Erdoğan KAYA


Yanlış trafik parkı düzeltildi

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Dünyayı etkileyen ve insanları eve kapatan korona virüs etkisinde hayat bu virüse odaklanırken, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in hem virüsle ve hemde Belediye çalışmalarını devam ettirmesi ile taktir topladığını söyleyebilirim. Dinçer’in her ne kadar ilk dönemlerde ilimize yabancı, şehri bilmez dedikodusu, son dönemlerde takdir toplamasına ve her kesimin sevgisini kazanmasına vesile olmaya devam ettiğini duymaya başladık.

İlimizde devam eden korona virüs nedeni ile yardıma muhtaç kişilerin devletimizin sürekli uyarı ve ikazına rağmen yardım desteklerini E- Devlet üzerinden yapmaları gerekirken bilenin de bilmeyenin de her ihtiyacını Belediye iletmesi Dinçer’in işini zorlaştırmaktadır.

Devletimizin artık Aksaray’da dahil herkese Eczanelerden maske dağıtılmasına rağmen telefonla evlerine maske istemeleri çok tuhaf. Bunu evden çıkamayan ve yasaklı olalar için Belediye yapıyor da sağlıklı insanların bunu Eczanelerden alması çok mu zor? Ben şahsen maskeyi Eczaneden aldım, herkes alabilir.

Geçen hafta başı Liseden Belediye önüne kadar olan mesafede yapılan düzenlemeye bakarken Sayın Evren Dinçer ile tesadüfen Belediye önünde karşılaştım. Bu konuyu da ayak üstü görüşme imkanı buldum. Vatandaşlarımızdan biraz insaflı olmalarını rica ediyorum.

Ramazan ayının da girmesi ile Belediyeden istenenlere bir baktım inanın utandım. Adam bir bayan evden telefon ediyor, “ütüm bozuldu bana bir ütü alın” diyor. Daha neler neler isteyenler, şöyle bir baktım bana bir eş bul demedikleri kalıyor. Bu kadar fırsatçılık ve dilenciliğe pes doğrusu. Bu virüsü devlet icad edip başımız musallat etmedi arkadaşlar.

Şimdi gelelim bu arada Belediyenin yaptığı işlere. Geçtiğimiz günlerde özel olarak bakmaya gittim. Hürriyet mahallesinden makas istikametine 50 m. Genişliğinde yeni bir bulvar açılıyor. Bu yol bu bölgenin ufkunu açarken, bölgenin ticaretini de geliştirecek cinsten bir bulvar. Tabi bu bölgenin tahminime göre ufkunun da açılacağını düşünüyorum.

Aratol mahallemizden dünürlere giderken Aratol mahallesinin iki taraflı yolu kazınarak yeniden yapılmaya devam ediyor. Birde bazı bölgelerde ve ana arterlerde yağmur suyunun akacağı alt yapı çalışmasının yapılmadan göz boyama asfaltların atıldığını görmek beni son derece rahatsız etti. Hele diyorum ki, bu bazı bölgelere neden yağmur suyu birikiyor. Demek ki bu bölgelere yağmur suyu akıntısını çekecek arterler yapılmamış.

Belediyenin bu konuda hemen hemen her mahalle ve ihtiyaç olan yerlerde çalışma yapıyor. Bu bana göre gerçekten güzel bir çalışma.

Lise önünden Belediye geçişine kadar bir çalışma yapılmış. Bu çalışma küçük ve basit olarak görünebilir. Hatta denebilir ki, yaz boz olarak her gelen başkan burada bir değişiklik yapıyor denebilir. Ama bu çalışma gerçeğe dönülmüştür diyorum.

Belediyenin önündeki havuzların bir gecede kaldırılması Haluk başkana takdir kazanmıştı. Ancak hemen akabinde Belediyenin karşısına belediye araçları ve daire müdürlerine özel otopark yapması büyük tepkilere neden olmuştu. En büyük tepkiyi ben göstermiş ve birde yazı kaleme almıştım. Bir tarafı genişletirken bir tarafı da fazlası ile daraltmıştı.

Bu parkı Dinçer kaldırarak Ulu camin önünü rahatlatmıştır. Tabi nerede ise bir müdüre özel lüks araba kiralaması da bitince Dinçer'de rahatlamıştır. Lise karşısındaki küçük orta refujda kaldırılarak yol genişletilmiştir.

Ayrıca Hasas bölgelerinden gelen yolun Zinciriye mahallesi bölgesinde yapılan kaldırımlar ana yollardan geniş ve gereksizdi. Hatta bazı araçlar bu kaldırımlara park ediyordu. Bu kaldırımı daraltarak trafiğe açması da herkesin takdirini kazandırmıştır.

Ben bu düzenlemeden dolayı Sayın Başkan Dinçer'i tebrik ediyor başarılar diliyorum. Küçük görünüp büyük işlere vesile olan bu tür çalışmalar takdire şayandır.

YAZARLAR