Ali GENÇ


MANTI’NIN 2 YILDA FAYDALANDIRMADIĞI KUM’UMUZDANDA VALİ AYDOĞDU FAYDALANDIRSIN!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Bu konuda 21.05.2019 Salı günü 2. Daim köşem olan(-) Parantez İçi’ nde ”KIZILIRMAK,YERİNE KENDİ KUMUMUZDAN FAYDALANMAMIZIDA VALİ MANTI SAĞLASIN!” başlığı altında; 

  Dünkü Bana göre köşesinden devam. 

17.01.2014 Cuma günü” KENDİ KUM’UMUZ’U BEDELSİZ KULLANMAK YERİNE 

 KIZILIRMAK’A PARAMIZI AKITMAYA DEVAM!!!” başlığı altında; 

  Aksaray’ın yaptığına ekonomi dilinde bilmem ne denir fakat edebiyat dilinde söylenecek şey “Enayilik ”ten başka bir şey olmasa gerek.!!! 

5 SENE ÖNCE YOL GÖSTERİLMESİNE RAĞMEN ENAYİ’LİĞE ISRARLA DEVAM!!! 

  Çünkü kendimize, hatta  neredeyse Türkiye’ye yetecek kadar temiz ,yıkanmış, dinlenmiş  ve kuru her türlü inşaatta kullanılabilecek kadar kumumuzun elimizi uzatarak alabileceğimiz mesafede olması konusunda ilgili ve yetkililere yol gösterilmesine rağmen bu ihtiyacımızı Kızıl ırmaktan karşılamaya enayice devam ediyoruz.!!! 

  13.04.2009 Pazartesi günü” İKİ METREDEKİ KUMU ÇIKARTAMAYIP KIZIL IRMAK KUMU GETİRTİYORUZ” başlığı altında; 

  “ Bu konuda ciddi bir araştırmam olmamasına rağmen halkımız arasında yaygın olan inanca göre göre Aksaray’ın sırtını  dayadığı merkez Akhisar köyüne kadar uzanan tepeciklerden başlanarak Konya Ala dağlara kadar olan alanın tarihte iç deniz olduğu bu nedenle bu denizde gemilerin yüzdüğü, gemilerin bağlandığı demir halkalarının ise halen Akhisar köyü civarında var olduğu söylenir. 

  Yine Kum konusunda da çok ciddi somut araştırma olmadığından rezervi tam olarak bilinse de Aksaray ın Yapılcan köyünden başlanarak Çöl ve ova tabir edilen köylerinin tamamında birkaç metre yerin eşilmesinden sonra çıkan kaliteli içinde çeşitli deniz kabuklularının kabuklarının bulunduğu kum bu bilgiyi kuvvetlendiriyor. 

  Fakat şimdiye kadar bu konuda ciddi bir çalışma yapılmadığından her yerde bolca bulunan bu kumda başta inşaat olmak üzere gerekli olan yerlerde kullanılmadığından Aksaray bölgesinin ihtiyacı olan kum 100 KM ye yakın yol kat edilerek Kızılırmak’tan getirilmektedir. 

   Bu kumların değerlendirilmemesi nedeniyle hem dış ihtiyacı olan yerlere satılarak gelir elde edilmemekte, hem paramız başka illere gitmekte. 

  Ayrıca da her yıl yüzlerce milyonluk yakıt ve araç yedek parça bedeli ödenmesinin yanında yollar eskimekte, her yıl milyonlarca saat zaman kaybı olmaktadır. 

 GERÇEKLEŞEN HAYALİM EKMONOMİYİ CANLANDIRACAK 

  Akla gelebilecek her türlü yer altı ve üstü madenler ile hür türlü yapıda kullanılması mümkün olmasının yanında emsalleriyle kıyaslandığında diğer inşaat girdilerine göre çokta ekonomik olan ve uzun yıllar hatta on yıllar ile asırlar boyunca bakım gerektirmeyen Aksaray Taşları, Aksaray ın Kumu ve Her türlü depolamada kullanıla bilecek Aksaray mağaraları kendilerine uzatılacak eli bekliyor. 

  Aksaray Ekonomisine ve ülkemiz ekonomisine her yıl  sağlayacağı Yüzlerce Milyon katma değerin yanı sıra yapılacak çalışmalarda istihdam edilecek on binlerce kişinin yüzbinlerce kişiye sağlayacağı ekmeği verme imkanına sahip olan bu değerlerimizin zaman geçirilmeden milletimizin hizmetine sunularak atıl vaziyetten kurtarılması en büyük hayalimdir. 

  İşletilmesini ve bu işletmeyle Aksaray ve Aksaraylımız ile ülkemiz ve insanlığının hizmetine sunulmasını hayal ettiğim bu değerlerimizin en kısa zamanda yapılacak planlamayla ülkemize kazandırılması için İlimiz Valisi Orhan Alimoğlu ve İlimiz Milletvekilleriyle birlikte tüm yetkililerin üstüne düşeni yapmaları dileğiyle. 

  Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun. ”diye belirtmemin üstünden geçen onca zamana rağmen Müteahhitler birliğinden, ilgili yetkili kamu kurumları tarafından gereken yapılmadığından Kızıl ırmak’a Aksaray’ın parasını akıtmaya devam ediyoruz. 

  Hem nakit paramızın, hem de  Kızılırmak’tan getirilen kumun taşınması için harcanan zaman, yakıt ile diğer amortisman girdilerinin tamamen ortadan kaldırılması için diğer tüm hazinelerimizle birlikte kendi kumumuzun da değerlendirilmesi için gerekenin yapılması dileğiyle .Cuma’nız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.” Diye dile getirdiğim hakkıyla değerlendirildiğinde ilimize ve  ülkemize  sağlayacağı katma değerin göz önüne alınarak şimdiye kadar yapılmayanların Vali Ali Mantı döneminde yapılması dileğiyle.” diye belirttiğim gerçekleştirilmiş olunsaydı ilimize sayısız maddi katkıyı sağlayacak bu çalışma maalesef görevi boyunca rutin ile vasatın dışında bir katkısı bulunmaya Vali Alı Mantı yada akıl almaz şekilde nasip olmadı. 

  Daha önceki mevkidaşları ile birlikte kendisinden önceki Vali Mantı’ya’da nasip olmayanın Vali Hamza Aydoğdu’ya nasip olması ve bunun maddi ile manevi getirisinin de kendisine yazılması dileğiyle 

  Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun. 

YAZARLAR