Serdar Adem İşler


Kafeler Caddesi Teksas Gibi / Diyalektik Bakış

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 

        Kafeler Caddesi’nde yaşayanlar her gün kavga seyretmekten bıktı. Gün geçmiyor ki bir kavga çıkmasın. Sadece kurban bayramında iki kavgaya şahit olduk. Kavga da ne kavga… Bir saatten fazla sürüyor. Brezilya dizileri gibi... Böyle giderse Kafeler Caddesi’nde kavga panayırı kurulur, vatandaşa seyretmesi için bilet satılırsa şaşmam. Aşiret kavgası gibi onlarca kişi birbirine dalıyor, balkondan atlayan mı ararsın elinde sopayla birbirini kovalayan mı? Ağız dolusu söven sayan mı? Ayrıca gece yarısı bölgenin yeşil alanları parklarda sarhoşların kesici aletlerle birbirlerine saldırmaları da ne yazık ki sıklıkla görülen başka bir sorun. Bunlar hoş şeyler değil. En kısa zamanda somut ve kalıcı önlemler alınsın ki Kafeler Caddesi’nin adı Teksas Caddesi olmasın.

        Vatandaş olarak en kısa zamanda bölgenin güvenliğinin sağlanmasını bekliyoruz. Kavga istatistikleri polisin elinde vardır. Son zamanlarda neredeyse her akşam bölgede görev yapan emniyet güçlerimiz bölgenin demografik yapısını öğrenmiştir.  Bölge halkı, kavgaların nereden çıktığı, kimler tarafından çıkarıldığı, devam eden bir husumetin ve sürü karakteri gösteren kavgaların planlı olup olmadığının teferruatlı bir şekilde araştırılarak gereken tedbirlerin en kısa zamanda alınmasını, tedbirlerin caydırıcı, kalıcı ve önleyici olmasını ümit etmektedir. 

İki günde bir yolların kavga eden insansılarla dolup taşması huzur ve sükunu zedelemektedir. İnsanları çoluğu çocuğu var, yaşlısı hastası var. İş yerleri var. Hepsinden öte bölge meskun mahal. Hiç kimsenin boktan püsürden sebeplerle kavga tiyatrosu oynamaya ve mahalle halkının huzurunu bozmaya hakkı yok. Bu hakkı kendisinde görenler varsa gerekirse idari tedbirle tehcir edilsin. Husumetli aile ya da aşiretler varsa aralarına mesafe konsun. Ki insanlar gece evlerine rahat gelebilsin, başını yastığa huzurla koyabilsin.

        Sancılı Baba ile Pir Ali Sultan türbesi ile Kafeler Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasındaki bölgenin bekçi sayıları artırılmalıdır. Ayrıca bir süre belli aralıklarla polis devriyesi gezerse caydırıcı olacağı kanaatindeyim. Aynı ortamda bulunduklarında kedi köpek gibi birbirine dalanlar bölgenin huzur ve güvenliği adına derhal birbirlerinden uzaklaştırılmalı ya da tekrar söylüyorum tehcir edilmelidir. Sadece merhametten değil tavizden de maraz doğacağı unutulmamalıdır.

        Ayrıca tüm Aksaray’ı ilgilendiren bir soruna daha var. Vatandaş yetkililerin ivedilikle bu soruna da çözüm bulmasını istemekte.  Malum son zamanlarda iyice azıtan patlak egzozculardan bahsediyorum.  Kronik kişilik yetmezliğinin ve insan olma noktasında evrimleşememenin dışavurumundan başka bir şey olmayan patlak egzoz olayının üzerine kararlılıkla gidilmelidir. Bu insansı varlıklar yaptıklarının yasal olmadığını çok iyi bildikleri halde sanırım bazen aralanan denetimler yüzünden gemi azıya almaktalar. Egzoz canavarları da sıkı takibe alınmalıdır. Ezik kişiliklerini, olgunlaşmamış benliklerini egzoz sesiyle yükseltgemeye çalışan bu zavallı araformlara kabahatler kanunundan cezalar kesilerek bütçeye ciddi bir kaynak sağlanmalıdır.. Her şeyi ben mi söyleyeyim canım. Elinizi korkak alıştırmayın basın cezayı…

        Kavgasız dövüşsüz güzel ve yaşanabilir bir Aksaray’da yaşamak dileğiyle…

       

 

       

       

 

YAZARLAR