Ali GENÇ


İLK TERAVİH VE SAHURLA GECESİNİ ,ORUÇLA GÜNDÜZÜNÜ TAÇLANDIRMA MUTLULUĞU!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Bugün akşama ulaşmayı Mevla’mızın izniyle sağ selamet ulaşanlar Akşam Namazından sonra 12 ayın sultanı olan başı rahmet ,ortası mağfiret ve sonu ise tüm günahlardan kurtulmaya vesileye sebep Ramazan’ın süsü olan Teravih Namazı telaşesi başlayacaktı. 

   Fakat bu senede yine geçen seneki gibi dünya ile birlikte ülkemizi de kasıp kavuran kasırga olan Korona nedeniyle maalesef her bir gecesi bir birinden kıymetli olan bu ibadet Camilerde ifa edilemeyecek. 

    Eğer ki Corona belası olmasaydı herkes imkanına  göre en yakından en uzak  yerdeki Camiye giderek ilk Teravih Namazını omuz omuza verilecek olan yeryüzündeki sayıları 1.5 milyardan fazla din kardeşimizle birlikte dolduracağımız Camiler, Mescitler ve   bulunulan yerin durumuna göre bir araya gelebileceğimiz mekanlarda kılacaktık. 

 Teravi Namazının tespih atının yapılmasından sonra karşılaşacağımız eş dost ve akrabalarımızla tanıdıklarımızla selamlaşıp hal hatır sorduktan sonra önceki Ramazanda aramızda olup ta  ilk teravih Namazını birlikte kıldıklarımızdan aramızda olmayanlarını hayırla anarken gelecek Ramazan önceki ilk Teravih Namazında da bir araya gelme temennisinde bulunulacaktı. 

  Akşam Namazından sonra kılınacak ilk Teravih ’in ardından evimize giderken bir çok kişi sahur için alışveriş yaparken bu alış verişi yapanlarla bunların dışında kalan din kardeşlerimiz Sahura kalkabilmek için her günün gecesindeki istirahate çekildikleri saatten daha önce  bizim dinimizin orucunu diğer semavi dinlerin orucundan ayıran en önemli özellik olan tatlı uykumuzu bozarak Hakkın rızası için uyanmamız olan Sahura kalkabilmek için istirahate çekilecektik. 

  Bu istirahati mızı salgın nedeniyle Camiye gitmeden evimizde ibadetimizi  yaptıktan sonra gerçekleştireceğiz. 

   Sahura uyku mahmurluğuyla kalkılması ve  ilk sahur yemeğinin imkanlar ölçüsünde ailemiz ve  evimizde bulunan veya evlerinde bulunduklarımızla birlikte yiyerek ve İm sakın girmesinden  önce ağzımızı çalkalayarak yarınki Oruca niyetlendikten sonra Sabah Namazını da kılarak istirahate çekileceğiz. 

   Sabah ise kalktığımızda evimizde oruç tutmasına engel bir hali bulunan yok ise tüm aile olarak, var ise oruç tutanlar dışındaki oruç tutmaya engeli olanlar  kahvaltı yapmadan işe giden işine gidecek ve  bu defada öğleden sonra ise ilk  İftarın telaşesi başlayacak. 

   Tüm din kardeşlerimizin akla gelebilecek her türlü gösterişten uzak durarak tutacağı orucu kılacağı Namazının Mevla’mız tarafından kabul edilmesini. 

   Bu güzel mutluluğa kavuşan  tüm din kardeşlerimizle birlikte bu satırları yazan Ulu Mabudumuzun en adna kuluyla birlikte mübarek Ramazanlarını gönüllerindeki iyi güzel ve hayırlı olan her şeye kavuşmaları, kurtulmak istedikleri dini ,milli ve ahlaki ne kadar zararlı şey var ise ondan kurtulmalarını  Ulu Yaratanımızın bahşetmesi temennisiyle canı gönülden tebrik ederim. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YAZARLAR