Ali GENÇ


GÜNAHA BATARAK MADDİ VE MANEVİ KAYBA UĞRAYANLARLA UĞRAMAYANLAR AYNIMI?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


   Eskiden Ramazan arifesi günü ”Yarın oruç tutanlarla tutmayanlarla eşit olacak ”diyenlere akıl sahipleri karşı çıkardı. 

    Karşı çıkanlar ”Öyle şey olur mu? ,Hiç oruç tutanlarla tutmayanlar eşit olur mu?!!! 

      Oruç tutan kişiler bir ay boyunca ellerini uzatacak mesafede olan envaı çeşit yiyecek ve içecekleri çok istemelerine rağmen sırf Allah(C.C.)’ın rızası için bunları yemeyip içmiyor. 

      İmsak vaktinden akşam Ezanına kadar yiyip içmediği gibi birde nefsini, gözüne, diline de yine aynı şekilde Allah(C.C.)ın rızası için oruç tutturuyor. 

      Bu fedakârlığı yaparak yemeyi içmeyi kesmesinin yanında nefsine ve vücudunun dil, el, kulak gibi azalarına da oruç tutturanlar Ramazanın sonunda Allah(C.C.)’ın vaat ettiği mükâfatı alarak göğüslerini gere gere bayram yaparlar. 

       Farz olan orucu dinin kabul ettiği hiçbir mazeretleri olmadan yiyenler ise boylarınca günaha battılar. 

      Bu orucu bilerek isteyerek terk eden, yine bu arada yeme içmeyi terk etmedikleri gibi birde azalarına da oruç tutturmayanlar bu nedenle de bayram yapmayı da hak etmemiş olurlar. 

      Bu nedenle oruç tutanlarla tutmayanlar bayramda eşit olamazlar.!!! “ derlerdi. 

YILBAŞINI KUTLAMAYANLARLA KUTLAYANLARDA EŞİT OLMAYACAK 

    Daha önce bu konudaki yazımda da belirtilen dinimizin engellemesi için ellerinden geleni ardına koymayanlara rağmen, ayrıca da bizim dinimizi din bile saymayan, bu nedenle de dinimizin hiçbir gününü bilmeyen. 

   Bilmemezlik ten gelen ve dinimizce kutsal sayılan gün ile gecelere zerre kadar değer vermeyenlerin dini bir bayramı olan Noel’in devamı niteliğindeki Yılbaşı kutlamasının dinimizde olmadığı yönündeki ila emre. 

     Hatta dinimizin emirleriyle kutlanması yasaklandığından dolayı kutlamayanlar hem bunun için harcanacak tamamı israf ve haram olan parayı harcamaktan kurtuldular. 

     Hem de yılbaşı kutlamasını yapmayarak, bu kutlamadaki gayri Müslimlerin adeti olan içki, kumar, dans ve benzeri şeyleri yapmadıklarından bu günahları işlemekten de kurtularak, birde Hakkın rızasına uydukları için sevaba girdiler. 

      Rabbimizin Ayeti Kerimeleri, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in Mübarek Hadislerindeki kesin yasaklamaya rağmen gayri Müslimlerin bayramını kutlamakta ısrar edenler. 

     Birde bu bayram için onların adetlerine uyarak içki, kumar ve dans başta olmak üzere dinimizin men ettiklerini yapanlar. 

      Bunu onların dinimizi ve dolayısıyla dinimizin mübarek gün ve gecelerini tanımamalarını bile bile dinimizden ödün vermelerinin yanında onurlarından da ödün vererek yapılması ise bunun bir başka negatif boyutudur. 

     Müslümanların titreyerek kendilerine dönmeleri ve dinlerinin düşmanlarının hiçbir adetini bundan sonra yapmamaları, şimdiye kadar yaptıklarından bir daha yapmamak üzere tövbe etmeleri ve bununla da maddi ve manevi günaha girmekten kurtularak Ulu Yaratanımızın rızasına uydukları için onun taktir edeceği sevaplara kavuşmaları dileğiyle. 

     Rabbim yar ve yardımcımız Olsun. 

YAZARLAR