Erdoğan KAYA


YA RAB BİZİ UYKUDAN UYANDIR VE KORU

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Sevgili okuyucularım malumunuz Korona virüs denen bu mikrop dünyanın başına bela olduğu gibi biz Müslümanların da başına bela oldu. Gözle görünmeyen ve elle tutulamayan bir bela ve musibet her geçen gün durmadan can alıyor. Bu musibet ne zaman geçecek diye birbirimize dokunmaktan kaçıyoruz. Camilerimiz ve mabetlerimiz kapandı, bir araya gelemez olup evlerimize kapandık. Çocuklarımız ve torunlarımız ile kucaklaşıp, başlarını okşayamaz olduk.
Bize ne oldu, azdık mı, dinde samimiyetsiz bir duruma mı geldik. Namazlarımızı kalben teslim olarak mı kıldık, yoksa öylesine mi kıldık. Namazdan çıkınca Allah'ın emri olmayan başka günah işlerle mi uğraştık.
Zalimlerin sayısı arttı, mazlumları mı ezdik. Haksız kazanç peşinde koşarak gariban ve kimsesizleri görmedik mi? yüce Rabbım bizleri gözle görülmeyen ve elle tutulmayan bir musibetle terbiye mi ediyor veya imtihan mı ediyor düşündük mü?
Ey Allah'ım bizleri tembellikten ve uykudan uyandır.
Sözde değil özde Müslüman gibi yaşamayı bizlere nasip et.
Haksızlık ve haksız kazançlar çoğaldı, ümmeti Muhammedi bu beladan kurtar.
Ya Rab Fuhuş her geçen gün artarak, normal hayat gibi görülmeye başladı ve aile yuvalarını yıkarak toplum ahlakının bozulmasına vesile oldu, ümmeti Muhammedi bu pislik ve terbiyesizlikten kurtar.
Ya Rab Kadınlarımızı uygunsuz bir vaziyette sokağa sürerek, toplumun ahlakını zedeler duruma geldik, bizlere ahlaklı yaşamayı nasip et.
Camiye namaz gittik, dışarı çıkınca önce saf arkadaşımızı eleştirmeye başlayarak dedikodu yaptık bizleri dedikodu ve çekişmeden koru.
Ya Rab Aile ortamımızı sanal aleme teslim ettik, çocuklarımıza dahi söz geçiremez olduk. Evlatlarımız anne ve babalarını dinlemez hale geldi onlara İslam ahlakı ile ahlaklandır.
Ya Rab hayatımızın her saat ve dakikasını dünya işleri ve kazanç için harcarken bir saatimizi bile sana ayıramadık, bizlerin kalplerini birazda manevi yöne yönelt.
Ya Rab çalışmadan, emek vermeden ve hazır kazanca göz dikerek devletin beytül mallarına göz dikerek beytül malları cebimize koyduk, bizleri bu haramlardan uzak kıl.
Ya Rab çok daraldık, küçücük bir mikropla bizleri terbiye ediyorsun. Ölüm korkusu ile hepimiz evlerimize çekildik. Bizleri helal kazanç ve güçlü iman ve itikad ile senin yolunda olmayı nasip et. Bu bela ve musibetten bizleri kurtar.
Ya Rab dünya menfaatleri ve çıkarları için birbirimizi sevmez hale gelerek, birbirimize düşerek düşman olduk. Bizleri birbirimize sevdir.
Ya Rab bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu, dört gün sonra ahirete göçeceğimizi bizlere unutmayacak bir yaşam hayatı ihsan eyle.
Ya Rab mazlum Müslüman kardeşlerimizi zalimlerin merhametine bırakma. Zayıfların koruyucusu müminlerin sayısını çoğalt. 
Ya Rab Emperyalist sömürgeciliğin en büyük acılarını çeken Afrika kıtasını, yüzyıllardır işgal altında tutan müstekbirlerden, mazlumların öcünü alacak erlerimizi artır. Ayağımıza bağ olacak, gücümüzü kıracak, kana susamış beyaz adamı, tüm mazlum coğrafyalardan çıkaracak güç ve imkânlarımızı artır. 
Ölü toprağa hayat veren, olmazları olduran Allah’ım! Yaralarımızı onarırken, görünmez ordularınla destekle bizi. Artık, bu virüsü, bunca kanı, bunca göz yaşını, bunca feryadı taşıyamaz oldu dünya. Müslümanların dayanacak mecali kalmadı. Dilenen ve mağdur bir toplum olmaktan kurtar bizi.
Ey Rab Rahmetini yağdır üstümüze. Üzerine ölü toprağı saçılmış topluluğumuzu, hakkı ayakta tutan, adil şahitler olarak dirilt. Başımızdaki bu musibetleri ümmetin büyük uyanışına vesile eyle. (Amin-Amin-Amin)

YAZARLAR