Abdulkadir AY


Yangınların yarasını sarmak… yada rant

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Yangınların yarasını sarmakmı yoksa Rant mı olacak göreceğiz

Aksaray Kapalı cezaevi yıllardır bu memlekete hizmet vermiş anısı olan bir yer epeydir tartışma konusuydu kimlere rant kapısı olacak diye muhalefet iz peşindeydi bugün yangın çıktı alev alev yandı itfaiye çabuk davranarak kısa zamanda söndürdü.

Aslında açılan yaramız kanadı neşter vurma zamanı geldi

Burası daha önce bahsedildiği gibi Rant kapısı mı olacak yoksa kafalarda bir proje varmı bilmek gerek

Küllerin ardından herkes içindeki emellerini açıklayacaktır ancak kamu oyu ne istiyor buna bakmak lazım

Bizimde karnımızda biriktirdiğimiz emellerimize dair proje önerimiz var anlatmadan geçmeyelim

bu bölge hatıralarını yaşatacaksa ilimizin ihtiyacı olan tematik bir park oluşturulmalıdır

En başta bu cezaevinin içinde her türlü gelişime destek verecek Çocuk tematik parkı oluşturulmalıdır  Ailece gidildiğinde çocuğu okula bırakır gibi  hayallerin yaşatılabileceği doğa ile içi içe girmiş bir çocuk eğlence merkezi haline getirilmelidir.

Farklı oyun parkurları ve macera yaşatacak parkurların yan ısıra çocuk müzesi oluşturulmalıdır  

Çocuklar bu parkta yaşam sürdürürken hemen yanı başındaki DSİ ye ait arazilerde bu  parka dahil edilerek halka açılması gerekir o bölgede bulunan ağaçlık bölgeler artık halkın nefes alacağı bir millet bahçesine dönüştürtülmelidir.

Aksaray sadece bir bölgede sıkıcı yaşamdan daha nefes verici alanlara kavuşturulması gerekir belki bu yangın bu fırsatı verebilir.

DSİ'yi bir başka alana taşınmak suretiyle daha modern ve  daha etkin bir pozisyon kazandırılmalıdır

Aksaray Belediyesi Bir çok mahallede yaptığı parklarla kendisini aşmaya başlamıştı şimdi hem çocuklar için hem de ailelere yönelik tematik çocuk oyun parkını yapılarak Millet bahçesiyle bütünleştirebilir.

Yangın anında olay mahalline gelen Aksaray Valisini de kutlamak gerek gece etkinlikler olmasına rağmen problemli bir mekan olan Cezaevi yangınında İtfaiye ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarına katılarak direktif vermesi buraya verilen önemi gösteriyor.Dilerim şehir bu yangından kazançlı çıksın bu sefer Ranta dönmesin 

 

Neden Tematik park…?

Oyun oynamak her yaştaki çocuk için önemli bir ihtiyaçtır.

 Oyun alanlarında bir araya gelen çocuklar, kendi aralarında kurdukları iletişimler ile toplum içerisinde sosyal bir birey olmanın ilk adımlarını atmaktadırlar.

Oyun parkı, çocukların hem psikolojik, hem de fizyolojik gelişimlerine de katkıda bulunurlar.

 Bu noktada, çocuk oyun parkı düzenlemelerinde, doğru bir tasarım, doğru bir uygulama, doğru bir planlama ve yeterli bakım çalışmalarının yapılması çok önemlidir.

Çocuk oyun alanları, park alanlarının bir kısmını oluşturabildikleri gibi, tamamını da kapsayabilirler. Başarılı çocuk oyun alanları, çocukların farklı ihtiyaçları ve fiziksel meydan okumalarına fırsatlar sunmaktadırlar.

 oyun alanları çocuğun, gelecekte toplumun sorumluluklarının farkında olan, ruhsal, fiziksel ve zihinsel gelişimini en uygun şekilde tamamlamış bireyler olarak yetişmesinde, eğitilmesinde katkıda bulunan alanlar olmalıdır.

 Eğitim, sadece okullar ile sınırlı olmayıp okul dışı alanlarda da devam eden bir etkinlik olarak karşımıza çıkmaktadır. o yüzden kapsamlı  oyun alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır

YAZARLAR