Ali GENÇ


TURİZİM VE TANITIMIMZDAKİ HOŞ GÖRÜ MERKEZİ ARTIMIZIDA VALİ AYDOĞDU DEĞERLENDİRTSİN!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


   Aksaray’ın sayısız  kıymet biçilmez zenginliklerinden birisi hatta en önemlilerinin başındakilerden biriside hiç kuşkusuz ülkemiz ve dünyanın önemli nedir hoş görü merkezi olmamızdan gelen artımızdır!!!

  Bununla ilgili olarak “03.08.2016 Çarşamba günü  1. daimi köşem olan Bana Göre’ de”*HOŞ GÖRÜNÜN MERKEZİ OLMAMIZDA TANITIM VE TURİZMDEKİ  ARTIMIZ!!!” başlığı altında;

   “Elif Eyledik ötürü ,Pazar eyledik götürü, Tüm Yaratılanları severiz Yaratandan ötürü!!!” diyen yer yüzünün en önemli hümanistlerinden hemşerimiz Yunus Emre hazretlerinin memleketi Aksaray’ımız gerçekten de tarih boyunca yer yüzünün nadir hoş görü merkezlerinden birisi olmuş!!!

   Tarih boyunca yeryüzünde yaşayan tüm kavimlerin geçiş yeri olan Aksaray 1924 mübadelesine kadar Müslüman ve Hıristiyan Rumların bu tarihten sonra ise yakın zamana kadarda Ermenilerin Müslümanlarla asırlarca kardeşçe yaşadığı yerdir.

  Mamasun köyündeki 6 gün Müslümanlar,1 gün Hıristiyanlar tarafından kullanılan Camii yeryüzündeki bu konudaki teklerimizden birisi.!!!

  Günümüzde de Aksaray bu hoş görü ve kardeşlik ikliminin yaşandığı yeryüzünün yine en önemli merkezlerinden birisi olma özelliğini koruyor.!!!

  Aksaray merkez ilçe ve bağlı ilçelerde Türkler, Türklerin Yörükleri Alevi ve Sünnileri( Saratlı ve diğer alevi köylerinde Camii ve Cem evinin yan yana olması.)

   Kürtler, Kürtlerin Kurmanç ve Zaza’larının kendi aralarında ve komşu Sünni ve Alevi Türk köyleriyle.

 Kafkas bölgesinin Rus işgaline uğramasıyla burulardan göçen Çerkezler, Kırımını yine aynı şekilde işgal edilmesiyle buradan göçen Müslüman olduktan sonra “Ak Tatar” ismini alan günümüzde Kırımlı ve Alaca mahallelerinde yaşayan birbirimizle yüce diniz islamdan gelen din kardeşliğiyle kederde kıvançta ve tasada birlik olduğumuz evliliklerle tıpkı Türklerin ve Kürtlerin etle tırnak olmayı aşarak damarın içindeki al ve ak yuvarla gibi olmaları gibi bir olan Moğol kökenli Müslüman kardeşlerimiz.

   Afrika kökenli Eşme kaya beldemizde bulunan yüzlerce aileden oluşan bölgede “Araplar kabilesi” olarak bilinenlerle bölgenin diğer ahalisi.

    Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgalinden sonra buradan kaçarak Sultanhanı ilçemize yerleşen ve çoğunluğu Eskişehir’e göçen hemşerilerimiz.

    Bulgar baskısından kaçarak günümüz Sağlık Beldesine yerleştirilen tatar hemşerilerimiz.

    1924 Mübadelesiyle ilimize getirilerek geneli Güzelyurt ilçe merkezi ile Akyamaç köyü ile  Su üstü Çeltek’e yerleştirilen hemşerilerimiz.

    Hatırı sayılır Suriye ve diğer Arap ülkelerinden gelip Aksaray’a 1. Dünya savaşından sonra yerleşenlerle yine son yıllarda Afganistan’dan, Somali ve diğer Afrika ülkelerinden ve komşularımız  Suriye ve Irakta ki savaşlar ile Humeyni’ni Şahı devirmesiyle kurulan İran İslam Cumhuriyetinden kaçarak gelenler Aksaray’ın diğer etinse ve mezheplerinden gelenleriyle yıllarca kardeşçe yaşıyorlar.

   Aksaray’ın diğer artılarıyla birlikte tarihte ve günümüzdeki hoşgörümüzde hem turizmimizde, hem de tanınmamızda kullanılması mümkün olan değer biçilemeyecek olan hazinelerimizdir.

   Diğer hazinelerimizle birlikte hoş görümüzden de tanınmamız ve turizmimiz için faydalanılması için  ilgili ve yetkililer tarafından beyin jimnastiği yapılması dileğiyle.” diye ile getirmiştim.

   Hoş görü diyarı olmamızın da  hem turizmde, hem de tanıtımda kullanılması için beyin jimnastiği yapılmasının yaptırılmasının Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatıyla tarafından kurulan Ar-Ge biriminde en iyi şekilde nasıl faydalanılacağının analizinin yapılması ve çıkacak sonucun  Vali Bey tarafından kendisi gibi samimi ve idealist arkadaşları tarafından ilimize en iyi maddi ve manevi katkıyı yapacak şekilde değerlendirilmesinin sağlanması için gerekenlerin yeri ve zamanında yapılması dileğiyle.

   Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 

 

 

 

 

 

YAZARLAR