Ali GENÇ


JANDARMANIN ÖZÜMSEMESİNİN DARISI TÜM KAMU KURUMLARININ BAŞINA!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 1976’da başladığım mesleğime 2007’ye kadar köşe yazarlığının yanında muhabirlikte yapmam nedeniyle ilimiz merkezi ile genelindeki birçok gelişmeyi zamanında görüyor ve gördüğümün gereğini haber veya köşe yazısıyla okuyucularımla paylaşıyordum. 

  2007’den itibaren yazarlığın dışında önemli günlerimiz ve çok önemli gelişmeler dışında haber yazmadığım için ilimiz genelindeki kurumların istisnanın dışındakilerdeki değişiklikleri de hizmet binalarına yapılan ilaveleri de muhabir arkadaşlarım kadar takip edemiyorum. 

KOMUTANI TEBRİK ZİYARETİNDE BİNANIN ANA GİRİŞİNDEKİ PANOLARI GÖRÜNCE SEVİNDİM!!! 

  Temmuz ayında Aksaray İl Jandarma komutanlığına atanan Albay Halil Murat Bilgiç’in  Halkla İlişkiler konusunda lisans eğitimi yapması nedeniyle benimde yüksek eğitimimi Halkla İlişkiler konusunda yapmam nedeniyle meslektaşım olması. 

  Ayrıca memleketi Siverek’te yol kenarındaki bir tesis tarafından 1992 yılının Ağustos ayında bölgedeki manevi yerleri ziyaretten dönerken otobüsümüzde bulunan herkese meşrubat  ve acur verilmesi ve bunların bedelinin alınmaması nedeniyle tebrikin yanında şahsında hemşerilerine bir kez daha teşekkür etmek için tebrik ve teşekkür ziyaretine gittim. 

  Ziyarete gittiğimde komutanlık binasının ana girişindeki bu günkü haberimizin de konusu olan Panoları görünce on yıllardır ilimizin tarihi ve turistik yerlerinin hemşerilerimiz ve ilimizde okuyan öğrencilerle görev yapan kamu görevlileri tarafından bilinmesi ve en iyi şekilde değerlendirilmesi  konusundaki çabama burada karşılık bulmam nedeniyle kelimenin tam anlamıyla mutluluktan mest oldum.!!! 

BU GÜZEL ÇALIŞMAYI KAMUOYUYLA PAYLAŞMA İSTEĞİMİ KOMUTAN BİLGİÇ GERİ ÇEVİRMEDİ! 

 Komutanla kendisini tebrik ziyaretimden sonra Ziraat Odası ile birlikte traktörlerin gece daha iyi görünebilir olmaları için düzenlenen Reflektör dağıtım programında karşılaştığımda bu güzel çalışmayı kamuoyuna duyurma konusundaki dileğimi ilettim. 

 Komutan ilgili birimine verdiği talimatla benim  bu konudaki yazılı talebim alınarak Jandarma Genel Komutanlığından izin alındı. 

 Alınan bu izinle Aksaray il Jandarma komutanlığının görev yerini özümseme samimiyetinin ete kemiğe büründürülmüş hali olan binanın karayoluna bakan ana girişindeki il komutanı makamına çıkan girişte bulunan haberimizde teferruatını verdiğim ve darısının öncelikle ilimizde genelindeki tüm kamu kurumlarının, ardından ise Meslek Kuruluşlarının ve STK’ların başına olmasını dilediğim panolar konmuş. 

  İlimiz yüz ölçümünün %92’sini ve nüfusunun ise %33’nin  bulunduğu Aksaray merkez ilçemizle ilimiz ilçelerine bağlı olan belde ve köylerle mezraların  asayiş ve güvenliğinin yanında kırsalda bulunan gurup köy ana yollarıyla birlikte görevlendirilen karayollarında da  Polisle veya müstakil olarak trafik denetimi görevi de yapan Aksaray İl Jandarma komutanlığı ana binası girişine konan ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gösteren panolarla da görev  yerinin nasıl özümsendiği ete kemiğe büründürülmüş!!! 

ATANMIŞLAR VATANDAŞIN KENDİLERİNİN VELİNİMETLERİ OLDUĞU BİLİNCİYLE HİZMET ETMELİ!!! 

  Kamuda Çeyrek asır çalışan olarak 1977’den şimdiye kadar on yıllardır kaleme aldığım onlarca yazımda kamu görevlilerinin velinimetleri konusunda dikkatlerini çekerim. 

  Bu yazılarımda kamu görevlilerinin de ülkemizde yaşayan herkes gibi bu vatanın suyunu içip  havasını solumalarının yanında kendilerinin de vatandaşın içinden çıktıklarını ve ömürleri olup ta emekli olduklarında ise tekrar içinden çıktıklarının döneceklerini. 

  Ayrıca da bulundukları görevi babalarının hayrında yapmadıklarını! 

   Haziran ayında ilimiz valiliğinden ayrılan Ali Mantı Beyinde her vesile ile belirttiği gibi bunun için kendilerine, çoluk çocuklarıyla eşi ve bakmakla yükümlü olduklarının geçimiyle sağlık giderleri ve emeklilik pirimi içinde bir ücret aldıklarını. 

  Bu nedenle kamu görelilerinin tamamının bunun bilincinde olmalarını.! 

 Bu bilinçle öncelikle kendilerine görevleri esnasında milletin dişinden tırnağından ve çoluk çocuğunun rızkından keserek ödenen vergilerden aldıkları ücretin, emekli keseneği ile sağlık giderlerinin ve görevleri esnasında kullandıkları tüm bina ile araç ve gereçlerle makinaların bedeli ile gereken tüm giderlerinin karşılandığını. 

  Bu nedenle kamu görevlilerinin tamamının istisnasız olarak bu giderlerini  karşılayan vatandaşın kendilerinin asıl patronu oldukları bilinciyle hizmetle, hürmette asla kusur etmemelerini! 

  Velinimetlerinin tüm dertleriyle dertlenerek aldıkları ücretin karşılığını hakkıyla vermelerini.! 

  Ardından ise yeryüzünün ahiretin tarlası olduğu bilinciyle ahiret rızıkları içinde ekstra hizmet vermelerinin gerekliliğini belirtirim. 

 ALBAY BİLGİÇ’E VE ŞAHSINDA BU ÖZÜMSEMEYİ SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM!!! 

  Bu günkü haberimizin konusu olan Aksaray il  Jandarma komutanlığı ana binasının girişine konan ilimizin en önemli tarihi ve turistik yerlerini gösteren panolar komutanlığın görev yerini benimsediğinin ete kemiğe bürünmüş halidir. 

  Bu özümsemeyi sağlayanlara hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. 

  Başta diğer kamu kurumlarının ve Meslek Odaları ile STK’lar olmak üzere ilimiz genelindeki özel kurumlarında bu konuda motivesine olacağı katkı için bu güzel hizmeti kamuoyuyla paylaşma dileğimi geri çevirmeyerek gereken girişimler için talimat veren Aksaray il Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç’e, talimat vermesi üzerine Jandarma Genel komutanlığına yazılı dileğimin ulaşması ve  oradan gelen olumlu cevaptan sonra alınan izinin gereğini yaparak panoların fotoğraflarını çekmemde yardımcı olan komutanlık personeline de teşekkür ediyorum. 

  Başta ilimizin kamu kurumları ve Meslek Kuruluşlarıyla STK’ları olmak üzere tüm özel kurumlarında görev yerlerini  böyle özümsemeleri  ve özümsemenin gereğini zaman geçirmeden yapmaları dileğiyle. 

 Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 

YAZARLAR