Ali GENÇ


TARİHÇİ İBRAHİM HAKKI KONYALI” KARACOĞLAN AKSARAYLIDIR” DİYOR!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Kamuoyumuzun yoğun gündemden olabildiğince en az gecikmeyle haberdar olabilmesi için Pazartesi günü yayınlamayı planladığım bu yazımı hoş görünüze sığınarak 2 gün öncesine alarak bu gün yayınlıyorum. 

      Cuma’dan devam 

     Hali hazırda Aksaray’ı anlatan en geniş kapsamlı kitap olan ve ilimiz genelini( O zamanki Aksaray ilçesinde) adeta nakış işler gibi  yıllarca sahada yapılan uzun araştırmalar  ile yine Türkiye’deki  onlarca Kütüphane, arşiv ve müzede yapılan araştırmalardan sonra 1973 yılında tarihçi merhum İbrahim Hakkı Konyalı tarafından 1973 Mahalli  Seçimlerinde Adalet Partisinden Aksaray Belediye başkanı seçilen merhum Muhammed Taki Tatlıpınar ın döneminde Belediye tarafından bastırılan   “Abideleri ve Kitabeleriyle Aksaray Tarihi” isimli 3 ciltten oluşan kitabında da merhum Konyalı bu konuda yani Karacaoğlan ile ilgili iki yerde bilgi veriliyor. 

   Merhum Konyalı kitabının Aksaray’a bağlı Köylerin tanıtıldığı 2. Cildin 2019. Sayfasında Hasandağı yöremizdeki Karkın Köyü anlatılırken  

      Yine aynı kitabın 3. cildinde Hasan dağı yöresi tanıtılırken bu Cildin 3037.Sayfasında Karacaoğlan’ın Karkın’lı olduğu konusunda bilgi verildikten sonra bu bilginin tescili içinde Ozanın Hasan dağı ile ilgili iki şiirini koymuş. 

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ HASANDAĞI ŞİİRİ NİN YANINDA KARACAOĞLAN’IN BAĞDAT FATİHİ GENÇ OSMAN’LA İLGİLİ DESTANIDA HEMŞERİMİZ OLDUĞUNUN İKİNCİ ÖNEMLİ KANITIDIR! 

   Karacaoğlan’ın Aksaraylı ve Aksaray’ın Kargın köyünden olduğunu belirttiği bilgilerinin yanında Ozanın Hasandağını anlatan şiiriyle de merhum Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı tarafından onun bu toprakların evladı olduğunu pekiştiriyor.!!! 

    Bende bu konuda yaptığım beyin Jimnastiğiyle yaptığım araştırmalardan merhum Ozanın Bağdat Fatihi Genç Osman’ımızla ilgili destanı ve bunun dışında böyle bir destanının olmaması da kendisinin Aksaraylı olması nedeniyle hemşerisi olan Genç Osman’ı yazması da kendisinin Aksaraylı olduğunun bir diğer su götürmez kanıtıdır.!!! 

 Dün ilk bölümünü yayınladığım bu gün ise devamını okuduğunuzu bu yazıyı 22.07.2019 Pazartesi günü yayınladığımda ilimiz Valilik makamında Ali Mantı olduğundan kendisine hitap etmiştim. 

   Bu hitabımda” Başta ilimiz Valisi Ali Mantı bey olmak üzere Aksaray’ın ekmeğini yiyip suyunu içen tüm atanmış ve seçilmişlerin önce aldıkları, çoluk çocuklarına yedirdikleri maaşlarını eskilerin tabiriyle yağa bala verecek kadar helal şekilde kazanabilmeleri gerekir. 

  Bunun için ilimizle ilgili dile getirilenlerin tamamının gereğinin yerinde ve zamanında yapılması çerçevesinde bizim Karacaoğlan’ımızın da diğer bize ait olanlar gibi öncelikle ilimiz kamuoyu tarafından bilinmesinin sağlanması. 

   Ardından ise tüm  cihanı aleme bu değerlerimizin su götürmez şekilde bize ait olduklarının öğretilmesinin gerçekleştirilmesi için akla gelebilen tüm meşru kanallar ve bunun için tüm maddi ve manevi imkanlarda kullanılarak yapılacak araştırmalar sonucunda merhumun aidiyeti konusundaki şüphenin bizim lehimize çevirtilmesinin sağlanması dileğiyle.” Diye dile getirdiğim mesele için maalesef şimdiye kadar gereken yapılmadı. 

VALİ MANTI VE ÖNCEKİLERE NASİP OLMAYAN VALİ HAMZA AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!!! 

   Şimdiye kadar yapılmayanların yapılmasının  geçen senenin Haziran ayından bu yana7/24 esasına birimizi bin yapmanın çabasıyla canını dişine takarak sürdüren Vali Hamza Aydoğdu Beye nasip olması ve bunun maddi ve manevi getirisinde ilimizle birlikte kendisi ve mesai arkadaşlarının hanesine yazılması, bundan dünya ve ahirette de mesai arkadaşlarıyla birlikte faydalanmaları dileğiyle. 

        Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YAZARLAR