Hafize Çolak


Kuran Hayatımızın Neresinde?

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


KUR´ÂN bize ?En yakınlarını uyar? diyor, biz ise;en uzaktakilere ulaşmaların yollarını arıyoruz üç.

KUR´ÂN´an bize ?Oku? diyor, biz ise; okumayı kitap okuma sanıp dönüyor, dönüyor okuyoruz da kitap yüklü merkeplar haline geliyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Gecenin bir kısmında kalkıp eğitim sürecinden geçin? diyor, biz ise;geceleri televizyon, internet başında ya da deliksiz uyku ile geçiriyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Helal yollardan rızık elde etmemizi? istiyor, biz ise; helal-haram sınırlarını gözetmeden, nasıl daha çok maddiyat elde ederiz uğraşı içerisinde yaşıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Kendinizi ve ailenizi, çocuklarınızı ateşten koruyun? diyor, biz ise kendi ellerimizle ateşe gönderiyoruz da fark edemiyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Emrolduğun gibi dosdoğru olun? diyor, biz ise hayattaki yamukluklarımızı sürdürmekte ısrar ediyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Yalnız Allah´a dua edin? diyor, biz ise araya aracılar, torpil koymanın yollarını arıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Yalnız Allah´tan yardım dileyin? diyor, biz ise ölü veya diri bazı kimselerden medet umar hala gelmişiz.

KUR´ÂN´an bize ?Dini yalnız Allah´a halis kılın? diyor, biz ise sütün içerisine su karıştıranlar gibi, Allah´ın dinine eklemeler/çıkarmalar yapmaktan geri durmuyoruz.

KUR´ÂN bize ?Şeytanın adımlarını izlemeyin? diyor, biz ise şeytanı yattığı yerden bile kaldırmaya hatta isyanda şeytanı bile şaşırtmaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ? Şüphe edenlerden olmayın? diyor, biz ise apaçık ayetlere rağmen şüphe içerisinde yaşıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Ölçü ve tartıda hile, yolsuzluk yapmayın? diyor, biz ise gerek maddi ilişkilerde gerekse dostluk ilişkilerinde terazinin kefesini kendi tarafımıza ağırlaştırmaya, veya dostluklardan çıkar elde etmeye çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Allah Rasulunu en güzel örnek ? olduğunu söylüyor, biz ise O´nun örnekliğini dikkate almadan başka örnekler edinmişiz.

KUR´ÂN bize ?Kitaba-Kur´an´a sımsıkı sarılın? diyor, biz ise başka kitaplara sımsıkı sarılıp Allahın kitabını bırakmışız.

KUR´ÂN´an bize?Ehli Kitabı veli/otorite edinmiyen? diyor, biz ise Ehli Kitabın girdiği deliğe bile girmek için uğraşıp duruyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Farzlara sarılın? diyor, biz ise adetlere, geleneklere, nafile ibadetlere sımsıkı sarılıyoruz.(Kimi insanlar farz namazı kılmaz,nafile namazı mesela teravih namazı kılmayı zaruret görürler).

KUR´ÂN´an bize ?Faizden uzak durun? diyor, biz ise nerde faizli iş varsa ona bulaşmaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Muhkem ayetlere uyun? diyor, biz müteşabih ayetlerin peşinden koşmaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?En güzel şekilde tebliğ yapın diyor? biz ise yaptığımız tebliğle insanları dinden soğutmaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Tartışmaktan uzak durun? diyor, biz ise, nerede tartışmalı konular varsa, onları temcit pilavı gibi gündeme getirmekten hoşlanıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Akledin, düşünün,ibret alın? diyor,biz ise hep başkalarının aklılarını göre hareket etmeye çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Takva örtüsünün hayırlı olduğunu? bildiriyor,biz ise dış görünüşe bakarak aldanmaya devam ediyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Allah´ın sınırlarını koruyun? diyor, biz ise, sınırları aşmaya, zorlamaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Kitabı unutmayın? diyor, biz ise özel günlerde,cenazelerde kitabı hatırlıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Hesap gününü unutmayın ?diyor,biz ise Allahın hesap gününü unutmuş bir hayat sürüyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Amelsiz sözden sakının? diyor, biz ise yapmayacağımız/yapamayacağımız şeyleri rahatlıkla söylemekten kaçınmıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Zulme arka çıkmayın? diyor,biz ise; güçlünün/zalimin yardakçılığını yapmaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Onların putlarına küfretmeyin ki onlar da sizin ilahınıza küfretmesin? diyor, biz ise konuşmalarımızda putlara küfretmeyi marifet sayıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Boş ve faydasız işlerden uzak durun? diyor, biz ise, nerde faydası iş var, onları yapmaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Yalandan kaçının? diyor, biz ise yalanın peşinden gitmeye çalışıyoruz.

KUR´ÂN´an bize ?Zandan kaçının ? diyor, biz ise, zannı ilke edinmiş bir hayat yaşıyoruz.

KUR´ÂN bize ?Fitne ve fesattan uzak durun? diyor, biz ise fitne ve fesada sebebiyet verecek davranış ve sözleri yapmaya çalışıyoruz.

KUR´ÂN bize ?Haramdan sakının? diyor, biz ise, nerde haram var, onun peşine takılmaya çalışıyoruz.Bir düşünelim Kur´an´ın  emirlerlerinin ne kadarını  hayatımızda uygulayıp yaşıyoruz. kalın sağlıcakla Hafize Çolak

YAZARLAR