Ali GENÇ


ORMAN YAKANLARLA AŞI YAPTIRMAYANLARIN FARKSIZLIĞI,YERİ DOLDURULAMAYAN MÜLKİYELİ COŞ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Akla gelen tüm taassuplardan arınarak aklı-selimle yani sağduyu ile düşünen ve hareket eden herkesin ortak görüşü ülkemiz genelindeki neredeyse aynı zamanda çıkan 111’i sündürülün veya kontrol altına alınan 6’sı devam eden yangınlardan insanların sebep olunanlardan ihmalkarlık sonucu çıkanlara sebep olanların suçlu!!!, bilerek ormanlarımızı yakanların ve sosyal medyada korku ve paniğe sebep olan paylaşımları yapanlar ise vatan haini terörist olduğu, bundan siyasi rant devirmeye çalışanların ise fırsatçı oldukları yönündedir.!!! 

İHMALKARLIKLA YANGINLARA SEBEP OLANLARA İBRETİ ALEM İÇİN EN AĞIR CEZALAR VERİLMELİ!!!  

     Ciğerlerimizin yanmasında ihmalkarlıkları olanların suçlu oldukları göz önüne alınarak ibreti alem için ilgili yasalarımızda bu konudaki en ağır cezanın verilmesi.!!! 

İRADESİYLE YAKANLAR İLE ÖRGÜTLERİN EMRİNİ YERİNE GETİRENLER AYRI AYRI CEZALANDIRILMAL!!! 

   Bilerek isteyerek yangın çıkartanlardan her hangi bir terör örgütüyle bağlılıkları olmayanların ise bu yangınlardaki can kaybına sebebiyet vermeleri nedeniyle sebep oldukları her insan için ayrı ayrı cana kast etmekten, ayrıca da yangında yanan sayısız ağaç ile nebat ve burada yaşayan yaban hayatındaki  tüm canlılarında canına kast etmelerinden dolayı cezalandırılmaları. 

   Yangın çıkartanlardan her hangi iç ve dış terör örgütüne mensup olanların ise ihmali olanlarla, yangın çıkartanlardan her hangi bir örgüte mensup olmayanlara verilen cezalara ilave alarak vatanın birliğine ve milli varlığına kast etmeleri nedeniyle mutlaka ülkemizdeki en ağır cezalara en ağırlaştırılmış şekilde misli misline çarptırılmaları ve uygulanması şarttır. 

ÜLKEMİZİN VE EVLATLARIMIZIN İSTİKBALİ OLAN ORMANLARIMIZDA ÇIKARTILAN YANGINLARA MÜDAHALE DESTEKLENİP ÇIKARTANLAR LANETLENMESİ GEREKİRKEN SİYASİ RANT DEVŞİRİLEMEZ!!! 

   Tarih boyunca Türk ve  Müslüman aleminin genlinde iç ve dış düşmanlara karşı yapılan mücadelelerde o ülkelere de bulunanların tamamının zafer için yekpare olmaları gerekirken maalesef bazı kişilerin kendi istikballerini vatanın ve milletin istikbalinden o  zamanlarda zafere ulaşılmaması için çeşitli fitnelerle zaferin geciktirilmesi, değersizleştirilmesi çabası günümüzde de devam ediyor!!! 

  Bir çok milli meselemiz ile ülkemizin istikbali olan yatırımların engellenmesi için oluşturulan algılar maalesef ciğerlerimiz olan yangınlar devam ederken de sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile   ve verilen siyasi demeçlerle başlarında bakanlarımızın bulunduğu ekipler tarafından  cansiperane şekilde sürdürülen muazzam mücadelede itibarsızlaştırılmak isteniyor.!!! 

DEVLETİN BİN BİR MADDİ ÇABALARI VE MİLYARLARCA PARALAR DÖKEREK TEMİN EDİLEN AŞILARI VURDURMAYARAK KOVİDİN YAYILMASINA SEBEP OLANLAR ORMANLARI YAKANLAR GİBİ SUÇLUDUR!! 

   Yazının başından itibaren  belirtilenler ortak aklın, sağduyunun ve aklı-selimin ifadeleri olduğu gibi bu orta başlıktaki ifadede aynı kesimin ortak görüşüdür. 

   Yangın çıkartanlar ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızı yakarak insan ve ağaç ile nebat ve ormandaki yabani hayat sürdüren hayvanların ve  börtü böcüğün ölümüne sebep olurlarken aşılarını vurdurmayarak 2 yıldır tüm dünya ile birlikte ülkemizdeki on binlerce canı kaybetmemize, her yönden uğranan  hesaplanamayan maddi zararlara sebep olan  Korona ile mücadelenin yegane çaresi olan aşıyı  vurdurmayarak bu hastalığın zararlarının devamına katkıda bulunanlarda aynı şekilde suçludur. 

TANIMLANMALARINA RAĞMEN AŞI YAPILMAYANLAR SOSYAL HAYATTAN TAMAMEN MEN EDİLMELİ!! 

     Dünyanın ekseri sinde aşıya ulaşılmaz veya yeterli şekilde aşı bulunamazken ülkemizde hükümetimizin başarılı çalışmalarıyla yeterli  miktarda aşı bulunmasına ve  bu aşıların tamamının dünyada kabul görmelerinin yanında ülkemizde de  kılın kırka yarılarak yapılan tahlillerle de sağlığa zararı tespit edilmemesine rağmen kendilerine aşı tanımı yapılmasına rağmen aşısını vurdurmayanların hiçbir haklı  gerekçeleri olamaz.!!! 

  Hiçbir akli gerekçesi bulunmamasına rağmen aşı vurulmayanlarla ilgili olarak aklı-selimle düşünen vatandaşlarımızın tamamının yetkililere çağrısı bunların milletimizin geleceğini çalmalarına izin verilmemesi. 

  Bunun için ise başta orta başlıkta belirtilenler olmak üzere sağlıklı geleceğimize engel olan sivillerin hayattan tamamen tecrit edilmeleri, kamu görevlilerinin ve kamu hizmeti veren özel kurumların mensuplarının bir çok ülkede alınan kararlarla iş akitlerinin askıya alınması ve feshedilmesi de dahil istikbalimize zarar verecek eylemlerinin önlenmesi için gerekenlerin mutlaka yapılmasıdır. 

 Yetkililerin hem yangınlara sebep olanlar hem de Korona aşısı yaptırmayanlar hakkında aklıselimin ve bu çerçevede ülkemizin ve milletimizin istikbalinin gereğini yapmaları dileğiyle. 

AKSARAY TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE MESLEK ODALARINA YARDIMLAR İÇİN TAM PUAN!!! 

  Ülkemizin Ak ciğerleri olan ve  neredeyse aynı anda meydana gelen 111’i kontrol altına alınan 117 yangında meydana gelen can kayıpları telafi edilemese de bu yangınlarda meydana gelen mal kayıplarının telafisi ile kurtarılan hayvanların yem ve saman ihtiyacı ile vatandaşların ihtiyaçlarının gücümüz oranında karşılanabilmesi için Aksaray il Tadım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Saklav önderliğinde ilimiz Meslek Odaları ve STK’ları tarafından bölgeye ulaştırılmak için yola çıkartılan yardımlarla dar gün dostu olduğumuzun ortaya konması kamuoyundan tam puan aldı. 

YILLARCA YERİ DOLDURULUMAYAN MÜLKİYELİ VALİ COŞ’UN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN!!! 

   Aksaray’ın 1989’da 56 yıllık İkinci ilçelik esaretinden kurtularak il olmasından Vali Hamza Aydoğdu’ya kadar görev yapan Valiler içinde ilimizin her yönüyle birinin bin olması için çok kısa valilik dönemini bürokratların  hemşerilerimize hizmet kar olmasını sağlayan ,İlimizin sahip olduğu yer altı ve üstü zenginliklerinin tespiti ve tespit edilenlerin değerlendirilmesi çalışmalarıyla hem bunun temeli atan hamda bu konuda 17 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğüm çalışmalarıma ilham veren.  

  Askerin demokratik ülke yönetimine yakışmayan sivil atanmışlar üstünde hegemonya sağlamasına sebep olan EMASYA’yı bilgisi ve cesaretiyle yerle yeksan eden. 

    15 Temmuz alçakça kalkışmasında vatan hainlerine bizzat sahada karşı durarak onların bertaraf edilmesinde canını ortaya koyan eskimez dostum, kıymetli kardeşim Vali Hüseyin Avni Coş’un vefat haberini alınca oluşan üzüntümü tarif etmeye kelimeler kifayet etmiyor. 

   Bu can bu tende bu akıl bu başta oldukça asla ve asla kendisini unutmayacağım ve her zaman dua olarak dilimde, övgü ve hizmetlerinin yazılmasında ise kalemimde olacak. 

   Ruhu Şad mekanı Cennet olsun. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

  

Doç. Dr. iBRAHİM BAKAN
2.08.2021 12:41:37
KEŞKE VATANDAŞINA GAVAT DEMEMİŞ OLSAYDI. ALLAH RAHMET EYLESİN. İNSANLAR HEM İYİ HEM DE KÖTÜ YÖNLERİYLE ANILIRMIŞ.

YAZARLAR