Rasim GÜL


İYİ PARTİ, AKSARAY HABERCİYİ ZİYARET ETTİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel, İl başkanı Özhan Türemiş ve belediye Meclis üyesi Fehmi Kuyucu basını ziyaret zincirinde Aksaray Haberciyi de ziyaret ederek basının dertlerini dinleyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayıp başarılar dilediler.

 Ayhan Erel, Özhan Türemiş ve Fehmi Kuyucu, İyi Partinin kuruluşundan buyana görevlerini en iyi şekilde yaptıkları ve Aksaray’ın tüm dertlerini bildikleri, her hallerinden belli oluyordu. Bizlerden de her zaman görüş ve tavsiye beklediklerini alçak gönüllülükle istediler.  

Ayhan Erel yıllardan beri siyasetin içinde olması dolaysıyla Aksaray siyasetini, partilerini ve halkını iyi tanıdığından konuları dile getirmekte hiç zorluk çekmiyor. İfade şeklinde son derece saygılı ve hakaretsiz olması gözden kaçmıyordu. Bu da Erel’in siyaseti çok iyi kavradığını ve dersine de iyi çalıştığını gösteriyordu. 

Milletvekilliğinin hakkını vermek için elinden geleni yapan, Ayhan Erel’in halkta bir karşılığının olduğu gerçeğini görmemek mümkün değil. Aksaray’da bir anket yapılsa inanıyorum çok değişik sonuçlar çıkacaktır. Bu seçim de Türkiye’yi bilmem ama Aksaray’da sürpriz sonuçlar verecek gibi gözüküyor.

Haklarını yemek istemem, İl başkanı Özhan Türemiş ve Fehmi Kuyucu’da yıllardır tanıdığım genç arkadaşlar. Hakikaten görevlerini elden geldiğince eksiksiz yapmaya çalışarak, halka karşı sevgi ve saygıda kusur etmiyorlar.

Aksaray Haberci adına Mustafa Avcı, Aksaray Mahalli basınının ve çalışanlarının dertlerini dile getirdi ve İyi Partiye de başarılar dileyerek Aksaray Haberci olarak bütün partilere eşit davranacaklarını dile getirdi. Bizde Aksaray hakkında ki düşüncelerimizi anlatmaya çalıştık. 

İyi Parti milletvekili ve teşkilatlarının, taraftarlarının çok istekli ve Aksaray’ın bütün sorunlarıyla ilgilenerek takip ettiklerini samimi bir şekilde anlatmalarını dikkatle dinledik ve not aldık. Ayhan Hocanın maşallah Aksaray’ın her konusunu ezberlemesi bizi sevindirdi.

Değişik tarihlerde, değişik mekân ve zamanlarda özellikle Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı ve Ayhan Erel vekillerin Aksaray için bir araya gelerek bilgi alışverişlerinde bulunmaları insanlarımızın hasret kaldığı bir fotoğraftır. Hani bu üç insan aynı türküleri söylemiş, aynı yollarda yürümüşler, aynı yeminleri etmişlerdi.

Söylenen türküler mi, yörünen yollar mı, edilen yeminler mi yalandı? Yoksa üç vekilden hangisi söylediği türküyü, yürüdüğü yolu, ettiği yeminini değiştirdi? Bize göre üçüde hiçbir şeyini değiştirmedi. Türkiye’de uygulanan siyaset, kardeşin kardeşle fotoğraf çektirdiğinde, dedikodu üretir endişesiyle bir araya gelmiyorlarsa yazıklar olsun.  

Konya, Kayseri, siyasetçileri ve Sivil Toplum Örgüt Başkanları İllerinin her önemli meselesinde bir araya gelerek konuyu müzakere edip birlikte hareket kararı aldıkları için Orta Anadolu’nun yıldızları oldu. Biz Aksaraylıların, Konya ve Kayseriliden ne eksiğimiz var? Bize göre hiçbir eksiğimiz yok. O zaman olay neden böyle?

Her Aksaraylı bütün bunları adı gibi bilir, birlikte olamamanın zararını da görür ama susar. Şehrin ileri gelenleri de, çok kurnaz olduklarından dağınıklık hoşlarına gittiği için susarlar. İşte yara burada, Konya ve Kayseri’nin ileri gelenleri susmaz taraflara müdahale ederler. 

Biz ileri gelenlerimizi ya Konya ve Kayseri’ye götürelim, yahutta onları teker teker Aksaray’a getirerek nasıl büyük şehir olunduğunun yollarını anlattıralım. Büyükşehir demek sadece kalabalık nüfus demek değildir. Güçlü, medeni ve kalkınmanın yollarını, karşılıklı sevgi ve saygıyı yakalama demektir.

Her bozguncuyu, her münafığı, her cahili, her beyinsizi aradan çıkartmak başta adı geçen üç milletvekili ile dördüncü vekilimiz İlknur İnceöz ’ün boynunun borcudur. Siz dört milletvekili hizmetler konusunda bir araya geldiğinizde en çok kimler mutlu olacaktır?

Vali Hamza Aydoğdu, belediye başkanı Evren Dinçer, hizmetler kat be kat artacağı için Aksaray halkı mutlu olacaktır. Ey halkımız, daha çok ekmek ve katık vede mutluluk istemiyor musunuz? Öyleyse ayrılıktan ve çatışmadan çıkar sağlamayı, amiyane deyimle karnınızın şişini indirmeyi marifet saymayarak olaylara müdahil olmanız gerekmez mi?                                                  Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR