Rasim GÜL


VALİ, AKSARAY HALKINI, BİRLİKTE GÖREVE ÇAĞIRIYOR

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


70 yıldır yaşadığımız ve bildiğimiz Aksaray’da bizi etkileyen Valinin ayırmadan birlikte göreve çağırmasına, yürekten katılıyor ve destekliyoruz. Genelde biz Aksaraylılar önce Dünya sonra Türkiye’yi kurtarmaya kalan enerjiyle de Aksaray’a, faydalı olmaya çalışıyoruz. Bunun doğru olmadığını anladık.

Devlet, Millet ve Cumhurbaşkanını temsi eden Vali Hamza Aydoğdu’nun Aksaray’ın ve halkının kodlarını çözmüş olması büyük başarıdır. Kodları çözen Aydoğdu, ÖNCE AKSARAY İÇİN ÇALIŞALIM istiyor. Bunun içinde bütün Aksaray Halkını kimseyi ayırmadan göreve çağırıyor.

Medeniyeti ve çağı yakalayarak, kalkınan illere baktığımızda bunun alasını yapıyorlar. Konya, kayseri, Urfa ve Gaziantep’i örnek verebiliriz. Bu ve benzeri iller; önce ilin, sonra Ülkenin ve daha sonrada Dünya’nın sorunları üzerinde durmuşlar. İlin sorunlarında ayrılık-gayrılık, particilik vs. katmamışlar.

Ayrıca insanlığın devamlı değişim içinde olduğu günümüzde, değişimi görmek ve yakalamak kaçınılmazdır. Değişimi yakalayamayan iller beyinsel olarak yerinde sayıyorlar. Dolaysıyla aklı ve vicdanı kullanmayı da beceremiyorlar.

Akıl ve vicdan kullanılmayınca, düşünce ve düşünme gelişmediğinden birlik sağlanamıyor. Oluşmuş mevcut güç kullanılamadığı için üretim ve teknoloji geliştirilemiyor. Yani bu tip iller takım ruhu ila çalışamıyor. İşte Aksaray için de tartışacağımız, müzakere edeceğimiz en önemli konu budur.

İnsanoğlu çağımızda her şeyin daha fazlasını talep ediyor. İnsan için ‘’ DAHA’’  hiç bitmez, bittiğinde insanın heyecanı ve beklentisi yani hayatın tadı-tuzu biter. İnsan için ‘’DAHA’’ nın devam etmesi için; ‘’ÜRETEN’’ olmaya devam etmesi gerekir. Daha çok üretimde bilgi ve birlikte çalışmayla oluyor.
 
Kendisi ve başkası için değer üretemeyen insanın, değerli insan olması söz konusu olabilir mi? Asla olamaz ve olmaması da gerekir. Başka bir deyimle günümüzde olduğu gibi maddeye boğulmuş insan sürüsü ortaya çıkar. İşte bu sürüde materyalist ve vahşi kapitalizm felsefesinin hâkimiyeti kaçınılmaz olur.

81 il içerisinde, en güzel değerlere ve konuma sahip olan ilimiz Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’le şehri daha ilerilere götürmek isteyenler topluluğuna bütün halkımızın kendi geleceği için katılmasının boynunun borcu olduğuna inanıyoruz. 

Halka hizmet için durmadan çalışan, Vali ve Belediye Başkanının samimi ve gayretli çabaları neticesinde, Aksaray kalkınmada, ivme kazanmış yoluna devam etmektedir. İktidarı-muhalefeti, bütün kurumlardaki başkan ve yöneticileri ve bütün halkın katılması, Aksaray’ın Büyük Şehir olmasının yolunu en kısa zamanda açacaktır.
Aksaraylının ne marifeti varsa ortaya koyma zamanıdır. Kuru tenkit hiç kimseye hiçbir şey kazandırmıyor. Bilakis sinirlerini bozduğu için kendine zarar veriyor. Kim neyin nasıl yapılacağın doğru buluyorsa çözümünü ortaya koysun bizde uygulayalım diyen bir Vali ve Belediye Başkanı var. Bizden söylemesi.
 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 

YAZARLAR