüm bölgenin ağaçlandırılarak AKSARAY KENT ORMANININ kurulması planlanıyor.

Bu konuda Orman bölgesi olan yerlerin Aksaray belediyesine devri için yazışmalar devam ediyor.. Aksaray için artık KENT ORMANI şart oldu içerisinde kamelyaların olduğu , çocuk oyun sahalarını olduğu, salıncaklar kaydıraklar, kum havuzları, top sahaları, her çeşit ağaçların bulunduğu cıvıl cıvıl kuş sesleriyle büyülenmiş kent ormanı istiyorum.

Aslında Orman yasası değişti iyileştirmek isteyen herkese 70 hibe desteğiyle orman alanları protokolle verilebiliyor. Bunun aslında Memleketimize kurulu olan Mercedes Benz, Brissa , Kuzey boru ve Sütaş gibi kuruluşlara anlatılması lazım onlarda mutlaka ağaçlandırma suretiyle DOĞA’ya katkı sağlayabilirler.

Aksaray’ın bundan sonra önü açık benim tanışma şerefine nail olduğum Konya Orman Bölge Müdürü değerli insan Cafer Bal beyefendi 2 yıldır Aksaray için artı fidanlar dikilmesine vesile oluyor

Aksaray Orman teşkilatı canla Başla çalışıyor. Tek sıkıntıları hiç Orman yokmuş gibi haksız eleştirilere maruz kalıyorlar oysa beni dolaştırdıkları ormanlık bölgeyi görseler kesinlikle ikna olurlar Akhisardan KILIÇASLAN TEPESİNE kadar olan binlerce hektar arazide ekilen fidanlar 2 metreye varmış ağaç olmaya yüz tutmuşlar

Herkesin ortak eleştirisi "KARŞI TEPELER NEDEN ÇIPLAK"

Hıcıp tepelerinin yeşertilmesi için yaptığımız ÇAĞRILAR nihyet karşılık bulmaya başladı önümüzdeki dönem bunu net biçimde göreceğiz inanıyorum Aksaray yeşilinede, doğasına'da sahip çıkacaktır.

YAZARLAR