Rasim GÜL


TEKNOPARK KURAN, REKTÖR’Ü KUTLUYORUZ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray’ın il olmasından bu yana, 32 yılda unutulmayacak birçok hizmetler yapıldı. Organize Sanayi, Üniversite, modern Hastane ve üç adet park gibi. Bunlara ilaveten, TEKNOPARK ’ta Aksaray’da müthiş bir düşünce ve yatırımdır.

 TEKNOPARK, 1952 yılında Amerika’da, 1972 yılında İngiltere’de, Türkiye’de ise 1992 yılında, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Koskep desteği ile kurulmuş.  Bünyesinde 2016 yılı itibariyle 330 şirket faaliyet gösteriyor.

Teknopark nedir dendiğinde; bilimsel ve endüstriyel araştırmalar yapan, Üniversiteler tarafından kurulan, bilim, sanayi ve teknolojinin ilerlemesi için çalışan kuruluşlara teknopark deniliyor.

 Teknopark, Teknokent, Teknopolis, araştırma parkı kavramları aynı anlamlarda kullanılmaktadır. Ülkemizde bu konu ile ilgili çıkmış olan 4692 nolu Kanun ‘’Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’’ kavramını kullanmaktadır.

Teknopark ’ın avantajları; 1- Geliştirilen ürün satışlarından elde edilen kazançlar, Gelir ve Kurumlar vergisinden muaftır, 2- SGK 
İşveren Prim Desteği, 3- Ücret Bordrolarına Damga Vergisi İstisnası, 4- İthal edilen eşya, gümrük vergisi ve her türlü fondan bu kapsamda düzenlenen kâğıtlar ve yapılan işlemler de damga vergisi ve harç istisnası hakları tanınmaktadır.
 
Türkiye’de 85 adet teknopark kurulmuştur. Kumşu illerden, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale’de kurmayı başarmıştır. ASÜ-Teknopark Kurucu Heyet Protokolünü İmzalayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’ide yürekten kutluyoruz.

Aksaray Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, Teknopark ‘ın kuruluş protokolünü imzalamakla en az 50 yıl isimlerinin unutulmayacağı bir eseri Aksaray’a kazandırmış oluyorlar. 

Halkımızın ve iş adamlarımızın Teknopark yapımı için gereken her türlü desteği vermesi neticesinde başarılması, 32 senedir Aksaray’a yapılan hizmetlerin en faydalı olanlardan biri olacaktır.

 Bugüne kadar istenilen seviyede kurulamayan, Üniversite Organize Sanayi ve İş Adamları işbirliği de en mükemmel şekilde kurularak, geliştirilmesi de ayrı bir kazanç olacaktır.

ASÜ-Teknopark ilimize, iş adamlarımıza ve açacağı iş sahalarıyla çalışanlarımıza hayırlı olsun. Vali, Başkan ve Rektör olmak üzere bu konudaki işbirliğinden dolayı tekrar kutluyoruz.
      Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.
        

YAZARLAR