Ali GENÇ


YAZARLAR KAMPINDAN SONRA UZAY KAMPIYLA 120 YENİ AKSARAY TANITIM ELÇİMİZ OLDU!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 Bu senenin BM tarafından hemşerimiz Yunus Emre yılı ilan edilmesinin ilimizin tarihi ile tanıtımı için fırsata çevirtilmesi sağlandı. 

    Bu maksatla zaman geçirilmeden sürecin en iyi şekilde değerlendirilmesi için  Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatıyla il birim amirlerinin ve kurumlarının da bu konudaki  samimi çabasıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanında bu konuda yapılan çalışmanın ardından ilki ilimizin dünyaca ünlü Ihlara Vadisinde yapıldı. 

   16-20 Haziran 2021 tarihleri arasında 5 gün boyunca ülkemiz geneli  ile KKT’ceden gelen 120 öğrenci  5 gün boyunca Ihlara vadisi kamp alanında kalarak etkinlik boyunca hem Yunusumuz hem de ilimizle ilgilide bir çok bilgiyi ilik ağızdan ve yerinde aldılar. 

  Kampın sonunda katılımcı 120 öğrenci ve  kampın diğer katılımcıları ilimizden birer Aksaray gönüllü tanıtım elçisi olarak ayrılmışlardı.!!! 

 Öğrencilerin Ünlü şair, yazar ve dijital medya ve içerik üreticilerinin de birlikte konuk olduğu bu kampın ardından Hasandağı Piknik alanında Çarşamba günü başlayıp Pazar günüde dahil devam eden  Astronomi ve Uzay kampı da etkinlik haberi ve katılımcı gazeteci, akademisyen ve siyasetçilerin söyledikleriyle genel ajanslarda yer alan haber ve yorumlarla ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlandı. 

    Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun girişimleriyle  Hasandağı Mesire Alanında KOP Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Astronomi ve Uzay Kampının 1. gününde ülkemizin en bilinen gazete yazarlarından Yavuz Donat ve gazetesinin yetkililerinin kampa katılan öğrencilerle buluşmaları ve kendilerine hitap edilmesi. 

   Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla geçen kampın 1. günü ve sonuna kadarda Aksaray İl Özel idaresi Genel Sekreterliği, Afad, Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü UMKE ,Kültür ve Turizm İl müdürlüğü ile  kampın ev sahibi Gençlik ve Spor il müdürlüklerinin samimi çabalarıyla kampın ilk günü teleskoplarla uzayın seyredilmesi ve  kamp ateşiyle tamamlandı. 

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN BİLGİ BİRİKİMİYLE KONUŞMASI VE HİTAP ETİTKLERİYLE GÖZ TEMASI SAĞLAMASIYLA SORULARA VERDİĞİ CEVAPLARDA EMPATİ YAPMASI TAKTİR TOPLADI!!! 

   Kampın ikinci gününün ilk konuşmacısı ilimiz milletvekili Cengiz Aydoğdu oldu. 

    Aydoğdu’nun konuşmasını ayakta ve öğrencilerle göz teması kurarak yapmasıyla entelektüel birikimiyle sorulanlara net cevaplar vermesi ve her cevabında empatiyi öne çıkartmasıyla taktir edildi. 

   Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun ardından 2. günün misafir konuşmacısı  Dışişleri Bakanının genç yardımcısı  Yavuz Selim Kıran oldu. 

   Kıran 81 ilden gelen 120 gence önce hitap etti ,ardından ise gençlerin sorularını cevaplandırdı. 

   Öğrenciler Bakan yardımcısına kariyer ile liyakat ile ülkemizde bulunan mülteciler ile Afganistan’dan gelmesi muhtemel olan yeni bir göç dalgası karşısında ülkemizin tutumunu sordular. 

     Soru cevap kısmında özellikle Bakan yardımcısı tarafından verilen bilgilerde sosyal medya veya çeşitli mecralarda oluşturulan algıyla yüz binler veya milyonlarca Afganlının sınırlarımızdan içeriye girdikleri yönündeki bilgilerin tamamen yanlış olduğu. 

    Ülkemize düzensiz olarak girişlerin yapılmasına izin verilmediği ve verilmeyeceği belirtilirken kariyer ile liyakatle ilgili sorulan sorularda başarı için çok çalışılması, yabancı dil konusunda daha da çok çaba sarf edilmesi gerektiği belirtildi. 

 Cumartesi günü Türkiye  Uzay Ajansı başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım Profesör İlber Ortaylı ile birlikte  ülkemiz genelinde tanınan yazar ve Tarihçilerle akademisyenlerin misafir edildikleri kampla hem katılımcı öğrenciler hem de konuşmacılar ilimizin tarih ve doğal güzelliklerini öğrenerek ilmimizin tanıtıma fahri yeni elçi oldular. 

  VALİ HAMZA AYDOĞU’NUN PAYLAŞIMI ETKİNLİĞİN ÖZETİYDİ!!! 

Kamp vesilesiyle Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kampın düzenlenmesinin sebebinin ve hedefinin özetiydi.!!! 

  “Uzak  diye bir şey yok” diyen Aydoğdu "Gençlerin hayalleri öyle büyük ki uzay bile içinde küçük kalıyor. Türkiye’nin her yerinden gelen gençlerle Astronomi ve Uzay Kampımız başladı.  

  Kıbrıs’tan Sedat Uçak Mühendisliği, Trabzon’dan Zeynep Özel Eğitim Öğretmenliği, Bilecik’ten Kübra Hukuk öğrencisi ve diğerleri. Hasan Dağı’nda onlar için küçük bir rasathane kurduk. İleri mancınık sistemi ile kamp ateşimizi yaktık. Gençler hayal edecek, biz gerçekleştireceğiz. Bu da bizim hayalimiz." Dedi. 

    Başta Vali Hamza Aydoğdu olmak üzere bu kampların en iyi şekilde gerçekleştirilmesine il birim amirleri tarafından asayişten güvenliğe ve barınmadan ulaşıma kadar her konuda sağlanan destekle tanıtım başta olmak üzere elde edilen başarıdan dolayı şahsım ve hemşerilerimiz adına canı gönülden teşekkür bu ve benzeri etkinliklerin olabildiğince yaygınlaştırılmasını diliyorum. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YAZARLAR