A.GÜDENDEDE


HAVALAR ISINDA AĞRILAR GEÇMEDİ

salihler şehri gazetesi,Aksaray Haber,Aksaray haberleri


Soğukları uzun süre iliklerimize kadar hissettiğimiz bir kış yaşadık. Baharda arada sıcak yüzünü gösterse de soğuk geçti. Şimdi havalarda ısınmaya başladı ve artık yaz havasına geçiyoruz. Aksaray da gün içinde havalar ısınsa da geceleri soğuk devam eder. Sıcak soğuk arasındaki geçişlerde oldukça hızlıdır. Bunların kaslarımız üzerine olan etkisi ile kulunçlar ve tutukluklar oluşur.

Kaslarımızın vücudumuzda birden çok sorumluluğu vardır. Bunlardan hareket kabiliyetini ortaya çıkarması çok muhteşem bir özelliktir. Hareketimizde kaslarımız kemik yapılarımızdan destek alarak kasılma gevşeme gibi tepkilerle hayati bir fonksiyonu da yerine getirmemizi sağlar. Kasların sıcak ve soğuktan etkilenmesi ise ağrılı sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Kulunç diye tabir edilen sorun bizim memleketimiz gibi soğuğu ile meşhur yerlerde oldukça sık duyulur. Yerleşmiş kulunçlar havalar ısınsa dahi kısmen rahatlasa da geçmeyebilir. Ele geçen sert noktalar, hareketler esnasında ses gelmesi ve bazen hareketin tamamen kısıtlanması gibi sorunlar memleketimiz insanına çokta uzak değildir. Kasların çalışma ilişkisinin bozulması görevli olduğu hareketlerde zorlaşma ve ağrı ile sonuçlanabilir. Bu sorunla birlikte uyku ve yaşam kalitesinde düşme olabilir.

Havalar ısınsa da kaslarda edinilmiş kulunç noktalarının tamamen kaybolmamasından kaynaklı ağrılar devam eder. Ağrılardan kurtulmak için iyi bir terapi alınabilir. Düzenli egzersiz alışkanlığı edinilebilir. Hava koşullarına uygun şekilde giyinmeye özen gösterilmelidir. Vitamin ve minarel eksikliği varsa verilen takviyeler düzenli alınmalıdır. Aynı pozisyonlarda kalmamaya özen gösterilip ve cereyanda kalmadan sakınılmalıdır.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle

YAZARLAR