Yusuf.E.KOÇ


Mutluluk Terminolojisi

Mutluluk Terminolojisi


Aralık ayı gece yarısı Galatasaray ın UEFA ve Süper Kupayı aldığı maçları banttan yine seyrediyorum. Ülkemiz insanları   ve Aksaraylılar olarak  da  ne kadar sevinmiştik . Toplumsal bütünlük sağlanmış mutluluk terminolojisine bürünmüştük. ? En Büyük Cim Bom Bom ? diye. Türk cumhuriyetleri, Balkanlarda yaşayan soydaşlarımız ve başta Avrupa olmak üzere, Dünyanın başka ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz?

Bir ara balkona çıktım sessizlik? Evin içindeki çiçeklere baktım biraz sararmışlar. ve barışa, kardeşliğe, mutluluğa özlem. Aksaray da bunlar var bu gece. Bir yandan da televizyonun sesi geliyor hafiften kulağıma, son dakika haberlerini bildiriyor spiker. Maalesef 2017 de Dünyanın çoğu yerinde Toplumsal olaylar? Nereden kalmış aklımda bilmiyorum ama küçüklükten beri her yıldız kaydığında yeryüzünde bir insanda tıpkı o yıldız gibi kayıp gidermiş sözüne inanırım hep. Bu gece çok mu yıldız kayıyor o zaman? Azalıyor muyuz birer birer insanlığımızdan, sevgimizden, umutlarımızdan? Babaannem küçükken anlatırdı hep bana. Ay eskiyince kesip yıldız yaparlar derdi. Bu gece kessek ayı, kayıp gidenlerin yerine koysak hemen yeni yıldızları, gitmese kimse, gitmemiş olsa. Yeniden adını bilmediğim çiçeğe takıldı gözlerim. Nergismiş adı. Narcissusu´u bilirsiniz; Öyle heybetli ve güzelmiş ki, bakmaya dayanamazmış kendine? Gün boyu ayna karşısına geçip kara gözlerini, incecik burnunu, kıvırcık saçlarını seyredermiş hayran hayran? Bir gün ırmak kenarında gezinirken, sudaki yansımasına ilişmiş gözü. Uzanıp, iyice bakmak istemiş. Tam gördüğünde kendisini, dengesini kaybedip düşüvermiş ırmağa, kapılıp gitmiş suya? Yeryüzünün en güzel bayanının öldüğünü duyan Tanrı, unutulmaması için O´nu her bahar açan güzel kokulu bir çiçeğe dönüştürmüş,
Narcissus, nergis olmuş Madem öyle, bahar gelse artık ve toplumsal olaylara karışan o insanlar baharların müjdeleyicisi nergis olsa. Gelse artık bahar, doğsa artık güneş, kaymasa yeniden yıldızlar. Umutlar yeşerse, kardeş olsak yine.

Çok mu zor? 2018 yılında Ülkemizde ve Aksaray ımızda Baharlı ve güneşli günlerin gelmesi, toplumsal kardeşliğin her tarafta birliktelikle, bütünlükle olması dileğiyle. Yeni mutluluklara.

Sibernetik_67@hotmail.com

Çoklu yetenek kuramı uzmanı

Avrasya yazarlar birliği üyesi

YAZARLAR