Rasim GÜL


KARANLIĞIN BEŞ ATLISI; KİN- ÖFKE- NEFRET- KISKANÇLIK VE DÜŞMANLIK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Yüzyıllardır, ülkemizi çepeçevre saran karanlığın beş atlısı dediğimiz, Kin- Öfke- Nefret- Kıskançlık ve Düşmanlık duygu ve inançlar yüzünden insanlarımızın mutluluğu ve dayanışması adeta pamuk ipliğine bağlı hale gelmiştir. 

Birine karşı duyulan ve öç almak amacını güden gizli düşmanlık olan, KİN-Öfke-Nefret-Kıskançlık ve düşmanlık felaket ve kötülük getirdiği için, toplumu darmadağın ettiğini kimse görmemezlikten gelemez, bilmiyorum diyemez. Karanlığın beş atlısına en fazla korkakların, cahillerin ve insanlıktan nasibini alamamışların başvurduğunu görmekteyiz.

İnsanlık var olalıdan bu yana bütün dinler ve kültürler, karanlığın beş atlısını ortadan kaldırmak istemiş ama kaldıramamıştır. 2021 yılına geldiğimizde Dünya’da Müslüman olmayan 8-10 ülke kanunları ve medeniyet seviyesinin yükselmesiyle, Kin-Öfke-Nefret-Kıskançlık ve Çekememezliğin yüzdesini çok düşürmüştür. Dolaysıyla halkı huzur ve güven içinde yaşamaktadır

Türk ve İslam Devletleri içerisinde Karanlığın beş atlısını 2021 yılı itibariyle asgari seviyeye düşüren ülke yok. Özellikle Türkiye’de yükselmiş ve yükselmeye devam etmektedir. Bir ülke için tabiki ekonomi, dövizin çıkması-inmesi ve enflasyon önemlidir. Ama hiçbiri karanlığın beş atlısı kadar zararlı ve tehlikeli değildir. Beş atlının, tarihten sildiği çok devlet ve millet vardı. 

Özellikle Aksaray’a geldiğimizde, karanlığın beş atlısının, Aksaray halkına zarar verdiğini görmekteyiz. Karanlığın beş atlısını en fazla siyasi partiler, tarikatlar, cemaatler, diyanet, legal ve illegal bazı kuruluş ve topluluklarla başkasının hakkını gasbetmek isteyenler körüklemektedir.

Kin-Öfke-Nefret-Çekememezlik ve Düşmanlık çok ocaklar söndürmektedir. Çekirdek aile, maaile yapısını, komşuluk ilişkilerini bozmaktadır. Örnek olarak miras kavgalarından milyonlarca aile birbirine küsmüştür. Daha da önemlisi, MİLLİ BİRLİK zedelenmekte ve bozmaktadır.

Kişilerin, saldırgan hallerinde, Kini- Öfkeyi-Nefreti-Çekememezliği ve Düşmanlığı apaçık görmekteyiz. Ne yazikki insanoğlu deve kuşu misali bu olumsuz ve zararlı davranışını, başta vatan-millet-bayrak, parti, inanç ve benzeri şeylerle örtmeye çalışmaktadır. Hâlbuki bu saldırgan ve kırıcı davranış tam tersine savunmak istediklerine zarar vermektedir.

Türk Milleti ve İslam Ümmeti karanlığın beş atlısından o kadar çok çekmiştir ki bütün dünya devletlerinin yaptığı kötülük, bunun yanında zayıf kalır. Yaklaşık son 300 yıllık Osmanlı ve Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman, Karanlığın beş atlısının verdiği zararlar, düşmandan fazla olduğu apaçık ortadadır.  

Kin, öfke, nefret, kıskançlık ve düşmanlıktan beslenen insanlarla muhatap olmak, dalaşmak ve bunların üstüne gitmek akıllı ve sade bir kişi için söz konusu olmamalıdır. Çünkü bunlarda, Tanrı’nın yarattığı veya emrettiği duygularla örf, adet, gelenek ve töreden de eser olmadığı için her an her iftirayı yapabilirler.

Sürüyü kurda, kümesi tilkiye, tavşanı kartala, yavruları çakal ve sırtlan sürüsüne emanet etme nasıl bir şeyse; toplumu, vicdanı, inancı, Devleti, hakkı-hukuku ve hukukun üstünlüğünü karanlığın beş atlısına teslim etme de böyle bir şeydir.

İlimizde yaşayan 400 bini geçen bütün insanlarımıza karanlığın beş atlısını, ne kadar içlerinde yaşattıklarını test etmelerini yani önce aynaya bakmalarını başta şahsım olmak üzere bütün Aksaraylıya öneriyorum.

2021 yılının son baharından itibaren, içimizde yaşattığımız; Kin-Öfke-Nefret-Çekememezlik ve Düşmanlık duygularını bastırıp neticede yok ederek, evliyalar diyarı, Salihler Şehri Aksaray’ı hep beraber ortaya çıkarsak iyi olur.

Bu konularda, Vali Beyden, Belediye Başkanından ve Sade Müslüman halkımızdan haylı umutluyum. Lakin siyasetçilerden, din kuruluşlarından, Sivil Toplum Örgütlerinden fazla umutlu değilim.

Asil bir insan bir şeylerin arkasına saklanarak ve birilerini savunma bahanesiyle veya şahsi menfaatleri için özbeöz kendi vatandaşlarına; Kin-Öfke-Nefret-çekememezlik ve düşmanlık üzerinden hakaret etmemeli, hakkını gasp etmemeli, çünkü bu yüce milletin zaten düşmanı çok.

Mevlana’dan ilham alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan ne yazmış?
‘’İnsanın gözü kördür ışık olmadıkça,
  Aşkın gözü kördür gerçek olmadıkça,  
  Aklın gözü kördür gerçekler olmadıkça,
  Hırsın gözü kördür terazi olmadıkça,
  Şöhretin gözü kördür tevazu olmadıkça,
  Gücün gözü kördür erdem olmadıkça,
  Paranın gözü kördür insaf olmadıkça,
  Adaletin gözü kördür hakkaniyet olmadıkça,
  Medeniyetin gözü kördür bilgelik olmadıkça’’

      Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.    

YAZARLAR