Rasim GÜL


MÜSLÜMAN-YAHUDİ VE BİLİM-TEKNOLOJİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


6 milyon 500 bini İsrail’de 8 milyonu muhtelif ülkelerde olmak üzere yaklaşık 14 milyon 500 bin Yahudi, Asya, Afrika, Avrupa Kıtaları olmak üzere her yerinde 1 milyar 600 milyon Müslüman yaşıyor.

 İsrail’in, yer üstü ve yer altı zenginliği yok. Müslümanlar ise yer altı ve yer üstü tüm zenginliklere vede uçsuz bucaksız verimli topraklara sahip. Ne yazik ki Dünya’da, Yahudiler daha güçlü. Birinde akıl, bilim, üretim, para ve LOBİCİLİK diğerinde hamaset, dedikodu, ayak oyunları ve EFELİK.

İsrail’in yüzölçümü 27.817 km. kare. Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale ve 2 Niğde yüzölçümünden küçük. Fert başına düşen milli gelir, İsrail’de 41.644 Dolar, Türkiye’de 8.500 Dolar.

 Yahudiler, Müslümanların YÜZDE BİRİ’nden az. Türkiye’de, Yahudilerin kötülüğü anlatılmakla bitirilemez. Türk çocuğunun beynine de kazınır. 1400 senedir bunun hiçbir faydası değil zararı görülmüştür.   

Müslümanlar, Yüzde birinden az olan Yahudilerle hep yenildiler. Düşünüp kendilerine bakmaları gerekiyor. Yahudiler akıl, bilim, teknoloji, düşünme, hukukun üstünlüğü ve çok çalışmaya yoğunlaşmış, Müslümanlar ise beyinsel olarak 18-19.cu yüzyılda kalmışlardır. 

Türkiye, Cumhuriyetle birlikte akıl, düşünme, bilim, teknolojiye önem vermiş ve İmparatorluğu neden kaybederek bitap düştüğünü tespit ederek, hamasatı bırakıp müspet bilime yönelmiş, lakin uzun sürdürememiştir. 

Daha sonraları, milletimizin asıl unsurlarına ve inançlarına önem vermeyerek Milli Birliği zedelemiş, ehliyet ve liyakat, akıl, düşünme ve bilim-teknoloji yerine particilik tercih edilmiş halen de devam etmekte olduğundan çağdan uzaktır.   

Akıl, bilim, teknoloji, özgür düşünme, fikir hürriyeti ve adalet olmadan, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin olamayacağı, anlaşılamamıştır. Halen Akıl ve Demokrasi geliştirilerek, özgürlüklerin, önü açılmıyor. Düşünce ve fikir üretilemiyor. Toplumun, RUHUNA dokunulmuyor.

İslam âlemine gelince söyleyecek tek kelime değil, tek harf yok. Çünkü durum gerçekleri yüzümüze çarpıyor. Parayla oynayan bazı İslam ülke yöneticileri 7 uçakla tatil yapıyor. Bilimin ve düşünmenin yanından geçmiyorlar.

 Her şeye rağmen, İslam âleminin tek umudu Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Dolaysıyla bilimde, düşünmede ve fikir özgürlüğünde, teknolojide ilerleyerek eksiğini gidermesi, aynı zamanda birlik olmanın da çaresini bulması gerekiyor. 

Her ferdin, her aile reisinin, her Devlet yöneticisinin Atatürk’ün ‘’Öğün; Çalış, Güven’’ sözünü ve bu sözdeki sıralamada ÖĞÜN le ÖVÜN kelimelerinin manalarını karıştırmadan öğrenmesi ve öğretmesi gerekiyor. 

Öz Türkçe bir kelime olan ‘’ÖĞÜN’’aslında ‘’ÖĞ’’kelimesinden türetiliyor. Bu kelime ise ‘’Akıl-Us’’anlamına geliyor. ‘’ÜN’’ eki ise ‘’Akıllan-Aklını Kullan’’ anlamı kazandırıyor. Öğün kelimesi; Övün kelimesiyle kasıtlı veya cahilce karıştırılıyor. Gerçeği bilenler de susuyor en manidarı da budur.

Sonuç olarak önce aklını kullan, akıllı ol; sonra çok çalış ve ürettiğin bilim ve tekniğe de dolaysıyla ekonomine güven, şeklinde söylenmiş ve böyle anlaşılması gerekmektedir. Üretemeyen ve icad edemeyen toplumlar, üreten ve icad edenlerin taklitçisi ve sömürgesi olmaktan kurtulamıyor vesselam. 
     Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola

YAZARLAR