Ali GENÇ


MAKAMLARINI BORÇU OLDUKLARINI UNUTANLAR ASLINDA KENDİLERİNİ UNUTTURUYOR!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 Velinimete  meşru çerçevede saygı esas mıdır?, değil midir?!!! 

  Bu soruya verilecek cevap ”Saygı göstermek esastır” ise bunun gereğinin yapılması gerekmez mi?!!! 

  Velinimet veya velinimetler yaşıyorlarsa onlara hizmette hürmette kusur edilmemesi, meşru çerçevede tüm maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması gerekmez mi?  

  Vefat etmişler ise kendilerinin her zaman her vesile ile saygıyla hürmetle ve mihnet alınmaları, ardından bıraktıkları evlatları ile eserlerine hizmette kusur edilmemesi gerekmez mi? 

  Yani utturulmamaları gerekmez mi? 

  Unutmamak/unutturulmamak nasıl olur? 

   Unutturmamak Kuru kuruya gadanı almakla mı olur?! 

  Yoksa fiili şekilde bu makamları oluşturanların buluna bilinen her vesileyle yaşayanlarına ve eserlerine hizmette kusur edilmemesiyle mi, vefat edenlerinin ise her zaman hayırla yad edilerek anılmalarıyla mı? 

  İsimlerine paneller yarışmalar düzenlenmesiyle mi, kendilerinin isimlerinin eserlerde yaşatılmasıyla mı olur? 

  Soruya samimi bir cevap verilecek olunursa bunların hepsiyle ve daha da fazlasıyla olmalı. 

  Olmalı olmasına da acaba gerçekten olması gerekenler yapılıyor mu?!!! 

  Maalesef On yıllardır önce Hakkın rızası, ardından ise Halka Hizmetin Hakka hizmet olduğu gerçeğiyle ahde vefanın gereğini yaparak. 

  Bu vefayla günümüzü oluşturanlardan Hakka yürüyenleri geleceğimizi  önceleri bir kısmını kabirleri başında, bir kısmını ise gıyaplarında andığımız son 3 yıldır ise anılanların sayılarının artması nedeniyle tamamını Somuncu Baba Camisi önünde düzenlediğimiz anma proğramına maalesef öncelikle burada anılanlar tarafından oluşturulan makamlarda oturanlar tarafından umursanmıyor!!! 

ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLER MAKAMLARINI BORÇLU OLDUKLARINA NANKÖRLÜK ETMEMELİ!!! 

  Kendisine sunulan imkanla şahsına ve ailesiyle, kendisinin istikbalini kazananlar bu makamları ve bu makamlardan dolayı kazandıkları gelirleri elde etmelerine vesile olanlar bu oturdukları makamları oluşturanları asla ve asla unutmamaları gerekmez mi? 

  Gerekir gerekmesine de acaba çeyrek asırdır 1 defa 1 Belediye başkanı,1 Vali yardımcısı,1 Müftü yardımcısı ve 1 Belediye başkan yardımcısı ile bir Belediye başkan adayı dışında ilimizin atanmış ve seçilmişleriyle, Meslek Odaları ve STK’larının  en üst yöneticileri  neden katılmıyorlar?!!! 

 MAHKEMİN KADIYA MÜLK OLMADIĞINI ISRARLI ÇABALARIMIZA RAĞMEN  MAKAM SARHOŞLUĞUYLA AHDE VEFANIN GEREĞİNİ YAPMAYANLARIN YERLERİNDE ŞİMDİLERDE YELLER ESİYOR!!! 

  1994 yılından itibaren her yılın 24 Aralık tarihinden birkaç gün önce yaptığımız haberler ve köşe yazılarının yanında yapılan telefon görüşmeleri ve telefon mesajlarıyla sürdürülen ısrarlı çabalarımıza  ve sesli  çağrılarımıza makamlarının verdiği sarhoşlukla uymayanların çoğunun yerinde şimdilerde yeller esiyor!!! 

 VEFA GÖSTERMEYEN TÜM ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİN YERLERİNDE  ŞİMDİLERDE YELLER ESİYOR!!! 

  Makamlara atanan ve seçilenler Mahkemenin kadıya mülk olmadığını unutarak atandıkları veya seçildikleri makamların sanki buraları babalarından mirasmış zannına kapılanlar. 

  Bu nedenle de buraların ölümlerine kadar kendilerinin malları olduğunu, bu makamlara kendilerinden iyilerinin bulanamayacağı/bulunmadığı(!)için getirildiklerini. 

  Kendilerinin vefatlarına kadar bu makamlarda oturacaklarını. 

  Vefatlarından sonrada buraların kendi evlatlarına layık olduğunu(!) sananların bu nedenle doğruları görmeyen, doğru yolu göstermekte ısrar edenlere küsenlerin yerlerinde şimdilerde esen yellerle hiçbir yerde esemeleri okunuyor mu?!!!. 

  Şimdilerde bunların ne isimlerini bilen, ne hizmetlerini hatırlayanlar var. 

  Fakat bugün anacaklarımızın bazılarının ahrete göçmelerinin üstünden yüz yıllar, bazılarının üstünden on yıllar, bir kısmını üstünde ise nice yıllar ve daha fazla zaman geçmesine rağmen halen anılıp kendilerine hayır duaları yapılıyor. 

  İlimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK ‘larının yetkili ve mensuplarının  bu bilinçle ahde vefanın gereğini  yaparak Somuncu Baba Camisinde bugün kılınacak Öğle Namazından sonra yapılacak etkinliğe katılarak. 

  Burada bu günlerimizi ak eden Aksaray’ın hayırlı evlatları ve Aksaray’ımıza yaptıkları hizmetleriyle bize olan sevgilerini kanıtlayanlara ahde vefalarını samimiyetle yapacakları konuşmaları ve dualarıyla  göstermeleri. 

  Kişilerin fani oldukları benimde bir fani olarak Yaratanımız tarafından taktir edilen zamanda ahrete intikal edeceğimin bilinciyle bu anma proğramının ben hayatta iken aklım ve elim erdikçe benimle birlikte, benim vefatımdan sonra ise Valilik ve Belediye tarafından ortaklaşa yapılması için Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer başta olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odalarıyla STK’ları tarafından gerekenin yapılması ve yaptırılmasının yanında bu hayırlı insanların isimlerinin kurumlarda, hizmetlerde yaşatılmasını sağlamaları dileğiyle. 

  Rabbim yar ve yardımcımız Olsun. 

YAZARLAR