Ali GENÇ


MAHALLİ GAZETELERİN KATKILARI YOK!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


MAHALLİ GAZETELER GENEL MUHABİRLERİN 2. VİLAYET OLMA MÜCADELESİNE KATKILARI YOK! 

Büyüklerimiz“ Söz uçur yazı kalır” diye boşa söylememişler. 

   2019’un 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı için 68 Gazeteciler Cemiyeti binasında bir araya gelen meslektaşlarımızla daha sonra meslektaşımız Oğuzhan Demiray’dan gelen davetle Kültür Park Teras ‘ta gittik. 

   Burada otururken 84 yıllık ömrü özelde ilimiz ve genelde ise milletimizin birinin bin olmasıyla geçiren Şeyhul Muharririn merhum Mahir Hoca’dan sıtayışla bahsettiğim yazımda da belirttiğim gibi 1987-89 yılları arasında devam eden il olmamız için basın tarafından siyasetçilere destek için oluşturulan çalışma gündeme geldi. 

   Burada bu konunun ilk manşetinin atılmasına vesile olan ,karınca kararınca cürümleri kadar yer yakarak emeği geçenleri de iyi bilen ve bunu her vesile ile gündeme getiren olarak Aralık ayının başından itibaren yayınladığım seri yazımda isimlerini verdiklerim dışında  hiçbir kişi ile kurumun emeğinin olmadığını belirttim. 

 Yine burada il olmamız için sürdürdüğümüz kamuoyu oluşturmamıza katkıda bulunanlar dışında o zamanki mahalli gazetelerinde, Ulusal gazetelerin Aksaray temsilcilerinden merhum Çapan Tekeli ile benim dışımdakilerden ve seri yazımda cürümleri kadar yer yakma pahasına katkıda bulunduklarını isimlerini ve yaptıkları katkıyı da belirttiklerim çabamıza destek olanların dışında  konuyu işleyenin olmadığını ilk manşetten vilayet kanununun TBMM’sinde kabulünün yerinde görmemde  dahil o zamana kadarki tüm çalışmaların içinde başından sonuna kadar takip eden olarak birinci ağızdan belirttim. 

   Konuyu anlatırken %100 doğruyu belirtmeme rağmen bazı arkadaşlar anlaşılmaz bir şekilde zorla Halep’te 40 arşın atlatmak isteyince meslektaşlarımla sürtüşme yerine konuyu yeri ve zamanı geldiğinde yazmaya karar verdim. 

      Kul hakkını bilerek bu gün bu konuyu aşağıda kamuoyumuzun bilgilerine sunuyorum.!!! 

     Aralık ayının başından itibaren bu konuda yazarken nasıl ki her daima kul hakkına riayet etmemin yanında tarihe not düşülmesi maksadıyla ilimizin mutlu istikbalini sağlayacak hizmetlerin teşviki için yayınladığım” AKSARAY IN 56 YIL SÜREN 2.İLÇELİK ESARETİNDEN KURTULARAK İL OLMASINA EMEĞİ GEÇENLER” seri yazımda belirttim. 

BU SERİ YAZIMDA  İSİMLERİ SAYILANLAR DIŞINDA O DÖNEMDEKİ MAHALLİ GAZETELERİNİN HİÇ BİRİNİN VİLAYET OLMAMIZ İÇİN OLUŞTURULAN KAMUOYUNA BİR KATKILARI OLMADI!!! 

      8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal ve birlikte geliştirdikleri ortak stratejiyle memleketimizin hayırlı evlatlarından Mehmet Altınsoy’un ve bu strateji gereği önce ANAP Genel sekreter yardımcılığına, ardından ise partinin gurup başkan vekilliğine getirilen merhum Raşit Daldal’ın vilayet çabalarında ellerini güçlendirmek için çıkarttığımız tamamı arşivimde olan Bayram gazeteleri ile özel gazeteler ve benim bağlı olduğum Günaydın Gazetesi ve bu gazeteyi yayınlayan Veb Ofset gurubu ile can dostum, kardeşim, meslektaşım ve vilayetlik mücadelemizdeki yol arkadaşım merhum Çapan Tekeli’nin bağlı olduğu Hürriyet gazetesi ve bu gazeteyi yayınlayan grubun gazeteleri ve ricamız üzerine yayınlanan bir kaç ulusal gazetedeki haberler dışında Aksaray’ın o zamanki mahalli gazetelerinde de il olmamız için oluşturulan kamu oyuna katkı için her hangi bir haber yayınlanmadığı gibi  genel gazetelerin Aksaray temsilcileri tarafından da bu konuda her hangi bir çabası olan muhabirde olmadı!!! 

    Bu günde bu konuyla ilgili diyeceklerim tamamlanmamasına rağmen yerimiz dolduğundan önce kul hakkı, sonrada tarihe not düşmek ve emeği olanla/olanlarla olmayanları bir birinden ayırt ederek emeği olanların ilimizin istikbali için yapılacak hizmetlerin teşviki için bu seri yazıma Mevla’mız izin verirse  Çarşamba günü kaldığı yerden yazmaya devam edeceğim. 

    Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evden Dinçer, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel Ramazan Kaşlı İGM başkanı Mehmet Tüzün, iktidar ve muhalefet partilerinin il ve ilçe teşkilatlarıyla ilimizin ve ilçelerimizin Meslek Odaları ile STK yetkilileri tarafından gereği için takibi dileğiyle 

   İlgili ve yetkiler tarafından gereğinin yapılması için takibi dileğiyle. 

   Rabbim yar ve yardımcımız Olsun. 

   Devamı Çarşamba’ya. 

 

YAZARLAR