Abdulkadir AY


TRAFİKTEN SINIFTA KALMAYALIM....

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Yönetimler değiştiğine göre artık trafik düzenlemelerine el atmanın zamanı geldi.

 Aksaray'a zahmetler edip trilyon masraflar edilerek bir alt geçit yapıyoruz ancak Ne hikmetse mükemmel bir kavşaktan (Efor kavşağından) Aksaray'a giriş veremiyoruz. Böyle bir saçmalık hiçbir vilayette yoktur.

 Tamam Zamanında araştırılacak denildi, İstanbul'dan ekip geldi araştırıyorlar denildi ama 1 yıla yaklaştı hala bir araştırma sonucu ortaya çıkamadı kurumlar arası diyaloglarda bir sıkıntı olduğu muhakkak.

 Şimdi artık ;

Valimiz yeni,

Belediye başkanımız yeni,

Trafik Şube Müdürlüğü yeni müdürüne kavuştu

belediyedeki trafik ekibi de buna zaten hazırdı şu yollara Artık bir karar verip tersine çevirmek de yarar var. 

Nasıl olacak denirse benim âcizane fikrim bir kere artık trafikte durum tamamıyla tersine çevrilmeli şehre girmek isteyen bir kişi Aksaray Valiliğine gitmek istiyorum derse tarif edeceğiz… ama edebilirsek sırasıyla Kale altı sokağına gireceksin oradan Belediyenin önünden geçeceksin Vesaire… Vesaire.

 Halbuki şehre giren bir kimse ister makas Caddesi'nden girmiş olsun, ister  büyük bölcek caddesinden girmiş olsun valiliğide bulamaz belediyeyide trafik tersine dönse hemen bulacak Hatta Efor kavşağından şehre girilmiş olsa rahatlıkla hem vilayete gidebilir Hem belediye gidebilir 

Dolayısıyla trafik akışının çok rahat gideceğini düşünüyorum gereksiz bir yere kale altı caddeleri tenekeciler caddesini dolaştırmak artık bitirilmeli kale altı caddesine lisenin oradan giriş verilmelidir. Efor kavşağından Eski Sanayi caddesine girildiğinde çift yönlü Park kesinlikle yapılmamalı o cadde hem geliş Hem gidişe müsait Hale getirilmelidir.

Trafik polislerinin Kısa bir süre orada düzeni sağlaması  alışkanlığı artıracaktır. Hazır ‘’Yayalar Öncelikli’’  projesinin alıştırıldığı  Bu dönemde trafiği de ele almanın zamanı gelmiştir

 Vali istekli, Belediye Başkanı istekli, Emniyet Müdürü istekli, trafik şubelerinin  müdürleri istekli, vatandaş daha da istekli bundan daha iyi fırsat olmaz 6 aydır bu konuda çabalarının sarf eden trafik otoriteleri çok ağır yol aldıklarına dert yanıyorlar. Haklılar bir an önce bu işe el atmak lazım Aksaray bu kadar kötü bir trafik düzenini hak etmiyor.

 Eğer yapılabilecek bir şeyler yoksa artık şehre girişi yasaklamanın zamanı gelmiştir. gerekiyorsa saat beşten sonra ikindi üzeri belediye ile Kurşunlu Cami arasındaki caddenin trafiğe kapatılması lazım. Sadece Yayalara açmakta yarar var Hiç değilse merkezin rahatlıkla yayalara alışveriş imkanı vermesi gerekir.

 Biliyorum bu çok radikal bir karar olacak ama maalesef gerekli olan bir uygulama

 Aksaray Belediyesi'nin Öncelikle projesinde yol çizgilerini yapması farkındalığı biraz daha ön plana çıkardı.

 Ben zannediyorum bundan sonra trafik düzenine belediye ve Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü koordinasyon sağlayacaklardır İçinde bulunduğumuz trafik haftasında buna bir çözüm bulmak için el ele vermenin zamanı gelmiştir Aksaray'a bir tane battı  çıktı şeklinde altgeçit yaptırdık dünyalar kadar para ödedik 3 ay dedik belki 6 ay sıkıntı çektik Sonuç ta mükemmel bir eser çıktı ortaya fakat biz onu da kullanmayı beceremedik alt geçide girerken 50 kilometre hız yazılıyor, çıkışta 30 kilometre diye bildiriliyor. Bir de ceza yazacak şekilde kamera koyduk gelene ceza yazdık, gidene ceza kestik artık oradan gitmek kesinlikle tercih sebebi değildir. İşte o yüzden yan Yollara taşırdık orada da trafiği felç durumuna getirdik.

 Zaten Uluslararası bir yol üzerinde iken şehrin tam ortasından giden E-90 kara yoluna bir türlü çözüm bulamadık. O yüzden de Niğde üzerinden gidecek olan TEM Otoyol u açılmak üzere AKSARAYIN GELECEĞİNİ GETİRECEK OLAN ÖLÜM  yolu bitirilmek üzere merak etmeyin Aksaray'ın trafiğini kökünden halledecek, bir daha MEMLEKETE ne araç gelecek ne vasıta…  kimse enayi değil kestirme yol varken burayı tercih ETSİN.

 Peki buna bir çözüm veya alternatif arayan var mı ? Tabi ki yok HATTA olanı da durdurduk

Adana Aksaray yolu üzerinde Hasan Dağından şehre girerken bir çevre yolu projesi hazırlanıyordu Yapılcan’dan geçerek Ortaköy kavşağına kadar uzanacaktı ve Aksaray'ın genişlemesini sağlayacaktı fakat herkesin bildiği gibi Sanayi Sitesinin üniversite tarafına taşınmasından dolayı KARAYOLLARI NIN TÜM BİRİMLERİNE YALVARDIK  ELBİRLİĞİYLE şimdilik o da kaldı biz yine çevre yolumuz olmadığı için şehirler arası karayolunu bağrımızdan geçirmeye devam edeceğiz.

 Trafik deyince aklımıza hep cezalar gelmesin düzene ihtiyacı var iyi bir trafik akışına ihtiyaç var bu konuda fikir verebilecek otoritelere izin vermeye ihtiyacımız var şu anda Aksaray'da Trafik Şube Müdürlüğü'ne ve zabıta Trafik Şube Müdürlüğü'ne gerekli Yetkilerin verildiğini Hiç zannetmiyorum birkaç tane gereksiz komisyon üyelerinin sayesinde bu kuruluşların sözleri bile dinlenmiyor.

 Halbuki Sivil Toplum Örgütü olan Şoförler Cemiyeti ya da diğer ilgili kurumlar bugüne kadar acaba hangi öneriyi sundular çok merak ediyorum

Büyüdük artık vilayet olduk 30. Yılındayız top yekün Elimizi taşın altına koymamız lazım yoksa memleket zihnen  küçüldükçe biz kaza yapan araçların altında kalacağız, sağa sola Park edilen caddelerde perişan trafiğin altında HEP BİRLİKTE EZİLECEĞİZ.

Bu yüzden DAHA İYİ BİR FİKRİMİZ YOKSA  bir çare kalmadıysa trafiği ters yüz edelim. Biraz da böyle DENEYELİM (Aksaray şivesiyle ) NE DİYİM BALAĞIM KİMSEYİ SUÇLAMADAN FİKİR SUNMUŞ OLDUK GUSURUMUZA BAKMA... 

YAZARLAR