Yusuf.E.KOÇ


Mutluluk Terminolojisi 2

Mutluluk Terminolojisi 2


Öncelikle Cenab-ı Rabbim; vatanımızı, devletimizi, Ordumuzu,77 Milyonla hep birlikte milletimizi korusun. Hafta sonu Kültür ve sanat derneğini ziyaret ettik. İshak başkanın Aksaray için kültür ve sanat anlamında çalışmalarını gördük, mutlu olduk, kendilerine başarılar diliyoruz.

Mutluluk isteklere ulaşma durumudur. Zihinsel ve duygusal bir yeterlik halidir. Anlamı üzerine çok çeşitli düşünceler mevcuttur. Tanım olarak ?ulaşmış olmayı? kabul edebiliriz. Mutlu olmak çoğu zaman beklentiler ile ilgilidir. Her insan mutluluğu kendi ölçütleriyle belirler. Mutluluk kişiseldir ve çoğunlukla hayattan beklentiler ile ilgilidir.

Mutlu olmak için yetinmeyi bilmekten başka bir şey öğrenmeniz gerekmiyor. İnsanın sınırsız istekleri arasında kendi iç dünyanıza bakıp yetkin olduğunuzu anlamanız dışında bir felsefe de lazım değil. Mutlu olmak için başkalarına bakmayı bırakıp kendinizi fark etmeniz ve yetinmeniz gerekiyor.Başkalarına göre yaşama hastalığından kurtulabilirseniz, mutluluğun her zaman sizinle olduğunu göreceksiniz.

Mutluluk hayatın iyi gitmesinden çok beklenenden iyi veya kötü olmasına bağlıdır. Değerlendirmelerin göreli olduğunu biliyoruz.Farklı insanlar kadar farklı mutluluk anlayışları var. Farklı mutluluk durumları farklı beklentilerden kaynaklanır. Mutluluğun en basit sırrı beklentiyi düşük tutmaktır. Daha kısa söylemek gerekiyorsa gerçeği kabullenen mutludur. En mutlu olan ise bir şey beklemeyendir.

Para mutluluk getirir mi diye soranlar çıkabilir. Para her zaman mutluluk getirmez, mutluluk hedefimize uzaklık ile ilgilidir. Nitekim daha çok para isteği daha çok doyumsuzlukla sonuçlanır. İştahıyla yönlendirilen mutlu olamaz, çünkü hiçbir zaman ulaşamayabilir. Beklentisi olmayan ise en küçük gelişmede bile hayrete düşecek ve sevinecektir.

Sibernetik_67@hotmail.com

Çoklu yetenek kuramı uzmanı

Avrasya yazarlar birliği üyesi

 

YAZARLAR