Servet KARATAY


İNSANIN İKİ YOL AYRIMI.

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi



Yeryüzünde yaşayan tüm canlıların üremesi yaşaması belli bir yere kadar ortak özelik taşırken bir yere gelir ayrılır farklı konum ve görevlerle devam eder.
İnsan gibi eşli olarak yaratılan hayvan türlerinin üremesi aynı şekildedir.Biz bunu izdivaç ile başladığını sanırız.Halbuki bu süreç çamurdan başlar"Biz insanın önceki özünü çamurdan yarattık. mü minun12"Burada bahsedilen yumurta ve spermin geçirdiği oluşum süreciki diğer hayvanattada böyledir.Buradan itibaren farkında olunan kısım başlarki suni yada doğal yolla aşılanan yumurta rahme asılır bu nutfedir."Sonra onu nutfe yaptık sağlam bir yere yerleştirdik,sonra kan pıhtısına (alaka) dönüştürdük,sonra ete çevirdik,içinde kemikleri oluşturduk,sonra etle şeklini verdik mü minun 14"Buraya kadar anne karnındaki süreçte aynı işliyor tam burada bir müdahale var.
Burası çok önemliBURASI İLK YOL AYRIMIMIZDIR."Sonra insanı diğer bir yaratılışla(ruhla) inşa ettik .Bereketin kaynağı olan Allahın yaratması en güzeldir.mü minun 14"
İnsana yüklenen ruh(çip)onun zorunlu yol ayrımıdır böyle doğar bu üstün yeteneğin getirdiği sorumluluğu taşır bundan istifa şansı yoktur.
Bundan sonraki hayatı kendi tercihine kalmıştır kendinin bilmediği Yaratanın bildiği ecele kadar iradeli devam eder.
İnsan olarak getirildiği dünyadan ahirete adam olarak gitmek için uyacağı 2. YOL AYRIMININ hülasası ise şöyledir:
Namazı huşu içinde kılan,boş ve faydasız şeylerden(batıl inanç ,lüzümsuz meşguliyet vb) uzak duranlar,bedenlerini koruyanlar,emanete ve sözlerine riayet edenler,ayrıca kıldıkları namaza uygun davranış sergileyenler işte bunlar kurtuluşa eren mü minlerdir Ahiret yurdunun temelli mirascılarıdır.
Ne diyelim 2. size kalmış yaşamaya devam.
Not:Hülasa,Mü minun 1 ila 10.ayetlerden oluşmaktadır.

YAZARLAR