Hakan Yalvaç


NECMETTİN ERBAKAN..

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Türk siyasetinde önde gelen kişilerden olan Necmettin Erbakan demokratur kavramı ile bilinen bir siyasetçidir. Demokratur genel bilinen anlamı ile sadece sistemin önerdiği birkaç fikrin savunulabildiği geri kalan fikirlerin ana akım medya tarafından aşağılama ad hominem gibi yollarla bastırıldığı rejim. Fakat Erbakan bunu şu şekilde dile getirmiştir.

“Demokratur, halkın yönetime alet edilmesi “şeklinde ifade eder. Seçilecek kişiler halkı adeta uyuşturarak kendilerini zirveye taşırlar fakat halk onları kendisinin seçtiklerini zannederler. Ama bu bir algı olayıdır. Erbakan milli görüş lideri olarak bilinir. Ona göre seçmenler etkide kalarak seçim yapmaktadırlar.Halk etki altına alınır. Ve sonuca ulaşılır belki de Erbakan’ın bize vermek istediği bir mesajı vardır açıklamalarında. Halkın gözünü açmak adeta uyuşturulmuş milletini uyandırmak gibi. Fakat bu değişim bir kaç kişi ile değişecek bir olay değildir. Bu aldatma ırkçı emperyalizmin keşfidir. Aslında iman olduğu sürece umut var demektir.

Tek bir değişim bir şeyi ifade etmezken değişim bir dönüşümünde başlangıcıdır. Sayın Erbakan’ın da dediği gibi ; “Bir çiçekle bahar olmaz ama ;her bahar bir çiçekle başlar”.

YAZARLAR