Rasim GÜL


TÜRKLER 16 DEVLET Mİ? TEK DEVLET Mİ?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Şu an Milli Eğitimimizde okutulan tarihte, Türklerin 16 Devlet kurduğu anlatılmaktadır. 16 devlet mi, 26 devlet mi ve 36 devlet mi olduğu tarihçiler arasında tartışılmaktadır. Bu durumun milli tarih açısından neden ele alınamadığı bilinmiyor. 16 devletle övünülüyor ve Türkiye Cumhurbaşkanının forsunda 16 Türk Devletinin bayrakları yer alıyor.

Bizim amacımız tarihçilerimizin sahasına girmek değil, elbette tarihi hakiki tarihçilere bırakmamız gerekir. Lakin Türk tarihi bir bütündür 16, 26, 36 ya asla ayrılamaz. Ayırdığınız zaman Türk Birliğine darbe vurmuş olmuyor musunuz?

Dolaysıyla Türk Devletini yönetenler, adıyla, sülalesiyle anılmışlar hepsi bundan ibarettir asla ayrı devlet sayılamaz, sayılmamalıdır da. Bu fikirler Türkleri parçalama çabalarıdır. Yani bir tuzaktır.

Devletin çokluğu gurur kaynağı olarak ele alınmamalıdır. Bilakis çokluğunun nedenleri araştırılarak nesillere anlatılmalıdır. Neden tek olmadığı da anlatılmalıdır.  Nesillerde tarihimizdeki hata ve yanlışları doğru olarak öğrenerek tekrarına müsaade etmemelidirler.

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğunun devamı, Osmanlı İmparatorluğu, İlhanlı Devletinin uç beyliğinden, İlhanlı Devleti, Anadolu Selçuklu Devletinin, Anadolu Selçuklu Devleti, Büyük Selçuklu Devletinden olmak üzere Hunlara kadar gider.

Demek oluyor ki, devam eden bir Türk Devleti, bir Türk Tarihi var. Biri yıkılıp biri kurulan ayrı ayrı devletlerin değil, devam eden bir devletin milletiyiz.

Yıllardan beri Ülkemizde Milli Tarih terbiyesi verilmemektedir, hatta vermek isteyenler de açık ve kapalı suçlanmaktadır. Milli Tarih Terbiyesi alamayan nesiller tarih konusunda anlaşamayınca, aceba hangi konuda anlaşabilirler. Dolaysıyla Milli Birlik nasıl kurulabilir? Bugün Milli Birlikten bahsedenler sadece siyaset yapmaktadırlar.

 Cesurca gerçeği başlatan, Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey olmuştur. Elçibey ‘’ Biz iki dövlet, bir Milletiz’ ’diyerek, Türkiye’yi uyuyarak yönetenleri uyarmak istemiştir. Ne yazik ki Türkiye’nin muhalif Haydar Aliyev’i desteklemesi ile Aliyev, Elçibey’i ihtilalle devirmiş ve hapsetmiştir.  

Nihal Adsıza göre ‘16 Türk Devleti olarak tespit edilerek nesilleri yanıltmak doğru değildir. Hatta Adsız, Türk Devletlerinin içinde; Akkoyunlular, Karakoyunlular, Safeviler, Mısır Kölemenleri, Babür’lüler gibi Türk Devletleri neden yok’’ diye sormaktadır.

Devamla ‘’Çengiz Devletinin olmayışı mümkün değil’’ diyerek, Anayurttaki Devlet TÜRKİSTAN ve Anadolu’da kurulan TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR’’ diyerek milli tarihin diriltilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Değerli büyüğümüz Osman Yüksel Serdengeçti’de;’’ Türkiye’nin bugünkü siyasi sınırları hiçbir zaman bizi tehdit ve tahdit edemez. Bu sınırlar bugün için bir zaruret olabilir… Asla…

Tam 36 devlet kurmuş, asırlarca 3 kıt ’ada dimdik durmuş, koskoca bir milleti, politika icabı, muayyen bir kadro içine sokmaya, dar, mahdut sınırlar içine hapsetmeye kimsenin hakkı yoktur. Devlet başka, millet başkadır. Bu gün ki sınırlarımız Türk Milletinin değil, Türk devletinin sınırlarıdır.

Türklük bugünkü Türkiye sınırları içinde kalanlardan ibaret değildir… Anadolu’yu Türkleştiren,

YAZARLAR