Rasim GÜL


İKİ VALİ VE İKİ BASIN TOPLANTISI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Prof.Dr. Hacı Murat Yılmaz, iş adamı Yılmaz İlhan, Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve bendeniz; Önder başkanı Kuddusi Bakar’ın iş yerinde çay içmek için oturduğumuzda bir anda karşımızda Elazığ’ın başarılı Valisi hemşerimiz Erkaya Yırık’ı görünce gerçekten hem şaşırdık hemde mutlu olduk.

Erkaya Valimiz iznini Aksaray’da geçirmek istemiş ve ilimiz Valisi Hamza Aydoğdu ile birlikte iki vali halkın çay içtiği mekânlardan birinde çay içmeye gelmişler. Bu durumu takdir etmemek ve kutlamamak mümkün değil bizde her iki valimizi takdir ediyor ve yürekten kutluyoruz.

Valilerimiz, Aydoğdu ve Yırık’ın daveti üzerine, çaya ve sohbete iştirak ettik. Erkaya Valimizin esprileri bizleri güldürdü.  Aydoğdu Valimizin de misafirperverliği, nezaketi ve halkı içten selamlaması ve ilgilenmesi gerçekten mükemmeldi. Özellikle bir gariple alakadar olması gerçekten valiye yakıştı.
 
Bizde Hasan Dağı’nda 1600 metre yükseklikteki, Yamaç Paraşütü Kalkış Alanına çıkan ve yıllardır yapılmasını beklediğimiz 6 kilometre toprak yolu asfalt yapan Valimize teşekkür ettik. Ayrıca yapılması şart olan, 2.5-3 kilometre yolun yapılmasını soracakken Vali Bey, 3 kilometrelik yolu da yapacağını söyleyince bizde çok sevindik.

 2008 den bu yana Hasan Dağında yapılan Yamaç Paraşütü sporunun kalkış alanına ilk defa ASFALT yapılmış yoldan TOZDAN kurtularak gidip geldik. Dış ülkelerden gelen 133 ‘’MİLLİ PLOT’’a karşı mahcup olmadık. Başta Valimiz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, İl Sekreteri Yüksel Çelik, Yol Şube Müdürü Mustafa Yalvaç ve Makina İkmal Müdürü Dursun Polat’a teşekkür ediyoruz.

Basın toplantısının ilki saat 09.30 da Öğretmen Evinde İşkur Müdürü Mahmut Akkuş ve İl Basın Müdürü Selahattin Göktaş tarafından yapıldı. Konu İstihdam ve İstihdama yönelik Yatırımlarla, 2020- 2021 yılında yapılanlar ve 2023’de yapılacaklar şeklindeydi. Vali Hamza Aydoğdu’nun önderliğinde yapılanlar hakkında basına, İş Kur Müdürü şu bilgileri verdi.

‘’2020 yılında İŞKUR aracılığıyla 5.320 kişiye, 2021 yılının 8 ayında 4.500 kişiye iş bulunmuştur. İş bulma en fazla sırasıyla Sanayi, Hizmet, inşaat sektörlerinde gerçekleşti. Dolaysıyla Aksaray işsizliğin ortalamasını düşüren öncü iller arasında yer almaktadır. Nüfusa oranla Genç istihdamında Türkiye genelinde 14. Ve engelli istihdamında 4. Olarak yer almaktadır. Dolaysıyla TR 71 illeri Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale içinde birinci sıradayız. 

Sanayi Sektöründe 25.000 kişinin istihdamı hedeflenmektedir. Şu an Aksaray OSB’de 12.500, OSB dışında sanayi çalışanları ile birlikte 16.000 kişi çalışmaktadır. Yeni yatırımların yapılması, ilçelerde planlanan yeni OSB’lerle ve 3. Genişleme alanının tamamlanması sonucunda Aksaray’da 25.000 kişinin sanayide iş bulması planlanmaktadır.

İlimizde 266 projeyle 266 engelli ve eski hükümlü hibe projesinden yararlanmaya hak kazanmıştır. Engelli vatandaşlarımız için 65.000 TL ye kadar sağlanan hibe projelerinde yararlanan Aksaray’ımız belirli dönemlerde Türkiye birincisi oldu.
İşgücü piyasasının ara eleman ihtiyacını karşılamak için farklı sektörlerde istihdam garantili Meslek Edindirme Kursları, İşbaşı Eğitim Programı ile Meslek Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü kapsamında 8 aylık dönemde 1.390 kişilik meslek edindirme kursu düzenlendi.

Aksaray OSB başta olmak üzere İŞKUR’a kayıtlı işyerleri arasında 4.250 işyeri İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edildi. Pandemi sürecinde, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, İşsizlik Ödeneği ve Normal Çalışma Desteği kapsamında 34.396 kişiye 134.302.790 TL ödenek tahsisi gerçekleşmiştir.’’

Mahmut Akkuş’un, basın mensuplarının bütün sorularına açıklıkla cevap vermesi de haylı başarılı ve samimiydi. Bütün kurumların da halkı bilgilendirme amacıyla basın toplantıları yapma kararı veren Vali Hamza Aydoğdu’nun gerçekten isabetli bir karar verdiğini belirtmek lazım. Akkuş ve Göktaş Müdürlere de teşekkür ediyoruz. 

İkinci basın toplantısı, saat 11.00 de Aksaray Gazeteciler Derneğinin düzenlediği ve devamlı uygulamaya karar verdiği, konuklarla Aksaray’ı konuşma ve müzakere etme programının ilk konuğu İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel, İl başkanı, İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi üyeleri oldu. Soru cevap şeklinde planlanan oturumda Milletvekili Ayhan Erel Türkiye ve Aksaray’ın durumunu kendinin, teşkilatının çalışmaları ile verdiği soru ve gensoru önergelerini özetledi.

Ayhan Erel, özetle 20 yıldır Aksaray’ın Ak Partiye çuvallarla verdiği oyun karşılığını alamadığını, bundan sonrada zaten alamayacağını anlatarak Aksaraylı hemşerilerimiz istediği her hizmeti almak istiyorsa İyi Partiyi ve Millet İttifakını iktidara getirmesini vurguladı. Muhalefet olarak iktidara her zaman saygılı davrandık ancak karşılık alamadık dedi.

İlk seçimde ‘’MİLLET İTTİFAKI’’ olarak iktidara geleceklerini iddia eden Erel, Aksaray’ın her alanda gelişme potansiyeli olan nadir illerden biri olduğunu söyleyerek, biz ihtiyaçları biliyoruz, biz halkımız tanıyoruz ve tamamını gerçekten sevip sayıyoruz. İktidarımızda hiç kimseyi ayırt etmeyeceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, halkımızı asla bölmeyeceğiz zedelenmiş olan  ‘’MİLLİ BİRLİĞİ’’ yeniden tesis edeceğiz diyerek basın mensuplarının bütün sorularına cevap verdi.

İktidarı ve muhalefet kanadını arka arkaya dinleyince A Kanal ve ATV ile KRT ve HALK TV kanallarını izlemiş gibi oluyorsunuz. İlk iki kanala göre Türkiye uçuyor, ikinci iki kanala göre Türkiye batıyor. Milletin kem talihi, kara bahti 300-400 yıldır bu çelişkilerden çok çekti halende çekecek gibi görünüyor.
                                                                                         Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola. 

YAZARLAR