Abdulkadir AY


IHLARA YA KUŞ KONDU

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 

 

Ihlara meydanında yapılan Peyzaj çalışmalarının ardından Belediye Başkanı Ahmet Dinç çekindiği resmi sosyal  medya hesabından paylaşınca kuş resmi olmamış demiştim dünya mirası olan Ihlara vadisi varken ilgisiz demiştim.

Başkan bana hatırası var,

 kasabada kuş sevgisi had safhada

ancak dünyanın kuruluşundan buyana medeniyetleri bağrında barındıran Ihlara yöresi barışın sembolü olduğu için güvercin  koymak geldi içimizden demişti.

 Cevap beni tatmin ettiği için kısıtlı günleri fırsat bilerek pazar öğleden sonra Ihlara kasabasına gittim özellikle Çetin Uzunbaba  yı aradım onu da görmek istedim aslında kendisi köy meydanında gelen giden turistlere olan ilgisinden dolayı farkında olmadan Ihlara tanıtım elçiliği görevini yapıyor onun için ona kıymet veriyorum o yüzden ona Yeşil Doğa Derneği temsilciliği görevini yükledim mütevazi bir şekilde zaten senin dediklerini uyguluyorum yük olmaz seve seve dedi.

Ihlara kasabası eski meydana indiğimde araç park etmek için eski halini düşündüm ancak meydan araca kapalı mantar bariyerler ile döşenmiş sadece yayaya ait hale gelmiş tam Avrupai bir hava esmiş, otoparkı da cami arkasında modern güvenli bir mekana koymuşlar  yeni bir konsept ile kendimi Antalya yöresindeki ilçelerin meydanında sandım.

 Meydana ilerlediği de Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç'i gördüm vatandaşın içinde onlarla iç içeydi, selam verdim hoş beş sonrası  başladı anlatmaya , o anlattıkça bende  zevkle dinliyordum gerçekten kendisini hizmete kaptırmış öyle heyecanlı anlatıyordu ki  Ankara’da birçok dost edinmiş özellikle Projede emeği geçen Tabiat Varlıkları Koruma Genel müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Genel Md. Yrd Mustafa Kolçaktan bahsederek övgüyle bahsediyordu . İçimden sevgi dolu duygular yaşadım birden burada olsalardı bu insanları bizzat ziyaret edip teşekkür etmek isterdim.

O güzel insanlara 15 yıl önce kuş cenneti olan Eşmekaya SAZLIĞI ndan bahsetmek isterdim Yeşil Doğa Dernek Başkanı olarak  derdimi açardım .

Eşmekaya SAZLIĞI na bir el atmalarını isterdim  bugün kurumuş olan bölgeye BOTAŞ  boru hattından su aktarılmasını sağlamalarını dilerdim. Vali yardımcımız bana 10 km boru hattı yeterli, buna tabiat varlıkları koruma proje üretebilir demişti

Meydanda eksik olan en önemli şeylerden biri tuvalet eksikliğiydi.

 çok şık olmuş ancak sülyetine küçük bir rutuş ile çevre uyumu yapılabilir diye konuştuk

 Başkanla  dolaşırken özellikle kasaba halkından hakkettiği övgüyü alıyordu bir yandan da onlarla hatıra olsun diye selfi çektirmelerine izin veriyordu çünki meydan gerçekten fotoğraf kareleri çektirmeye müsait bir ortam haline getirilmiş.

Tam kuşlu Ihlara yazısının yanına geldik ki etrafında güvercinler uçuşuyordu gerçekten barış sembolü olmayı hak ediyorlardı

. Meydan Lavanta dan tutun tüm ağaç fidanlarla bezenmiş vatandaşın dinleneceği harika bir meydan olmuş turistik belde nihayet bir siluete kavuşmuş bir kez de ben başkan dahil emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bundan sonra Pandemi biterse bende sağ olursam  öncü olup  Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu ve Hacı Ömer Kartal ile birlikte katılacağımız etkinlikle  Doğa gezisi yapılmasını tavsiye edeceğim.

Öğrencilerimizi  gezdirip işte Ihlara burası diyeceğim inşallah.

 

 

 

 

YAZARLAR