Rasim GÜL


VALİMİZDEN, ‘’HİÇBİR TEDBİRİ ZORLA YAPTIRAMAZSINIZ’’

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 Aksaray Valisinin kurduğu cümle; ’’hiçbir tedbiri, zorla yaptıramazsınız.’’ Ve devamla, ‘’Vatandaşın gönlüne girerseniz, BEYNİNE hükmedersiniz’’

 Aksaray Valisi tarafından, kurulan bu cümleler, kanunlarla idare edilen Türkiye’de ciddi manada açıklanmaya muhtaçtır. Konu Covid 19 mikrobunun bulaştırılmasını önleme ve halkı koruma amacına yönelik olarak vatandaşın maske takması ve sosyal mesafeyi korumayı sağlatmak oluyor ancak,  
 
 Vatandaşın gönlüne girmek en kısa tarifiyle,’’ Vatandaşı sevmek ve kendinizi sevdirmektir.’’ Vatandaşı severseniz o da sizi sever ve dediklerinizi yapar mı buna katılmıyoruz, sevme ve sevdirme gayet güzel duygular, ancak kanunları kim uygulattıracak? 

 ‘’ Vatandaşın BEYNİNE hükmetmek ne demek’’, vatandaşın yerine siz mi düşüneceksiniz? İnsanların yerine birileri düşündüğünde, özgür birey TEBAA mı olacak? 

   Hâlbuki 1923 te Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile halkımız, tebaadan çıkarılarak vatandaş yapıldı, vatandaştan da millet, idaremizde Cumhuriyet oldu. Dolaysıyla halk düşünme ve fikir hürriyetine kavuştu. Vatandaş akıl edip düşünür, Yeterki kanunlar eşit şartlarda uygulansın ve iktisadi hürriyet verilsin.

 Vatandaşa maske takmak marifet değil, taktırmak ve durumu yönetmek marifettir. Maske takmanın kanunlar gereği olduğunu ve kanunun uygulanmasının da kimsenin gönül ve beyin meselesi olmadığını anlatmak bir valinin görevi değilse kimin görevi?
 
 Valimiz ‘’hiçbir tedbiri zorla yaptıramazsınız’ ’diyor. Mesele zorla yaptırma değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yasalarının uygulanmasıdır. Her vatandaşında yasalara uyma mecburiyeti vardır. Sizce yasayı uygulatmak zor kullanma anlamına mı geliyor?

Amaç düşünen kişi ve toplum inşa etmek olmalıdır. Kendi aklını kullanan bireyler oluşturmaktır. Düşünmeyen, fikir üretmeyenler başkalarının fikirlerinin kölesi olurlar.

İnsanlarımızın ruhlarına, kendi varlığının sahibi olduklarını kurtuluşlarının yine kendileri olduklarını, kuvvetlinin esiri olmamaları gerektiği eğitimle verilirse her şey güzel olur.
    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR