Recep TURAN


Şenlikli Meclis

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


31 Mart Yerel Seçiminde sandıktan çıkan sonuç Aksaray Merkezde de ilginç dağılım ortaya çıkardı.

Özellikle de Belediye Meclisi açısından.

31 Üyeli Belediye Meclisinde dağılım:

13 Ak Parti, 12 MHP, 2 CHP, 1 İYİ Parti olarak gerçekleşti.

(3 Kontenjan hariç)

(Şu anda 3 İYİ Parti görünüyor ama kısa bir süre sonra İYİ Parti Listesinden Meclise giren 2 üye kendi partilerine geçecektir).

31 Mart Yerel Seçimlerinin bana göre Merkezdeki en karlı partisi CHP oldu.

Kendi partisinin amblemi altında girmiş olsaydı seçime Belediye Meclisine üye sokma ihtimali hiç yoktu!

Şimdi ise 2 tane Meclis Üyesine sahip oldu.

Eğer önümüzdeki 3 yıl içerisinde muhalefet meclis üyeleri olarak bu süreyi iyi değerlendirir ve Mecliste ses getirirlerse 5 yıl sonraki seçim için CHP Amblemi altında girecekleri bir seçimde partilerinin de daha avantajlı konuma gelmesine katkıda bulunabilirler.

Belediye Başkanlığı için kıyasıya bir yarış veren ve halen de itirazlar ile bu yarışı sürdüren Cumhur İttifakı Üyesi olan ancak Aksaray´da seçim ittifakı yapmayan Ak Parti ile MHP nin Belediye Meclisinde ne kadar ve nasıl bir ittifak yapacakları şu an için meçhul.

Büyük olasılıkla bir süreliğine olsa bile işbirliği yapacaklar.

Ama Meclis Dağılımını göz önüne aldığımızda ve Ak Parti içerisinde yaşanan kırılganlıkları da göz önünde bulundurduğumuzda Belediye Meclis Toplantılarında çok ilginç sahnelere şahit olabiliriz.

Çünkü 31 kişilik Belediye Meclisinde Belediye Başkanlığını kazanan Ak Parti´nin kontenjan ile birlikte 16 Meclis Üyesi var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın özellikle İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlıkları için kullandığı TOPAL ÖRDEK benzetmesi Aksaray için de geçerli.

Gerçi Cumhurbaşkanı CHP li Belediye Başkanları için bu tabiri kullanıyor ama burada da seçim sonucu için yaşanan çekişmeye baktığımızda ortaya çok net bir tablo çıkmıyor.

Yani önümüzdeki günler için Aksaray Merkez Belediye Meclisi için en uygun kelime;

ŞENLİKLİ bir MECLİS olacaktır?

YAZARLAR