Rasim GÜL


TÜRK HAVA KURUMU’NA, SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN, CENAP AŞÇI SUÇLU

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Atatürk’ün kurduğu ve Türk Milletine ilk uçağı sağlayan ve sayısız hizmetler yapan, batık haldeyken göreve getirilen Türk Hava Kurumuna sahip çıktığı için mi Cenap Aşçı suçlanıyor? Anadolu’nun bağrı  Aksaray’da doğmuş ve en iyi fakülteyi bitirmiş, yurt dışı incelemeleri de olan, namus ve dürüstlük örneği olduğu için mi Cenap Aşçı suçlanıyor? Tanrım, bu insanlara insaf nasip eyle.

60 yılını bildiğim, Türkiye’nin en şaibeli bakanlığı olan Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda alnının akıyla görev yapmış müfettiş yardımcılığından başlayıp müsteşarlığına kadar yükselmiş her zaman gururumuz olan Cenap Aşçı’ya görevi eksik yaptı diyenler kesinlikle maksatlıdır.

Gümrük Bakanlığından, yüksek derecede görev yapanlar arasında dürüstlüğüne ve görev aşkına leke sürdürmeden emekli olmak her babayiğidin kari değil, öyle babayiğitleride her ana doğurmamıştır. Aksaray’ın yiğit evladı Cenap Aşçı’nın Aksaray olarak yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. 

2019 yılında Türk Hava Kurumu, Kayyum heyeti Başkanı olarak atanan Cenap Aşçı’nın bütün gayreti ve çalışmaları bu kurumu bataktan kurtarmak, millete ve Devlete faydalı hale getirmekten başka bir şey değildi. Kayyum heyeti üyeleri ile birlikte ciddi şekilde kurumun varlığın toparlamayı başarmıştı.

Orman yangınları için elbette bütün millet üzüldü, nasıl üzülmesin ki başta insanlarımız, ağaçlarımız ve ormanda yaşayan binlerce canlı diri diri ateşte yandı. Elbette ciğerlerimiz yandı, geleceğimiz yandı. Lakin olayın esası yerine iktidar ve muhalefet suçlu aramaya başladı. Elbette suçlu ve suçlular var. Elbette bunlar cezalarını çekmeliler.

Ancak CENAP AŞCI asla bu suçlular içinde değil olamazda. Cenap Aşçı Atatürk’ün kurduğu 100 yıllık batırılan kurumu ayağa kaldırmak için canhıraş gece gündüz çalıştı. Tek kuruşun hesabını yaptı ve hesabını sordu, sormaya da devam ediyor.

Günlerden beri bir kısım iktidar ve muhalefet tarafından hedef tahtası haline getirilen Cenap Aşçı’ya yangına kadar halin nicedir diyen oldu mu? Atatürk’ün kurduğu kurumda neler oluyor diyen oldu mu? Bizim bilgimize göre olmadı. Ne atayanlardan ne de mangalda kül bırakmayan muhalefetten.

Ulusal basına gelince, iktidar yanlıları iktidarın, muhalefet, yanlılarıda muhalefetin sazını çaldılar ve çalmaya devam ediyorlar. Elbette Cenap Aşçı’nın hakkını veren basın mensuplarıda var, ama azınlıkta kalıyor. Nasıl Güneş balçıkla sıvanamazsa, millet ve devlet için yıllarını veren CENAP AŞÇI’yıda kimse suçlayamaz. 

Aksaray olarak elbette ehliyet ve liyakat sahibi değerli hemşerimize sahip çıkacağız. Bu vesileyle Aksaray’daki tüm kuruluşlarıda sahip çıkmaya davet ediyoruz. Gün birlik ve beraberlik günü, gün bürokratlarımıza sahip çıkma günüyse buyurun sahip çıkalım.

   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.
 

YAZARLAR