Recep TURAN


Muhalefetin gözbebeği olduk!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Siyaset ile biraz ilgileniyorsak;

Yapılan ziyaretlerin,

Gösterilen ilginin,

Verilen mesajların satır aralarını iyi okumaya çalışmak gerek.

Son Genel ve Yerel Seçimde hem 2 vekil çıkarmasına, hem de Belediye Başkanlığını almasına karşın ciddi bir düşüş yaşayan Ak Parti’nin durumu muhalefetin Aksaray’a özel ilgi göstermesine neden oldu.

Aksaray’dan hasbelkader 1 vekil çıkarma başarısını gösteren İYİ Parti ilk 1 yılında vatandaş ile yakın diyalogla popülaritesini artırma yolunda kısmen başarı sağlarken, ilk yılın sonunda; “Bu kadar karşılık ödemek yeter” havasına girdi.

Aksaray’dan; bazı partililerin inançsızlıkları nedeni ile vekil çıkarma şansını kaybeden ama ittifak ortağına 1 vekil hediye eden CHP Teşkilatı İl Başkanları Ali Abbas Ertürk ve genç yönetimleri ile yılgınlığa kapılmayıp tam aksine hemen ertesi günü seçim çalışması yeni başlıyormuş gibi başlattıkları çabalarını aralıksız sürdürünce Aksaray Kamuoyu’nda en azından söylem anlamında dengeler değişmeye başladı.

CHP önce 20 vekil ardından 2. Kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Aksaray’a getirince kafalarda; “e oluyoruz” sorusu oluşmaya başladı.

Durumun farkına varan İYİ Parti’de önce Genel Başkan Yardımcıları dün de partinin ağır toplarını Aksaray’a getirdiler.

Ama CHP kadar ses getiremediler.

Özetleyecek olursak;

Muhalefetin Millet İttifakı bölümü Aksaray’a özel önem vermeye başladı.

Ak Parti’nin kan kaybı muhalefeti ciddi biçimde umutlandırdı.

Ak Parti’den kopacak oyların yeni adresi olması beklenen Babacan’ın DEVA Partisi’nin Aksaray’da beklentilerin yanına bile yaklaşamaması CHP ve İYİ Parti’nin şanslarını biraz daha yükseltiyor.

Her iki parti de bu durumu en iyi şekilde lehlerine çevirme yarışı içerisindeler doğal olarak.

MHP Tabanı içerisinde her geçen gün artan sessiz isyan özellikle İYİ Parti’nin oylarını daha da yükseltmesi açısından fırsat olarak değerlendiriliyor.

İYİ Parti’de hem bunu sağlamak,

Hem de ittifak ortağı CHP nin hamleleri karşısında zayıf kalmamak için Genel Başkanlarını getiremeseler de en azından partinin ağır topları ile bu açığı kapatmaya çalışıyorlar.

Ama görünen o ki;

Bir olası erken seçimde Aksaray’da çok ilginç bir siyasi dağılımın ortaya çıkması hiç te sürpriz olmayacak.

Tabii muhalefetin bu istikrarlı çalışmaları devam ettikçe.

YAZARLAR