Rasim GÜL


GÖNÜL KAPILARI VE SOFRALARI AÇIK AĞALARIMIZ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Osman Altuntaş AĞA
İkinci kuşakta kendi gayreti, aklı ve çalışkanlığı ile gerçekten ‘’İŞ ADAMI’’ unvanın ve doğal olarak AĞA’ lığı alan OSMAN ALTUNTAŞ olmuştur. Hem iş adamlığı, hemde doğal ağalık anasının ak sütü gibi helaldir. 40 senedir ticari ahlakını bozmadan, hedefine yoğunlaşıp ülke sınırlarını aşarak, dünya çapına yükselmeyi başaran 3-5 Aksaraylıdan biridir Osman Altuntaş AĞA.  

Osman AĞA pek ortalarda görünmez, fazla konuşmaz, övünmeyi sevmez,  sorulmadan, işinden ve şahsiyetinden bahsetmez. Hiç kimsenin dedikodusunu yapmaz, yapanı da sevmez. İşlerini kardeşleriyle takip eder. Altuntaş Oteline ve ofisine uğradığınızda da ikramsız asla bırakmaz, saygı ve sevgide kusur etmez.

Bilgili insanları dinlemekten zevk alır, gerekirse iş hayatından sıkmayacak şekilde bahseder. Siyaset tarağında asla bezi yoktur, Aksaray sevdalısıdır. Aksaray için elinden geleni yapar.

Aksaray dışına çıkarsa çok daha karlı teklifler aldığını duyduğum Osman Altuntaş AĞA bu toprakları terk etmemeyi tercih etmiştir. Aldığım habere göre, motor imalatını da gerçekleştirmesi her türlü taktır ve övgünün üstündedir.

Sıtkı Yılmaz AĞA, genç kuşağın temsilcisi olarak başladığı işleri başardığı için takdir etmemek mümkün değil. Çaba, gayret ve akılla işlerine yoğunlaşarak başarıyı yakalayan, hemşerilerimizden biride Sıtkı Yılmaz AĞADIR. Ağanın özelliklerinden en başta geleni mütevazıdır, kibardır, saygılıdır. Kibirin yanından geçmemiş bir yapıya sahiptir. Ama ticarette hesabı çok iyi yapar.

Sıtkı Yılmaz AĞANIN, başta gelen sevdası Aksaray’dır, bunu yakinen biliyorum. Son derecede takdir ediyorum. Aksaray’da modern tesisleri ve yurtları kuran Sıtkı Yılmaz AĞANIN, prensip sahibi olması ve iş yerlerini kurumsal hale getirmek için büyük gayret sarf etmesi gerçekten övgüye değer. 

Aksaray’ın sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal sorunlarını yakından takip eden Sıtkı Yılmaz AĞA’yı genç iş adamlarının örnek almasını tavsiye ederim. Ağırlama, uğurlama kapısı çok açıktır. Duyduğuma göre bazılarına Aksaray tava borçlarını henüz ödememiş. Ödeme planı yapıyormuş AĞA.

Abdurrahman Kanat AĞA; 50 yıllık Aksaray’ın çınarı ‘’Kanat El Arabası Sanayi Limited Şirketi’’ adıyla üretim yaparak yüzlerce kişiyi istihdam ederek emekli eden ve halen çalıştıran ilimizin en sessiz ve gösteriyi sevmeyen bir AĞADIR.

1970 yılında şirketin kurucu müdürü olan Abdurrahman AĞA, soba küreği, her çeşit çelik kürek, el arabaları, merdiven, ütü masası vs. üreterek, yurt içine ve yurt dışına pazarlamaktadır.

Aynı zamanda Anadolu Metal Fabrikasının Yönetim Kurulu başkanı olan Abdurrahman AĞA, Ankara’dan- Adana’ya kadar olan E-90’nın sağ tarafının AĞASI benim diyor. İsteyen deneyebilir. Biz denedik doğru çıktı.

Korona belası bitince ihracatta ve yurt içi pazarlamada büyük atılım yapacaklarını ifade ediyor, yaratana şükrederek bütün çalışanlarına teşekkür ederek, başarılarının büyük kısmını onlara borçlu olduğunu belirtiyor.

Abdurrahman Ağa’nın misafir ağırlamaktan, gönül almaktan ve elinden geldiği kadar ihtiyacı olanlara yardım etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtiyor.
Yaşantısı, yardım severliği, vatan ve millet sevgisi sonsuz olan Ağa’ya başarılar, sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.
         Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR