Abdulkadir AY


Valimiz 1. Yılında Pastasını hazır tutun?

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


Valimiz 1. Yılında Pastasını hazır tutun?

Ali Mantı Aksaray iline tayin olalı bir yılını dolduracak. Herkes birinci yılında ne olduğunu yada  ne olmadığını görmüştür umarım.  İlk günler çok çabuk geçti gelen girdi tebrik etti gitti, uzaktan ziyaretçileri geldi onları ağırladı ziyaretin son günlerinde engelliler ziyaret etmek istedi merdivenlerden çıkamazlar, ben inerim yanlarına dedi.

 Herkes boy boy fotoğraf çektirdi, hatıralarda yer aldı. O Gelmeden önce meslektaşlarının arasında Ali Abi diye anılıyordu kısa zamanda olgunlaştı Aksaray´da devlet baba oldu.

Hani  eksikliğini duyulduğunda insanı hasta eden his. şefkate ihtiyacınız vardır ama bunu size gösterecek "o" kişi yoktur işte ihtiyaç duyanlara  devletin şefkatli eli  olan ?´ O ?´ kişi Ali Mantı oldu. Şahit olduğum için söyledim Afganlı suda boğulan 3.5 yaşındaki Abdulraif için tereddüt etmeden (eski parayla)  12 milyon  lira harcayıp mama cihazının alınmasını sağlayan kişi oldu.

Basınla tanışma vakti geldiğinde sadece arkadaşlara uyarıda bulunmuştum vali bizi parçalı görmesin birlikte izleyelim heybesinde ne getirmiş görelim dedim büyük çoğunluğu kabul ettiler bu davete olumlu cevap verenleri minnetle anıyorum . neticede kısım kısım ziyarette bulunduk

 Ziyarette aldığımız mesaj netti ?´ Ben kimseyi ezmem ancak kimseye de kendimi ezdirtmem tırnaklarımla geldim ben bu makama ? ?´memlekete hizmet için birlikte çalışmak isteyenler benim  yol arkadaşımdır ?´diyerek hiçte boş olmadığını ifade etmiş oldu.

Bana anlatılanlar da aynen bu şekildeydi, Eski Ortaköy kaymakamlardan (Gaziantep Vali Yardımcısı ve ) Şenol Esmer ile  yine Ortaköy´de görev yapan (Çankaya kaymakamı)  Mete Buhara  bana ?´Ali Abi iyidir  izle  bak Aksaray kazanacak´´  demişlerdi. Onun için hiç endişem olmadı. Heybesini görmüş olduk bu güne kadar yaptıklarına bakılırsa bürokratları hem çalıştırıyor hem etrafında biriktirerek onlara moral ve motivasyon yüklemek için birlikte spor aktiviteleri yaptırıyor.

Yorumun başında söyledim 1. yıl pastaları hazır olsun diye Hangi pasta iyi ise ondan tatmak en keyiflisi olacaktır

 Ali Mantı´ya verilecek en lezzetli pasta;  görevini elinden geldiği gibi değil de  daha fazlasını yapabilen bürokratların hizmetidir. Lezzetli olanı ise sorun yaratan değil de sorun çözen kurumların verdiği ?´KALİTELİ  HİZMETTİR´´  en güzel pasta,

Son günlerde asayiş ve kom ekiplerinin performansı ile Emniyet Teşkilatları ilk lezzetli pastayı sunmuş sayılırlar,  İl Özel İdare tarafından yapılacak olan  sıcak asfalt çalışmaları verilebilecek en güzel kremalı pasta olacaktır, Tarım  ve Orman el ele vererek Aksaray´ın etrafında dikecekleri ağaçlar yetiştiğinde valilik makamının camlarından   görülebilecek yeşil dağlar  belki de pastanın içerisindeki kivi tadını verecektir,

Aksaray basını bu pastada çikolata tadı olmak istiyorsa  öncelikle mesleğini kötüye kullanan şantajcı, ve basın ilkelerine uymayan tacizcileri ayıklamak suretiyle başlayabilir. Önceki gün katıldığım Sivas Kongresinde  çıkan ortak ses ?´Yerel Basın Batıyor´´ bunun derdine düşmekte hayır vardır.   Devlet işleyişinde eksik yada yanlış olan hizmetleri işaret eden yazılar yazılırsa kıvamında bir pasta ikram edilmiş olunacaktır. Bunu aşmak için sadece ihtiyacımız olan Liyakat sahibi meslektaşlara saygı ve abi kardeş sevgisidir.

Her neyse kurumların işleyiş tarzlarına bir yılda kalite geldi, kalitesiz olanlar tane tane dökülecek yerlerine yenileri gelecektir.  Ancak ?´ŞUNU ANLAMAK LAZIM´´ hizmette çıtayı yükseltmek pastanın kıvamına lezzet katacaktır.

Aksaray´ın 30. Kuruluş yıldönümünde Sayın Vali Ali Mantı´ya En güzel Pasta feda olsun.

 

YAZARLAR