Abdulkadir AY


Oğlumun Mektubu, Armağan Olsun anlayana

Aksaray salihler şehri haberleri,Salihler şehri gazetesi,Aksaray Haber


Hayatımın hiç bir döneminde kolay lokma yemeyi düşünmedim haram saydım kendime beş kuruş kredi almadım bankaya faize yatırmadım ne yaptıysan alınteri kazancıyla yaptım  Kendi kariyerimi asla işimle bulaştırmadım ne kazandıysam şükür ettim. geçmişte 18 yıl GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLIĞI YAPTIM Allah bilir mesleğimle ticaretimi hep ayrı sürdürdüm Emir Durmaz valilerle havaalanı inşaatı ,Mustafa Öncüller le üniversite binalarının yapılması heyecanlarına kapıldım işimi gücümü terkettim AKSARAY'A ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ diye 150 bin imza topladık kimse olmaz üniversite kurulmaz derken biz yılmadık her geçen bakana imza attırmakla meşgulduk şimdi üniversite kuruldu şükürler olsun birkaç hesapsıza yem olacak durumdan çıktı kurulduğu günlerden beri cemiyet başkanıyken ne işini yaptım  ne ticari isteğim oldu benim için hedef MEMLEKET TOPYEKÜN KAZANSIN diye tıpkı 10 yıldır HIZLI TREN İÇİN çabalarımda olduğu gibi Tıpki KİTAP KAMPANYASI, BAĞIMLILIKLA MÜCADELE GİBİ Hepsi saf hepsi pırıl pırıl nedenmi Sosyal faaliyetten HAZ ALIYORUM DA ONDAN ben kurumlara çamur atılmasını etik bulmam hep mücadelem bununla yoğrulmuştur Şimdi 10 yıldır ticari işlerimizi Oğlum yürütüyor herkes bilir bunu benim sağlığım daha fazlasına müsade etmediğinden ticari işlere karışmıyorum ama şu bir gerçek OĞLUM benden çok üstün işler çıkartıyor Aksaray dışında ve içinde ihaleleri takip ediyor MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 400 adet levha ihalesi , ANKARA ASKERİ GATA HASTANESİNİN 3 METRE YÜKSEKLİKTE 25 ADET HARF İHALESİ YİNEaldığımız ihalelerden  BİR KAÇIDIR , Uygun fiyat ve kalite başarıyı getirmektedir.   Ben daha çok BASIN MESLEĞİNİN ONURUNU yaşamak ve   yaşatmak, bak basın bunuda yaparmış demek için çabalıyorum MESLEKTAŞLARIMA kavga olmasın aman birbirinizi abi kardeş olun diye yönlendiriyorum, ancak ticari itibarımıza çamur atmak isteyenlere karşı oğlum kendince birkaç kelam yazmış boşver dedim sen yoluna git oğlum dedim ama mesaj anlamlı olunca dayanamadım MUHATABINA  armağan olsun ,

Dur bak ben sana kendimizi anlatayım... 

Ben Av. Erdal AY, Abdülkadir ve Döndü’den olma 1984 doğumlu, eşimin adı Deniz ve iki tane pırlanta gibi çoçuğum var. Doğa ve Can Tunga... bir de kız kardeşim var Esra(İstanbul’da bir firmada muhasebe sorumlusu olarak çalışır)

Nerden başlayacağım biliyor musun? Yıllarca  babamın 1980 darbe döneminde eski emek sinemasının duvarına Atilla ve kurt çizimini o dönemi yaşamış ülkücü, demokrat ve sosyalist abilerimden nasıl yaptığını dinledim. Lafa baban o resmî çizdi diyerek başlarlardı hep. Gururlanırdım her anlatışlarında. Daha sonra mesleğe ilk girişini Dedem iğneci Osman derler ondan dinledim. Okumasını istemiş ama okumadığını, kaçak göçek lise dönemlerinde ufak tefek yazılar yazdığını görmüş ve karşı çıkmamış yeteneğini görünce. Ha bu arada bilir misin bilmem ama o dönemlerde fırça ve ıstaka kullanılırdı (ucunda top olan). Daha sonrasında Muğla’dan Allah rahmet eylesin bir usta mesleğin inceliklerini öğretiyor ve 1981 yılında mesleğe ilk adımlarını atıyor 15m2 dükkanda. Ben bu arada yokum... kısa bir Arabistan macerasından sonra tekrar işine dört elle sarıldığını şimdi yeni yeni anlıyorum.

1994 yılının aralık ayının bir gecesinde babam beni yataktan kaldırıyor ve tarih kitabımı istiyor. Şaşkınlıkla kendisine uzatıyorum ve Atatürk’ün Afyon Kocatepe’deki resmini yırtıyor ve gidiyor. O günün öğle saatlerinde beni alıyor ve o gün açılışı olan Polis okuluna götürüyor. Beni 4 katı kaplayan Atatürk’ün Kocatepe’deki resmî karşılıyor. O gece çizmiş ve geçen senelere kadarda halen aynı yerinde duruyordu. Yine gururlandım. Yıllar geçiyor bu arada meslek yavaş yavaş fırçadan çıkıyor ve teknoloji hayatımıza giriyor. İlk bilgisayarlı yazı kesimini babam getiriyor AKSARAY’a, ilk dijital baskı makinesini de. Bu arada kabartma harf yeni değil çok eskiden yapılıyordu farklı bir sistemle bilenler bilir.. o dönemler yine fırça döneminden gelen 3-4 tabelacı meslektaş daha vardı. Meslektaş diyebiliyorum çünkü saygısı vardı herkesin birbirine. Allah sağlık versin bütün değerli ustalarımıza. Yıllar sonra lise son sınıftayken ben işin başına geçeceğimi düşündüğüm sıralarda atölye de zımpara çeken ustalarımızın yanında bir sözü var hiç çıkmaz aklımdan. Okursan başımın tacı olursun, okumazsan burda zımpara çekersin... bu arada zımpara bizim işin en zor bölümlerindendir. İyi ki dinlemişim lafını dedim ve hukuk bölümünü bitirdim. Avukat oldum ama aklımız bizim çocukluktan beri dükkandadır. Ve nihayet 2010 yılında dükkanın yoğunluğunu ben aldım. Babam her zaman başımızda. Bugüne kadar en ufak işten devasa işlere kadar bir çok kurum, kuruluş, özel ve kamu kurumuna hizmet etmekten onur ve gurur duyduk. Biz bir anda büyümedik. Her yıl bir yatırım yaparak yavaş yavaş büyüyen firmamız şimdi çarşı ve Aratol olmak üzere 1000m2 kapalı alanda hizmet vermektedir. Bir lira kredi kullanmadan alnımızın teriyle. Gelecek yıl organize sanayide yapacağımız yatırımla istihdamımızı ve üretimimizi daha da güçlendireceğiz. 

Bizi bugünlere taşıyan Ustalarım bilir biz işe dokunuruz, çünkü çekirdekten yetiştik. Aksaray’da Krom harf imalatı yapan tek reklamcı biziz. Ha bir de maliye kaydı olmayan biri daha var. Fasoncudan yoğunluk dışında iş almamaya dikkat ederiz. Çünkü imalatta, üretimde bereket vardır diye düşünürüz. Bazen zarar ederiz ama biz her işi kendimiz yapmaya çalışırız. Babam yokluktan geldi bu günlere kolay gelinmedi, ben hazıra kondum ama daha yukarılara taşımak için elimden geleni de yapmaya çalışıyorum. 38 yılın sonunda çok şükür devletimize bir gün dahi gecikmeden vergimizi ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. 

Bunu sana kendimizi aklamak için değil aslında tarihi tazelemek için anlatıyorum. İyi oldu aslında teşekkür edeceklerime teşekkür sitem edeceklerime sitem etme fırsatı verdiniz. 

Ben diyorum ki ne babam bize haram yedirdi, ne de ben çocuklarıma, aileme haram yediriyorum. Sizlerin siyasi, mesleki kavganızın bir tarafı olmayı hakkettiğimizi düşünmüyorum. Taktir sizindir. İyi akşamlar...

Bu arada AKSARAY Fm radyosu 28 yıldır frekansı, sahibi değişmeyen tek radyodur. Hiç bir zaman seçim haricinde çıkan konuklardan para talep edilmemiştir. Sadece geliri reklamdır. Her ne kadar firmamız bünyesinde olsa da bir kavga aracı, silahı olarak kullanılmamıştır. Yıllarca radyomuzun düzenlediği etkinlikler mevcuttur ve herkes tarafından bilinmektedir. Toplumsal ve kültürel anlamda bir çok etkinliğe hiç bir maddi beklenti olmaksızın kapı aralamıştır. Aksaray’ın tanıtımına, kültürüne desteğini her daim de göstermeye hazırdır.  Hiç kimse radyomuzun yaptığı etkinlikleri sabote etmeye hakkı yoktur. En azından emeğe saygınızı beklemekteyiz.

 

YAZARLAR