Ali GENÇ


KIZLARA BAKMAKMAYLA, MASAL’LARDAN KURTARILARAK GERÇEK TARİH ÖĞRETİLEN GENÇLİK!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Bugün 19 Mayıs 2022 Mustafa Kemal Paşa’nın işgal altındaki İstanbul’daki Osmanlı hükümeti tarafından Padişah Vahdeddin inde onayıyla yaklaşık olarak 1 ay süren çalışma sonunda hazırlanan resmi evrakla 9. Ordu müfettişi olarak görevlendirilmesiyle sonu zaferle biten milletimizin Milli Mücadelesinin başlama çalışmalarının başladığı Samsun’a 19 Mayıs 1919’da maiyetiyle çıkmasının 103. yıldönümü.

24 Mayıs 1935'te “Atatürk Günü” adı altında resmiyet kazanan,Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü hâline getirilen Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" adını alan,12 Eylül 1980 darbesinin ardından başına Atatürk ismi getirilere “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutladığımız bayram bizim öğrencilik döneminde bayramın  hazırlıkları yapılırken ve okullardan resmi kutlamaların yapılacağı meydanlara kadar giden kortejde bulunan bando takımları” Balkona bak, Balkona bak Balkondaki kızlara bak!!!”  tekerlemeleri ile devam ederdi.

 ONLARCA YIL GENÇLERİMİZE”PUSULASI KIRIK BANDIRMA VAPURU YALANI ÖĞRETİLDİ!!!

Atatürk’ün” İrfanı hür vicdanı hür olmasını” istediği gençlerimize babalarımız ve dedelerimiz tarafından dünya gözüyle görülen geçmişimiz kelimenin tam anlamıyla ters yüz edildi.

 Yapılan ters yüzle gerçek tarihimiz yerine on yıllarca gerçekler yok sayılarak hatta insanların işlemediği suçlarda akla ziyan şekilde isnat edildi.

  Bunlardan biriside bu günkü bayramımıza vesile olan Atatürk’ün Samsuna gitmesi için yapılan resmi görevlendirmenin yok sayılmasıyla dönemin Padişahı ile hükümetinin birer vatan haini ilan edilerek gerçekler yerine  masal gibi anlatılan aslı astarı olmayan pusulası bozuk Bandırma vapuru ve vapurla Atatürk’ün gece yarısı kaçak olarak boğazı geçerek  Denize açılma masalıyla bize ve bizden öncekiler ile sonrakilere yıllar yılı akla ziyan şekilde  anlatılan  Atatürk’ün Samsuna çıkışının 103. yıl dönümü

RESMİ TARİHLE GERÇEK ATATÜRK DEĞİL KENDİ KAFALARINDAKİ ATATÜRK ANLATILDI!!!

     Tıpkı bu kutlu çıkışı ve bu kutlu çıkışla başlayan mücadeleyi aslı astarı olmayan öğeler eklenerek Atatürk’ün İrfanı Hür Vicdanı Hür” olmalarını istediği Cumhuriyet’in yeni nesillerinin geçmişimize düşman edilmesini sağlayanlar tarafından kraldan çok kralcılıkla Milli Mücadelemizin baş komutanı ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisi ve kendisinin orijinalliği ile orijinal fikirleri terk edilerek gerçeklerin yerine Milli mücadelemizin kutlu mücadelesi uydurulan aslı astarı olmayan  şeyler gençlerimize masal gibi anlatıldı.!!!

     YALANCILARIN MUMLARINI ATATÜRK SÖNDÜRÜYOR!!!

    Bu günde Onu kendine maske yapan ondan daha çok Atatürkçü olduklarını söyleyenlerin uydurmalarının aksine onu kendi ağzından anlatarak bu çıkarcıların mumlarının bizzat Atatürk tarafından söndürülmesini bilgilerinize sunuyorum.

ATATÜRK”HERKES İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNMEK VE İSTEDİĞİNE İNANMAK, DİNİN GEREĞİNİN YAPIP YAPMAMAKTA ÖZGÜRDÜR”

    "Herkes, istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine göre bir siyasal düşüncede olmak, seçtiği bir dinin gereklerini yapmak ya da yapmamak hak ve özgürlüğüne sahiptir.

      Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. Vicdan özgürlüğü, mutlaktır; bireyin doğal haklarının en önemlilerindendir"

    "Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve yıkım vardır.

     Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası, özgürlüktür.

     Özgürlük ve bağımsızlık, benim karakterimdir" 

      "Bizim gücümüz, milletin güvenidir. Türkiye halkı, yüzyıllardır özgür ve bağımsız yaşamış; istiklali, yaşamak için şart saymıştır" 

     "Uluslararası ilişkilerde, karşılıklı güvenliği ve saygıyı amaçlayan açık ve samimi politikanın en ateşli taraftarıyız.

Barış yolunda nereden bir hitap geliyorsa, Türkiye, onu coşkuyla karşıladı, desteğini esirgemedi.

   Dış siyasetimizde dürüstlük, özellikle barış düşüncesine dayanır.

 Uluslararası herhangi bir sorunumuzun barışla çözümünü aramak, bize uyan yoldur" diyor.

   Bu konuda yazacaklarım tamamlanmadığından nasip olursa devamı Cumartesi günü kaldığı yerden yazacağım.

    Milletimizin ve ülkemizin mutlu istikbali için takibi dileğiyle geleceğimiz olan gençlerimizin ve onların şahsında milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor bayramını tebrik ediyorum.

     Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

     Devamı Perşembe’ye

YAZARLAR