Serdar Adem İşler


KRİPTO TOSUNCUK’UN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ / Diyalektik Bakış

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Haberler arasında gezerken bazılarını bir kez daha paylaşmanın yararlı olacağını düşündüm.  Gelin birlikte irdelemeye çalışalım.

                ‘Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in, piyasadan topladığı milyonlarca dolarla yurtdışına kaçtığı ileri sürüldü.’

                ‘Başsavcılık konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.’

                Üzüldün mü derseniz elbette hayır derim. Şaşırdın mı? Yine hayır!!! Canım niye üzüleyim ki? Üzülecek ne var. Hatta belki sevinmek bile gerekebilir.  Yaklaşık dört yüz kişinin iki milyar dolarını almış yurt dışına kaçmış güya. Bunda da üzülecek bir şey yok ki. Yahu neden olsun. Biz değil miyiz ekonominin kötü yönetildiğini her vesile ile dile getiren. Güya ekonomi durmuş. Yaprak kıpırdamıyormuş. Buna bir de pandemi yüzünden kapanan işyeri çalışanlarının durumu ekleyince vaziyetin ne kadar vahim olduğu anlaşılıyormuş. Böyle bir ortamda vatandaşta para ne gezer? Herifin tokatladığı yabancıların parasıdır, yabancıların… Elalemin parasına üzülmeye değer mi?

                Ha ortada bir suç varsa zaten savcılarımız gereğini yapacaklardır. O kısım bizi aşar. Biz meselenin etik tarafına bakıyoruz. Bilmem anlatabildim mi? Anlaştık öyleyse…

Yani efendiler ekonomide yaprak kıpırdamıyorsa vatandaşta para yok demektir. Hele güvensiz sitelerde, ne olduğu belirsiz kripto paralara riske atılacak parasının olmaması lazım kimsenin. Yanlış mı düşünüyorum? Eğer içimizden birileri bizi keklemiyorsa Thodex’e kaptırıldığı söylenen iki milyar doların bir kuruşu bizim insanımıza ait olamaz. Kesin yabancı yatırımcıdır. Hal böyle olunca yabancı yatırımcıyı dolandırdı diye neden üzüleyim? Üzülecek başka şey mi yok?

Yok eğer tokatlanan paranın bize ait olduğu söyleniyorsa o zaman adama sorarlar. Millet evine ekmek almakta zorlanırken bu kadar parayı nasıl buldunuz? Bence savcılar Thodex’i sorgularken, iki milyar dolarlarını kumar masasına yatıran sözde gözü açık yerli yatırımcıyı da sorgulamalı. Paranın kaynağını göstermeleri istenmeli. Doğrusu bu. Biz sorunca alın teri deyip geçiştiriyorlar. Sizinki alın teri de bizimki idrar tahlili mi? Bu kadar kolay mı milyar dolarlar kazanmak? Nasıl kazandığınızı sadece savcılarımıza değil kamuoyuna da açıklamak zorundasınız. Açıklamayacaksanız tokatlandığınızı söyleyip ağlayıp zırlamayacaksınız. Dinsizin hakkından imansız gelir diye boşa söylememiş atalar…

Tokatladıysa hak etmişlerdir. Yabancı yatırımcı da gözünü açsın canım. Enayi gibi keklenmesin. Daha önce tosuncuk olayında da aynı şekilde tokatlanmıştı yabancı sermaye. Akıllarını başlarına alsınlar.

                ‘Türkiye, son dönemlerde kripto paralara olan talepteki patlamayla, dünyada en çok kripto para yatırım yapan üçüncü ülke konumuna yükseldi.’

 Ne demek oluyor bu şimdi? Hem pandeminin etkisiyle düzenimiz bozuldu diyeceksiniz, hem de milyarlarca doları kripto para kumarına yatıracaksınız. Üstelik dünya üçüncüsü olacaksınız. Çok laf yalansız, çok para hilesiz olmaz dediklerini mi kanıtlamaya çalışıyor bu tokatlanan zevat?  Kusura bakmayın ama bu kadar kolay riske edilebilen bir meblağ sadece alın teriyle elde edilmiş olamaz. Dolayısıyla kripto tosuncuğun lüpürdemesiyle ortaya çıkan bu skandal bahane edilerek tosuncuktan önce bu kadar parayla kumar oynayabilecek kadar rahat hareket edebilen türedi zenginlerin mal varlıkları sorgulanmalı. Hatta bence tosuncuktan önce paralarını kaptıranlar sorgulanmalı. Vatandaş eve ekmek götürmekte zorlanırken birilerinde bu kadar para birikmesi hayra alamet değil.

Ortada kul hakkı ihlali olduğu belli… Ve ben sade vatandaş olarak hakkımı helal etmemekle kalmıyor, savcılarımızı bu konu üzerinde detaylı araştırma soruşturma yapmaya davet ediyorum. Eminim ki incelemenin sonucunda içlerinde en masumu gene tosuncuk olacaktır.

Haydi bakalım, rast gele…

YAZARLAR