Ali GENÇ


VALİ AYDOĞDU’YU SİYASETE ALET ETMEK AKSARAY’IN GELECEĞİNİ ÇALMAKTIR!!!

salihler şehri gazetesi,Aksaray Haber,Aksaray haberleri


1976’nın Ocak ayından başlayarak aralıksız olarak sürdürdüğüm mesleğimde 1989’a Aksaray’ın il olmasına kadar Günaydın gazetesi ve bu gazeteyi yayınlayan grubun yayınladığı gazetelerin Niğde il temsilciliğim esnasında 6 Vali ile çalıştım.

   Bu Valilerden Zekeriya Çelikbilekli  ile resmiyette Niğde Valisi olsa da 6 yıl boyunca ilimize gerçekleştirmeye vesile olduklarıyla Niğdeliler tarafından da “Aksaray’ın Valisi” lakabı takılan Ünal Özgödek  samimi çabalarıyla zihinlerde yer aldılar.

    1989’dan bu yana ise Vali Hamza Aydoğdu’dan önceki 13 Vali’den siyasetçilerin gadrine uğradığı için 2 yıl ancak kalabildiği ilimizde planladıkları çalışmaları tamamlamak nasip olmasa da kamu kurumları amirlerini vatandaşın hizmetkarı yapan bu nedenle bürokratlar tarafından sevilmeyen Hüseyin Avni Coş.

     Ve merhum Coş ile birlikte mahkeme kararı ve çeşitli sebeplerden ilimizde çok kısa bir zaman kalabilen bir kaçının dışında göreve geldiği günden bu yana Aksaray’ın tanınmasından kalkınmasına, zorda ve darda kalanların imdadına devletin yetişmesinden, tarımsal üretimin ve büyük ile küçükbaş hayvan sayısının arttırılmasından binlerce işsize istihdam oluşturulması için gecesini gündüzüne katanı Vali  Hamza Aydoğdu oldu..

    Çalışma olan her yerde mutlaka  bazı hatalar olabilir fakat  9 Haziran 2020’de atandığı Aksaray Valiliğinde  şimdiye kadar Aydoğdu’nun kamuyu zarara sokacak bir hatasına da kamuoyu ve siyasiler şahit olmadı.!!!

   Akılcı bir çalışma ile ülkemizin en önemli tekstil üreticisinden tutunda ilimiz kökenli ve ülkemizin bu konudaki önemli bir kuruluşu olan tekstil kuruluşu başta olmak üzere görevi esnasında Aksaray OSB’sinde tüm parsellerin dolmasını siyasiler ve Meslek Odaları yetkilileriyle samimi iş birliğiyle dolmasının sağlanması.

   Türkiye’de bir ilk olan aynı anda Ortaköy, Eskil ve Sultanhanı ilçelerimize şimdiden parselleri kapış, kapı giden 3 OSB’nin kurulması ,bir çoğu Bakan ve Bakan yardımcısı olmak üzere gençlik kampları ve çeşitli etkinliklere  katılımı sağlanan  ülkemiz genelinde bilinen ve sevilen akademisyenlerinin, Gazeteci ve yazarlarla sanatçıların Aksaray’da düzenlettirdiği etkinliklere getirtilmesi.

    Bu başarılanların daima motive ettiği siyasiler tüm il birim amirleri, Meslek Odaları ve STK’larla yapması ise kendisinin başarısını kıymetlenmesini sağlaması ise kendisinin değer biçilemeyecek artısıdır.

    Vali Aydoğdu’nun şevkinin kırılmaması ve bu başarılarının devam etmesi için istikbalimizin siyasi kaygılarla tırpanlanmaması, aksine göreve başladığı günden şimdiye kadarki başarılarının teşvik edilmesiyle ilimizin ve ilimizin coğrafi konumu nedeniyle gerçekleştirilen hizmetlerin bölgemize de yapıldığı bilinciyle davranılması dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YAZARLAR