Ali GENÇ


ORTAK AKILLA ALTINSOY’LA YOLA DEVAM’LA MUHALEFET’İN GECİKEN AKSARAY İLGİSİYLE SONUCU!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Bu gün 3 ayrı başlık altında siyaset yazacağım. 

    Bu yazımla konuları en yakından geri doğru sıralayan ilimiz iktidar ve muhalefet partileri  tarafından mutlaka okunması gereken derinlemesine bir analiz niteliğindedir.!!! 

    İlk konumuz Ak Parti Aksaray il kongresi ve bu kongre için il başkanlığına devam kararı alınan Hüseyin Altınsoy.  

    İkinci konumuz İyi partinin belde mitingi. 

    Üçüncü konumuz ise 6 yıl gecikmelide olsa CHP’nin geciken Aksaray ilgisi ve bunun sebebiyle sonucu konularında olacak. 

AK PARTİ’DE SAĞDUY İLE OLUŞAN ORTAK AKILLA FISILTI GAZETESİNİN ALGISI ÇÜRÜTÜLDÜ!!! 

  Ak Partinin il kongresinin muhtemelen diğer iller de de olduğu gibi  Pandemi nedeniyle yapılan gecikmeler üzerine yazılı medya organlarından çok fısıltı gazeteleri tarafından oynan totoyla bir algı oluşturulmaya çalışıldı.!!! 

 Fısıltı totosuyla ”Oldu, olacak, görevden alındı, alınacak, başka aday çıkacak(!).” yüksek ihtimalle aslı astarı olmayan dedikodularla çıkartılan sözler sağduyuyla oluşan ortak akılla kongre gününün resmileşmesi ve kongreye tek adayla ve bu adayında mevcut il başkanı Hüseyin Altınsoy olmasıyla dedikodular gündemden kalktı. 

    Herkesin düşüncesine saygı göstermekle beraber alınan kararın isabetli olduğu ve bu kararla Hüseyin Altınsoy’la devamın hem oluşturulmak istenen algının ortadan kaldırılması hem de bilgi ve tecrübenin tercihi nedeniyle isabetlidir. 

    Çünkü konuya bilgi ve tecrübe yönüyle bakıldığında Hüseyin Bey’in babadan gelen siyasetçiliğine Nevzat Palta dönemindeki Belediye başkan yardımcılığı görevinde kamuoyu tarafından bilinmesi ve kendisinin de bu makamda kamuoyunu daha iyi tanıma imkanı bulmasının yanında  il başkanlığı esnasında partisinin genel merkezi ve organlarını üst bürokrasiyi ve buralara ulaşma yöntemlerini pratik olarak ta öğrenmesi, tanımasıyla artan yönetim tecrübesiyle yeni döneminde başta ilimizin istikbalinin 1. olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla demir yolunun hizmete açtırılmasıyla can damarımız olan E.90 karayolunun Ankara –Niğde otobanından 5 Şubat 2017 günkü dönemin UDH bakanı Arslan’ında olabilirliği  mümkün görülen tedbirlerin alınması olmak üzere ilimizin istikbalini ilgilendiren meselelerde  daha da başarılı  olmaması için önemli bir etkendir. 

İYİ PARTİ EREL’İN KAMUOYU DESTEĞİYLE İL BAŞKANI TÜREMİŞLE UYUMUNUN MEYVESİNİ TOPLADI! 

 İyi Partinin teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Koray  Aydın, Genel başkan yardımcısı Ünzile Yüksel ve çevre illerden 7 milletvekiliyle Yenikent beldesinde yapılan rozet takma törenin mitinge dönüşmesi Milletvekili Ayhan Erel in  Vekil seçildiği andan itibaren sürdürdüğü  sürekli ve samimi çalışmasının ve il başkanı Özhan Türemişle uyumlu çalışmasının meyvesidir.!!! 

    Siyaseti bir vatandaş olarak 50 yıldır, gazeteci olarak ise 45 yıldır takip eden olarak Mahmut Öztürk’ten sonra ve onun misli misline bir oranda milletvekili olarak Aksaray’ın sıkıntılarını  istikrarlı şekilde TBMM’sinde dile getiren ve bunları ayrıca da verdiği yazılı önergelerle de  takip etmesi Ayhan hocaya sürekli olarak kamuoyu nezdindeki itibar kazandırmakta ve dolayısıyla da bu itibarı partisinin hanesine yazılmaktadır. 

İYİ PARTİNİN YENİKENT ETKİNLİĞİNDE DİLE GETİRENLERİ İLİMİZ VE ÜLKEMİZLE  KENDİLERİNİN İSTİKBALİ İÇİN AK PARTİ HER KELİMENİN ANALİZİNİ GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN YAPMALI!!! 

   İyi partinin “Rozet Takma” isimi altında Yenkent beldemizde yaptığı   ve mitinge dönüşen bu  çıkartmasında dile getirilenleri mutlaka Ak Parti tarafından ilimiz ve ülkemizle kendi  partilerinin geleceği için zaman geçirilmeden  siyasetçiler tarafından dile getirilenlerle  bu etkinlikte vatandaş tarafından ortaya konan tepkilerin her kelimesinin analizinin kılın kırka yarılması yöntemiyle yaparak çıkan sonucun gerekenini zaman geçirmeden yerine getirmeleri şarttır.!!! 

   Aksi ise rehavet ve umursamazlık olur ki! 

  Bununda ilimiz istikbali ile birlikte Ak Partinin kamuoyundaki desteğini negatif  manada etkisinden başka bir şey olmaz.!!! 

6 YILLIK GECİKMEYLEDE OLSA CHP’NİN GEÇEN YIL KILIÇTAROĞLU,ARDINDAN İSE 20 VEKİLLE YAPTIĞI AKSARAY ÇIKARTMASI VE TAKİBİYLE MESELELERİMİZİN TESPİT VE DUYURULMASI TAKTİR EDİLİYOR!!! 

   Vali Altınok’un 17-25 Aralık 2013 Fetö  yargı darbesi teşebbüsünden sonra İstanbul İl Emniyet müdürlüğüne atanmasından sonra  yapılan veda esnasında  başta ilimizin istikbalinin 1. Olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla demiryolunun hizmete açılabilmesi ve can damarımız E.90’ın otobandan en az şekilde etkilenmesi için yapmaları gerekenler konusunda CHP ve MHP il başkanlarıyla konuşarak kendileriyle görüşme talebinde bulundum. 

   Tüm ısrarlarıma rağmen randevu verilmesi üzerine emrivakiyle kendilerini ziyaret ederek bastıra bastıra bu meseleleri dile getirmeme ve gerekeni yapmaların istememe rağmen 2018 Cumhurbaşkanlığı ve  milletvekili seçimi öncesine kadar  kamuoyunda etkili olacak bir girişimleri olmadı. 

   1 Haziran 2018 günü Aksaray’ın 56 yıl süren 2 ilçelik esaretinin 85. Yıldönümünde yaptığım haber ve köşe yazısının yanında ilgililere bu yayındın ertesi günü ilimizde yapacağı miting için gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’an konuyu duyurabilecek şekilde gerekli basın açıklamalarıyla pankartları yaptırmaları yönündeki  dileğimin de maalesef gereği yapılmadı.  

   6 yıllık gecikmeyle de olsa geçen sene 15 Ocak günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleriyle Aksaray’a gelerek bir çok Meslek Odası ve STK yetkilisiyle birlikte muhtarlarla da Altuntaş otelde görüşmesi ve söylenenleri not etmesi. 

     Yapılan akılcı bir organizasyonla görüşülecek kişilerin kendi partisi yerine kamuoyu tarafından sağ görüşlü oldukları bilinenlerle yapılması ve sorulan sorulara bizzat kendisinin cevap vermesi 2018 Genel seçimlerinde Partisinin ittifak içinde aldığı oylar göz önüne  alındığında sürdürdüğü çaba kamuoyu tarafından satın alındığını gösterir.!!! 

   Geçtiğimiz günlerde ise il başkanı Ali Abbas Ertürk tarafından yapılan organizasyonla CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel başkanlığında, Milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyelerinden oluşan heyet tarafından ilimizin ziyaret edilmesi. 

  Bu ziyaret esnasında  ilimiz merkezi ve genelinde 2 gün süren İl protokolünü, Meslek Odalarını, STK’ların , çarşı esnafının, fabrikaların, sanayi bölgelerinin, kanaat önderlerinin ve siyasi partilerin ziyaret edilmesi bizzat ziyaret edilen esnaflarla ve ziyaret edilen kurumlarda vatandaşlarla yüz yüze yapılan görüşmeler yapmalarının haberleri ilimiz mahalle medyasının yanında genel medya organlarında da hatırı sayılır oranda yer aldı.!!! 

 2 GÜNLÜK AKSARAY ZİYARETİNDE DİLE GETİRİLEN VE YAPILAN TESPİTLERİN TBMM’ Sİ KÜRSÜSÜNDEN DİLE GETİRLMESİNİN YANINDA VERİLEN YAZILI TALEPLER TAKTİR EDİLİYOR!!! 

    Bu görüşmelerin ardından  bu heyet tarafından tespit edilen ve çoğunun altına benimle birlikte her sağduyulu hemşerimiz tarafından imza atılacak olan Aksaray’ın 18 yıldır ihmal edilen sorunlarının çözümü için TBMM’de ve ulusal kamuoyunda  yürütüleceği belirtilen sözlerin vekillerin ilimizden ayrılmalarından itibaren peyder pey olarak TBMM’sinde kürsüye çıkılarak bunları dile getirmelerinin yanında bu konuda ilgili bakanlar  yöneltilen yazılı taleplerle de dile getirilenlerin cevaplarının istenmesi de kamuoyun tarafından satın alınmaktadır.!!! 

     İyi Parti ve CHP’nin Aksaray çıkartmasında ki çalışmaları ve bu çalışmalarda dile getirilenler konusunda mutlaka Ak Parti il teşkilatı, milletvekilleri  İnceöz ve Aydoğdu’yla  genel merkez tarafından gerekenlerin yapıldığı kanaatindeyim.!!! 

   Bu analizlerin İl başkanlığı seçiminden sonra daha da derinlemesine yapılması ve  ortaya konanların zaman geçirilmeden mutlaka amma mutlaka gereğinin yapılması ilimiz ve ilkemizle birlikte gereğini yapanlara da büyük artılar kazandıracaktır.!!! 

   Aksi ise ilimiz ve Ak Partinin hüsranı olacağının da bilinmesi dileğiyle  İyi Parti ve CHP’nin muhalefet partileri olarak ülkemizle birlikte ilimizin meselelerini gündemde tutmaya devam ettirmeleri. 

  Bu muhalefet partileriyle birlikte Cumhur ittifakının ortağı MHP’ tarafından da ilimizin sıkıntıları ve bunların zaman geçirilmeden çözüme kavuşturulması konusunda dile getirilenlerin dozunun arttırılarak çözüme kavuşturulmasına kadar sürdürülmesi. 

   Ak Parti tarafından ise mutlaka  dile getirilenlerin özelde ilimiz, ardından ise bölgemizle ülkemizin yanında kendi partilerinin istikbali için gerekeni zaman geçirmeden yapmaları, aksi durumunda ise oluşacak olumsuzluğun kimseye faydasının olmayacağı yalın gerçeğini de görmeleri dileğiyle.!!! 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YAZARLAR