Abdulkadir AY


Memleketin Siyasetini Kim Yönetiyor,Kimler Yönlendiriyor?

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


Memleketin  siyasetini kim yönetiyor kimler  yönlendiriyor??
 
Yazmayım, Yazmayım diyorum dayanamıyorum.
 Aşağısı sakal yukarısı sakal bu memleketin yöneteni kim, yönetiyormuş gibi davranan kim anlayabilene aşk olsun. 
 
Bakıyorsunuz bir bakan geliyor koş koş  heyecanla bir şeyler verecek mi diye dinlerken Falanca vekil yada başkan davet etti onun hatırına geldim diyor. Eyvah gürültü var ancak denesi yok, çok geçmiyor diğeri de bir bakan getiriyor koş koş yetişirsin anlattığı duyduğumuz genel  cümleler.
 
Durmak yok yola devam öteki durur mu yeniden bir bakan getirir, içi boş dışı boş. Karşı hamle gecikmez bakanlık ziyaretleri  başlar. Oda başkanları bürokrat bir şeyler kopartmak adına ? Bişeyler alıyor muyuz , almıyor muyuz belli değil çünki daha istediğimiz doktorlar gelmeden sağlık bölümünde fay hattı kırıktı deprem oldu müdürlerin başına çöktü. Geriden bakınca Hastane ve Sağlık alanında perde arkasında müthiş çekişme var. Olan biten bu. Eminim memleketin şikayet mercileri  ne dediğimi gayet iyi biliyorlardır.
 
Siz hiç Alan yönetimini tartışalım diyen vekil duydunuz mu?  siz hiç Hızlı Tren Hattı nasılsa gelecek bari ilk etapta Konya Nevşehir arası yapılsın diye dertleneni gördünüz mü?Bölgenin Neden geri  kaldığı konusunda  fikir yürüten vekil e rastladınız mı? siyasetin iç de boş dışı da isyan edesim geliyor ancak neyse ki Hava Alanı için  uçakları küçük te olsa bile bir çözüm üzerinde duruluyor.
 
Sağlık konusu sağlığımızı bozdular eğitim öğretim konusunu da el birliğiyle çözüme uğrattık bir gece yarısı operasyonu sen tut tatil yapan adamı çağır den 400 km yol yapsın, elleşin?  hadi hayırlı olsun deyin (siyaseten alamadığını  görev değişikliğiyle al yerine adam ata) sabah olmadan Babası güçlü olanın borusu ötsün. Gelen kişi kimse onun babası güçlüdür. Hafız öğretecek olan Türkiyede 13 adet okuldan birisi olan hafız imamhatio okulu şimdiden mundar oldu yakında oradan  yakın yerdeki yeni yapılan camii külliyeye öğrenci gönderilecek ,olan Külliyeyi de kimin yöneteceğini hep beraber göreceğiz Oradada durum net  babası güçlü olan Külliyeyi yönetecek.  Kurum farkı yok idare eden yöneten Baba farkı var.
 
Bana sakın demokrasiden Liyakatten bahsetmeyin Adaletten se asla , siyasetin nefesinin bittiği yerdeyiz. İl yönetimi yetki devri yapmıştır, partilerde etki yerini külliyelere devrediyorsa ?´Devleti şeyhler Müritler yönetiyor ?´ diyenler çok haklı konuma geliyorlar.
 
Allah yolunda gittiğini sandığımız  kalben kamuoyundan teveccüh kazanan zaatların da oturup başını ellerinin arasına koyarak ben ne yaptım demesini beklerim Ne farkı var siyasetçilerden, ne farkı kaldı o beğenmediğiniz FETÖ diye suçladığımız kişilerin soruları dağıtarak adaletsiz davrandığından. 
 
Aksaray gerçekten sahipsiz yada sahipleri varda  biz göremiyoruz. Dönme dolap gibi ilginç hadiseler döndükçe başımızı döndürüyor. İktidar vekilleri göz göre göre çatışıyor bunu fırsata çeviremeyen muhalefet vekilleri de bakışıyor. İlin kaderi kimlere emanet etsek onlarda yetkiyi bir başkasına devrediyor Sakalı kaptırdıysak bir kere iflah olmayız.
 
Aksaray´ın sahipsizliği bugünün meselesi değil . Hatırlıyorum Kürşat Eser gibi taze vekilin Devlet Adamı Sadi Somuncuoğlu na diklenişi ayni , kedinin balakla oynaması gibiydi BELKİDE Cemal Enginyurt faciasının  ardından susulması bundandır,  o gün bu gündür tek düşmanımızın kendi içimizde yarattığımız ucube düşmanlık olduğunu düşünüyorum. Siyaset bu ben o  günde karşı çıktım demir çubuklarla Başhekimi  kollarından perişan edenlere,  Ardından Ahmet Er dönemini hatırlarım refah partisi il başkanı Kadir Çifter  ile belediye kapışmasını, Doğru  yol döneminde  aynı partiden olan Halil Demir  ile Mahmut Öztürk çatışmasını
 
Kısacası vekiller kavga eder arada halk çilesini çeker bizde kim yönetiyor siyasetimizi diye merak eder dururuz.

YAZARLAR