Rasim GÜL


MEDRESENİN BAKIMI VE LAVANTA DİKIMİ, CESUR HAREKET

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Yıllardan beri hiçbir faaliyet gösterilmeden atıl vaziyette bulunan, Bedriye Medresesi veya halk arasında Kadıoğlu Medresesi diye bilinen tarihi eser uzun yıllardır atıl vaziyette bekletilmekteydi.

Belediye başkanı Mehmet Dalkılıç, Taki Tatlıpınar, Emin Gürün, Memiş Akın, Ahmet Er, Haluk Şahin Yazgı, iki dönem Nevzat Palta olmak üzere YEDİ kişi belediye başkanlığı yaptı; ELİ SEKİZ sene geçti. Bu başkanları ve geçen süreyi biliyorum, medresenin makûs talihini değiştiremediler.

Belediye başkanları, kendilerine göre hikâyeler anlattılar. Hikâyeler doğru veya değil mesele çözüm olmadığıdır. Aksaray, Selçuklu ’ya karşı hayırsız evlat olmaktan vede EMANETE hıyanetten kurtarılamadı. 

Aldığım bilgiye göre belediye başkanı Evren Dinçer ata yadigârı bu eseri restore ettirecekmiş. Onun için başkanı alkışlıyoruz. Aksaraylıyı sırtında duran yükten ve yüzünü kızartan vefasızlıktan kurtarıyorsunuz. SAĞOL, VAROL.

Bedriye Medresesinin restore edildikten sonra nasıl kullanılacağı hakkında şu an bir bilgim yok. Adı üstünde ‘’MEDRESE’’ ilim yapılan yer yani okul demektir. Bu medrese de, Zinciriye Medresesi de aynı gaye için atalarımız tarafından vakfedilmiştir. Uzun yıllar da aynı amaca yani bilime hizmet etmişlerdir.

Şayet Bedriye Medresesi partinin yan kuruluşlarından herhangi birine verilecekse; Evren Dinçer olarak inan hayatıyın en büyük hatasını yaparsın. Vede ömür boyu vicdan azabından kurtulamazsın. 

Partilerde canlıdır, doğar, büyür ve ölür veya herhangi bir gün başka bir partiden başka birisi belediye başkanı olur oda kendi düşüncesinde olan bir kuruluşa verir. Dolaysıyla bu hata yıllarca sürer gider.

EVREN DİNÇER’İ, LAVANTA EKİMİNDEN dolayı da KUTLUYORUM.

Son zamanların popüler ürünlerinden biride lavantadır. Lavanta stratejik bir ürün olduğundan asla pazar sorunu yok. Mülkiyeti belediyeye ait olan 20.000 metre kare alana, 18.000 bin lavanta fidanı diktirdi.

Tıp ve kozmetik sektöründe kullanılan, lavantanın ömrü ortalama 20 yıl. Yani üretici bir defa diktiği lavanta fidanından 20 yıl ürün alacak. Lavanta tarlası şahane güzellikte, çiçek bahçesi oluyor. Bu çiçek bahçesi binlerce ziyaretçinin uğrak yeri ve fotoğraf çektirme yeri de oluyor.

Aldığımız bilgiye göre, şeker pancarı, arpa ve buğdayın 2-3 katı gelir getiriyorsa; lavanta da şeker pancarının 2-3 katı gelir getirmektedir. İklim olarakta Aksaray’ımız bu bitkiye oldukça uygundur. Dolaysıyla çiftçimize daha çok gelir getiren bir bitkiyi ekim yaptırması fevkaladedir.

Başkan Evren Dinçer’in, belediye başkanı olarak, 26.000 dönüm tarlada çiftçiye ve üreticiye önderlik edemeyen Koçaş Devlet Üretme çiftliğinin görevini üstlenerek çiftçimize önder olması her türlü takdire değer.
     Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola. 

YAZARLAR